Katapult Accelerator

Ny nordisk samarbeidsavtale for bærekraftsmålene, investeringer og oppstartsbedrifter

Del

En samarbeidsavtale har blitt annonsert mellom norske Katapult, verdens ledende impact-teknologi akselerator basert i Oslo, og Stockholmsbaserte Norrsken Foundation, Europas største hub for impact og entreprenører. Avtalen mellom de to ledende impact investeringsmiljøene i Norden vil muliggjøre en nordisk satsning som viser at impact investeringer og oppstartsbedrifter sammen kan være med på å løse bærekraftsmålene.

- Vi har ti år igjen til å nå FNs bærekraftsmål, sier Tharald Nustad, gründeren bak Katapult. Norrsken er vår svenske søsterorganisasjon og i tråd med nordisk samarbeidsstil etablerer vi nå ett nordisk teknologi- og oppstartsmiljø med impact investeringer og bærekraftsmålene som drivkraft. Begge vil fortsette som uavhengige organisasjoner, og samarbeidet vil sørge for at vi raskere kan bidra til å løse de store utfordringene og behovene rundt oss. Dette inkluderer blant annet nye løsninger innenfor mat, utdanning, helse, energi og finansiell inkludering. 

- Vår spisskompetanse er på investeringer helt i begynnelsen av selskapers levetid, mens Norrsken har sin spisskompetanse på selskaper med litt lenger levetid. Dette viser at det er et stort samarbeidspotensiale, sier Nustad.

Norrsken bygger for øyeblikket opp Øst-Afrikas største hub for entreprenørskap fra sin base i Kigali, Rwanda. En del av samarbeidsavtalen vil også gå ut på å dele kunnskap og bygge videre sammen på et impact investeringsmiljø og et oppstartsmiljø med fokus på teknologiløsninger i Kigali. Katapult kommer til å opprette en egen arbeidsgruppe som vil være operativ fra Norrskens lokaler i Kigali og herfra vil det gjennomføres en egen akselerator med fokus på det afrikanske kontinentet.

- Vi ser virkelig frem til å bygge videre på den svenske og norske kompetansen, og sammen bygge ett nordisk miljø. Vi skal dele vår kunnskap med våre kollegaer i Kigali, vi skal trene investormiljøer i Norden og bygge på hverandres kompetanse, Erik Engellau-Nilsson, adm. direktør i Norrsken.

Nøkkelord

Kontakter

Jonas Skattum Svegaarden
jss@katapultaccelerator.com

Om Katapult Accelerator

Katapult Accelerator
Katapult Accelerator
Kongens gate 11A
0153 Oslo

https://katapultaccelerator.com/

Om Katapult

Katapult er verdens ledende impact-teknologi akselerator og er basert i Oslo.Fondene til Katapult har vurdert om lag 10.000 selskap globalt og investert i 69 selskap fra 29 land. Selskapene er i 40 land i Europa, Nord-Amerika, Sør-Amerika, Afrika og Sørøst-Asia. Startup akseleratorene Katapult Ocean og Katapult Akselerator holder til i Oslo, og i løpet av sommeren etableres Katapult Food i London. https://www.katapult.tech

 

Om Norrsken

Norrsken er en stiftelse som ble stiftet i 2016 med mål om å skalere nye og miljøvennlige løsninger for samfunnet. Norrsken støtter entreprenører på to måter: gjennom et innovasjonssenter for 425 innflytelsesrike entreprenører i Stockholm og gjennom et Venture Capital fond på EUR 100 millioner som investerer i bedrifter med et potensial til å forbedre verden. I 2019 kunngjorde Norrsken det første trinnet i sin globale vekst ved å utvide Øst-Afrikas største knutepunkt for entreprenørskap i Rwanda.

Følg saker fra Katapult Accelerator

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Katapult Accelerator på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.