Samferdselsdepartementet

Ny Nasjonal transportplan i arbeid: Samferdselsministeren har i dag fått nye svar om kostnader og lønnsomhet

Del

Samferdselsdepartementets virksomheter leverer i dag oppdaterte beregninger av kostnader og samfunnsøkonomisk lønnsomhet i prosjekter de har foreslått å prioritere. – Dette er et viktig grunnlag for vårt videre arbeid og som vil hjelpe oss å bruke ressursene best mulig i Nasjonal transportplan 2022–2033, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide.

Jernbanedirektoratet, Bane NOR, Kystverket, Nye Veier AS, Statens vegvesen og Avinor AS har tidligere foreslått hvilke prosjekter som bør prioriteres i ny transportplan. I dag får samferdselsminister Knut Arild Hareide oppdaterte beregninger av kostnader og samfunnsøkonomisk lønnsomhet.

– Våre virksomheter skal jobbe kontinuerlig med å redusere kostnader og få opp nytten i alle prosjekter og tiltak, slik at vi bruker fellesskapets ressurser best mulig. Vi skal nå sette oss grundig inn i oppdaterte tall på kostnader og samfunnsøkonomi. Jeg er kjent med at nye beregninger også gjør at det nå er trukket fram nye tiltak og prosjekter. Samlet gir dette et nytt bilde av hvilke prosjekter og tiltak som det kan være aktuelt å prioritere i første del av ny transportplan. Dette vil jeg se i sammenheng med øvrige innspill jeg har mottatt tidligere i arbeidet. I høst hadde jeg gleden av å besøke fem steder i Norge og få innspill fra alle landets fylker og et bredt spekter av næringslivet. Nå har vi en stor og viktig jobb de neste månedene før Nasjonal transportplan skal legges frem, sier samferdselsministeren.

Dokumenter: Oppdaterte beregninger

Svar på ulike NTP-oppdrag er tilgjengelig på Samferdselsdepartementets nettsider: regjeringen.no/NTPoppdrag

Nøkkelord

Om Samferdselsdepartementet

Samferdselsdepartementet
Akersgata 59 (R5)
Oslo

22 24 90 90http://sd.dep.no

Samferdselsdepartementet har det overordnede ansvaret for rammevilkår for postvirksomheten, for luftfarts-, veg- og jernbanesektoren, for riksvegferjene, kystforvaltningen og havne- og sjøtransportpolitikken.

Følg saker fra Samferdselsdepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Samferdselsdepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Samferdselsdepartementet

Nå kan elektriske rullestoler få kjøre i 15 km/t30.10.2020 11:45:00 CETPressemelding

– Mange rullestolbrukere har ønsket seg en høyere fartsgrense for elektriske rullestoler. Det legger regjeringen nå til rette for, og øker maksimalfarten fra 10 til 15 km/t. Samtidig må vi sørge for at dette ikke går ut over trafikksikkerheten for andre trafikanter. Derfor innfører vi en særskilt aktsomhetsplikt for de som kjører rullestol på gangvei, fortau og i gangfelt, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide.

Presseinvitasjon: E18 Vestkorridoren - markering av anleggsstart 3. november28.10.2020 13:00:00 CETPressemelding

Priv. til red.: Tirsdag gir samferdselsminister Hareide og finansminister Sanner startsignal for anleggsarbeidet på E18 Lysaker–Ramstadsletta. – Innbyggerne i Asker og Bærum har ventet lenge på ny E18 vest for Oslo. Nå setter vi endelig gravemaskinene i arbeid. Vi legger trafikken under jorda, får nødvendig byutvikling, bedre kollektivtrafikk og får flere til å velge sykkelen, sier samferdselsministeren.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom