Ny nettleiemodell i sommer: Slik kan du spare mye penger med Enova-godkjent strømsparesystem

Del

Fra første juli innføres ny nettleiemodell som gjør det mulig å spare mer penger på å jevne ut strømforbruket gjennom døgnet. Onninen lanserer nå i samarbeid med Futurehome produktet StrømKontroll, som gjør det enklere å styre varmtvann og lade el-bilen når det er billigst.

Jørn-Are Bergh, direktør i Onninen Norge.
Jørn-Are Bergh, direktør i Onninen Norge.

– Fra 1. juli forandres prissystemet for det norske strømnettet. Fremover vil det være større prisforskjeller gjennom døgnet. Produktet StrømKontroll gjør det enkelt å kutte kostnader. I tillegg er dette det første strømsparingsproduktet som gir rett til Enova-støtte. Det betyr at du kan tjene inn investeringen på kort tid, sier Jørn-Are Bergh, direktør i Onninen Norge.

StrømKontroll er en pakke med et styringssystem, sensor og termostat som sikrer at varmtvannstilberederen utnytter strømmen når det er billigst. I tillegg kan pakken utvides med elbilladere, stikkontakter og flere termostater. Det er Futurehome som leverer produktene, og Onninen er eneste distributør i Norge.

– Det er mye å spare på riktig energibruk. Det betyr ikke at du skal vaske og tørke klær på natta. Men en del operasjoner i et hjem kan like gjerne gjøres på natta. Det gjelder spesielt oppvarming av varmtvann eller lading av el-bil, noe som utgjør en betydelig del av strømforbruket, sier Thomas Kristensen i Futurehome.

 

Kravene for Enova-støtte til strømsparing for privatpersoner:

Å søke støtte for tiltak til Smart Strømstyring er en enkel prosess på Enova.no/privat

Det er eier av bolig/hytte som søker denne støtten. Man kan få støtte tildelt en gang per gårds- og bruksnummer. 

  • Systemet skal være installert i helårsbolig eller fritidsbolig, ikke i bolig til utleie
  • Systemet skal være installert av autorisert installatør
  • Systemet skal være koblet mot Nordpol (få strømpriser i sanntid)
  • Systemet skal kunne styre/flytte strømbruk for minimum 2 tunge laster i hjemmet f.eks varmekabler, varmtvannstank eller elbil-lader
  • Styringssystemet skal ha mekanismer for å unngå overbelastning og være forberedt for effektbaserte tariffer

 

Dette kan forbrukere få i Enova-støtte for StrømKontroll:

 

  • Smart strømstyring: 35 % av installasjonsutgiftene, inntil 10 000 kroner, når man skaffer smarte styringssystemer for hjem og fritidsboliger. Forutsetter styringsautomatikk i boligen eller tilknytning til styringstjeneste.
  • Solcelleanlegg: Støtte til selve installasjonen av anlegget på 7 500 kroner. Resten av støtten avhenger av hvor stor kapasitet anlegget har. Man får 2 000 kroner per kWp installert effekt, opptil 20 kW. Det betyr at de største anleggene kan få inntil 47 500 kroner totalt.
  • Smart varmtvannsbereder: Inntil 5 000 kroner av totalkostnaden i støtte når man skaffer en varmtvannsbereder med styring. Totalkostnaden inkluderer varmtvannsbereder, rørleggerarbeid og elektrikerarbeid.
  • Vannbåren varme: Totalt 25 % av totalkostnaden, inntil 40 000 kr i tilskudd. Dette inkluderer en tiltaksbonus på inntil 15 000 kr som forutsetter at man installerer alle de tre tiltakene væske-til-vann-varmepumpe, akkumulatortank og vannbåren varme i løpet av en 20 måneders periode.

For ytterligere informasjon kontakt Line Tranberg, markedssjef Onninen Norge, 91640403

Bilder

Jørn-Are Bergh, direktør i Onninen Norge.
Jørn-Are Bergh, direktør i Onninen Norge.
Last ned bilde

Om Onninen

Onninen
Høgslundveien 49
2020 Skedsmokorset

+47 22 39 60 00http://www.onninen.no

Følg pressemeldinger fra Onninen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Onninen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.