Avinor

Ny og brukervennlig parkeringsordning på Avinor Oslo lufthavn fra 1. mars

Del

Automatisk skiltgjenkjenning innføres på alle parkeringsområdene.

Med bakgrunn i ny parkeringsforskrift fra 2017 som beskriver konkrete krav til all betalt parkering, har Avinor besluttet å modernisere parkeringsarealene med fremtidens parkeringsteknologi - kjent som automatisk skiltgjenkjenning.

Ved 33 lufthavner er dette allerede innført, og ved Oslo lufthavn vil den nye ordningen gjelde fra 1. mars. 

Sømløs og kundevennlig parkering
Den reisende kan kjøre inn på parkeringsområdet uten å trekke billett eller stoppe foran en bom.

- Det blir med denne løsningen enda enklere å parkere på Oslo lufthavn, da det nye systemet automatisk registrerer alle biler som kjører inn og ut på parkeringsplassene. Vi har prøvd ut løsningen på et område foran terminalen i en periode allerede, samt ved 33 andre Avinor-lufthavner, sier kommersiell direktør på Oslo lufthavn, Per Rune Lunderby.

Slik betaler man:

  • Automatisk betaling: Opprett profil på autopay.io og bli lojalitetskunde. Parkeringen belastes automatisk ditt kredittkort ved utkjøring.
  • Betal ved avreise: Tast inn bilens reg.nr på automat og betal for parkering.
  • Betal på etterskudd: Gå inn på autopay.io og betal innen 48 timer. Her vil kunden ikke bli belastet med fakturagebyr.
  • Faktura: Hvis den reisende ikke har benyttet en av de overnevnte betalingsalternativene vil bilens eier automatisk få oversendt faktura for den tiden man har parkert + fakturagebyr.

___

Avinor har leid ut alle sine parkeringsplasser på Oslo lufthavn til operatøren ONEPARK.
For tekniske spørsmål om løsningen, kontakt ONEPARK ved Sten Arnesen: 

sten.arnesen@onepark.no, telefon: 988 94 666. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Avinor

Avinor
Avinor
Dronning Eufemias gate 6
0191 Oslo

+47 67 03 00 00https://avinor.no

Avinor har ansvar for 44 statlig eide lufthavner, og flysikringstjenesten for sivil og militær luftfart i Norge. Dette nettverket binder Norge sammen - og Norge sammen med verden.

Avinor er en drivkraft i miljøarbeidet i luftfarten og en pådriver for å redusere de samlede klimagassutslippene fra norsk luftfart. Selskapet har en ledende rolle i arbeidet med utvikling av el-fly, og leveranse av biodrivstoff til fly.

Avinor bidrar hvert år til 50 millioner sikre og effektive flyreiser. Om lag halvparten av disse er til og fra Oslo lufthavn.

Rundt 3.000 medarbeidere har ansvar for å planlegge, bygge ut og drive et samlet lufthavn- og flysikringssystem. Avinors virksomhet finansieres gjennom luftfartsavgifter og salg på flyplassene.

Besøk presserommene til våre flyplasser:

Oslo lufthavn  |  Følg

Bergen lufthavn Flesland  |  Følg

- Avinors offentlige journal

Følg saker fra Avinor

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Avinor på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Avinor

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom