Samferdselsdepartementet

Ny Nasjonal transportplan 2022–2033: Samferdselsministeren møter fylker, storbyer og næringsliv i august

Del

Samferdselsminister Knut Arild Hareide besøker Kristiansand, Stavanger, Ålesund, Fredrikstad og Kirkenes: – Alle fylkene og de fire største byene har spilt inn hvilke løsninger de ønsker i ny Nasjonal transportplan. Nå drar jeg ut og møter fylkene og byene for å diskutere prioriteringene deres. Jeg besøker også næringslivet i regionene for å høre hvilke transportutfordringer de mener er viktigst, sier samferdselsministeren.

Samferdselsminister Knut Arild Hareide. Foto: Torbjørn Tandberg
Samferdselsminister Knut Arild Hareide. Foto: Torbjørn Tandberg

Arbeidet med ny Nasjonal transportplan 2022-2033 (NTP) er i full gang. Ny NTP blir lagt fram våren 2021.

– Trygg og effektiv transport skaper verdier og lar oss ta hele landet i bruk. Ny NTP skal gi oss mer transport for pengene og styre planlegging og utbygging i riktig retning, slik at transport også blir en viktig del av klimaløsningene. Regjeringen fortsetter å reformere og effektivisere transportsektoren. Vi tar de viktige grepene som sikrer at ny teknologi gir oss bedre og billigere løsninger og en bedre transporthverdag for folk og næringsliv, sier samferdselsministeren.

Møter med fylker, storbyer og næringsliv

 1. august i Kristiansand:
 • Agder
 • Vestfold og Telemark

 1. august i Stavanger:
 • Rogaland
 • Vestland
 • Bergen
 • Stavanger

 1. august i Ålesund:
 • Møre og Romsdal
 • Trøndelag
 • Trondheim

 1. august i Fredrikstad:
 • Viken
 • Innlandet
 • Oslo

 1. august i Kirkenes:
 • Sametinget
 • Nordland
 • Troms og Finnmark

Program – Kristiansand 12. august og Stavanger 13. august

Kristiansand 12. august

Møte med næringslivet: Flere bedrifter samles til diskusjon hos Kruse-Smith (Kjøita 40) kl. 11.00 – 13.00. Åpent for påmeldt presse.

Møte med Agder og Vestfold og Telemark: Thon Hotel Norge kl. 13.30 – 15.45. Åpent for påmeldt presse i etterkant av møtet.

Stavanger 13. august

Møte med næringslivet: Flere bedrifter samles til diskusjon hos Felleskjøpet (Sandviksveien 21) kl. 08.30 – 10.30.

Møte med Rogaland og Vestland, samt Stavanger og Bergen: Clarion Hotel Stavanger kl. 12.00 – 14.45. Åpent for påmeldt presse i etterkant av møtet.

Program for de andre datoene blir lagt fram senere.

Presseinformasjon og kontaktpersoner for presse

Merk: Av smittevernhensyn er det et begrenset antall journalister som kan delta på de åpne delene av programmet. Kun journalister som registrerer seg og får bekreftet deltagelse kan forvente adgang.

Meld deg på via: sdinfo@sd.dep.no

Kontaktpersoner: Kommunikasjonsrådgivere i Samferdselsdepartementet Tor Midtbø, 90 60 69 19, og Kjell Brataas, 45 29 97 12.

Mer om arbeidet med ny NTP

Nøkkelord

Bilder

Samferdselsminister Knut Arild Hareide. Foto: Torbjørn Tandberg
Samferdselsminister Knut Arild Hareide. Foto: Torbjørn Tandberg
Last ned bilde

Om Samferdselsdepartementet

Samferdselsdepartementet
Akersgata 59 (R5)
Oslo

22 24 90 90http://sd.dep.no

Samferdselsdepartementet har det overordnede ansvaret for rammevilkår for postvirksomheten, for luftfarts-, veg- og jernbanesektoren, for riksvegferjene, kystforvaltningen og havne- og sjøtransportpolitikken.

Følg saker fra Samferdselsdepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Samferdselsdepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Samferdselsdepartementet

Kostnadsøkninger på Østfoldbanen: Uavhengige eksperter støtter tiltak fra Bane NOR og Jernbanedirektoratet om bedre planlegging24.9.2020 10:30:26 CESTPressemelding

- Jernbanen er inne i en periode med historisk satsing og utvikling. Det er en hovedoppgave å sørge for at vi får mest mulig jernbane for fellesskapets penger. For strekninger på Østfoldbanen har det vært store kostnadsøkninger underveis i planleggingsfasen. Vi ønsker å ta lærdom av dette, slik at vi kan unngå å komme i samme situasjon i fremtidige prosjekter. Jernbanedirektoratet og Bane NOR er i gang med tiltak som uavhengige eksperter støtter opp om, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide.

Koronapandemien: Mer til kollektivtransport, Sandefjord Lufthavn og fortsatt kjøp av togtransport21.9.2020 11:50:33 CESTPressemelding

- Smitteverntiltak og nedgang i billettinntekter har rammet mange transportvirksomheter i Norge hardt. Samtidig er vi avhengige av et godt persontransporttilbud for å holde hjulene i gang. De fylkeskommunale kollektivselskapene og Sandefjord Lufthavn står overfor store økonomiske utfordringer, og regjeringen foreslår derfor å dekke forventede tap som følge av koronapandemien, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom