Universal Music Norge

Ny musikk fra Vidar Villa, London Grammar, Paul McCartney, Moby og Ka2 samt ukens podtips!

Del

  

Vidar Villa viser en ny side i sin første EP: Gamle Bilder

  

Paul McCartney er i dag ute med albumet McCartney III Imagined på alle digitale plattformer. Albumet slippes fysisk 23. juli. Dette er en ny utgave av McCartney III som opprinnelig ble utgitt 18. desember 2020. Albumet var det tredje i en trilogi med selvtitulerte album som begynte med Pauls solodebut McCartney fra 1970, og fortsatte i 1980 med McCartney II. McCartney III ble spilt inn i "rockdown" i Sussex og produsert av McCartney selv som også spilte alle instrumenter. Albumet toppet lister over hele verden og ble hans første album på 31 år som gikk #1 på den britiske albumlisten. I den nye utgaven fortsetter tradisjonen med de største og mest varierte navnene som tolker Pauls sanger. På III Imagined har artister som Damon Albarn, Beck, Blood Orange, Phoebe Bridgers, Josh Homme, Khraungbin, 3D RDN fra Massive Attack, Ed O’Brien (EOB), Anderson .Paak og St. Vincent gjort sine versjoner av låtene fra McCartney III.

  

Den britiske trioen, London Grammar, slipper i dag sitt nye album Californian Soil, som er deres tredje album i rekken. Albumet sentrerer rundt vokalist Hannah Reids som formidler et budskap om femininitet og kraft. Bandet slo gjennom i 2013 da de slapp sitt kritikerroste debutalbum If You Wait, og fulgte opp med Truth Is A Beautiful Thing i 2017. De har solgt over tre millioner album, blitt streamet over en milliard ganger, fått flere BRIT-nominasjoner og blitt tildelt en prestisjetung Ivor Novello.

  

Indie pop-fenomenet Ka2 fra Bergen ringer inn våren med sin nye singel “er det så lenge da”. Med sitt varme lydbilde og feel-good energi setter den mystiske duoen stemningen for sol, sommer og allsang.

  

Det legendariske punkbandet The Offspring er i dag ute med albumet Let The Bad Times Roll. Albumet er deres tiende studioalbum i rekken og første på ni år. Den nye musikken ble skrevet og spilt inn i løpet av de siste årene på forskjellige steder, inkludert bandets studio i Califorinia, Huntington Beach. Det er tredje gang bandet samarbeid med den legendariske rockeprodusenten Bob Rock.

  

Historien om raggargruppen Strög1 har knapt begynt innen de begir seg ut for å yppe med den nordiske artisteliten. I sin nye singel “EPA DUNK” er ingen trygge!

  

Den svenske popsensasjonen Maia Wright starter våren med den nye låten “Break Her Heart”. Den 23 år gamle Stockholmeren har i løpet av det siste året bevist at hun er en av Sveriges mest lovende unge låtskrivere og artister. Tross sin korte karriere har hun bidratt på Gryffins #1 Dance Radio-hit single "Body Back", har over tre millioner streams og vært inne på Billboard og US Radio Dance Chart med tre låter samt som låtskriver. I fjor slapp hun debut-EPen First og stakk også av med den gjeve tittelen “Framtidens artist” på P3 i Sverige.

  

River fanget oppmerksomheten til det norske publikum da de deltok i årets Melodi Grand Prix med den fengende country pop-singelen “Coming Home”. Nå har gutta kledd den om i en nydelig akustisk drakt.

  

Moby, en pionér innenfor elektronisk dansemusikk, er denne våren aktuell med albumet Reprise som slippes på Deutsche Grammophon 28. mai. Vi får Moby sine mest kjente låter i nye arrangementer for klassiske instrumenter - med Moby selv og et strålende utvalg av samarbeidspartnere fra hele det musikalske spekteret. I dag slippes singel nummer to; “The Lonely Night” med Kris Kristofferson og orginalvokalisten Mark Lanegan.

  

Rockebandet Greta Van Fleet er ute med det nye albumet The Battle at Garden’s Gate. Albumet er produsert av Greg Kurstin (Paul McCartney, Foo Fighters, Adele) og følger opp deres Grammy-vinnende debutalbum Anthem Of The Peaceful Army fra 2018. “This album has taught us a lot, about life in general, about ourselves, about all of us, about the world we live in” – vokalist Josh Kiszka.

  

Carina Dahl er klar med nok et gøyalt singelslipp. Låten “På frifot” er en ordentlig partylåt, som passer perfekt til lysere tider, og forteller om en jente som akkurat har blitt singel.

  

Pop R&B-artisten Miriam slipper den lekne “Feels Nice”. 26-åringen er oppvokst i hjembyen Kristiansand, og har uttrykket seg gjennom musikk siden ung alder. Som 18-åring var hun semifinalist i Idol, og er nå fullt i gang som låtskriver og artist.

  

Ukens Podtips:

Andreyun er ukens gjest hos Kongen over alle Podder. De diskuterer undertrykkelse, makt og musikkbransjen i Kina. I tillegg toucher de innpå at rus kan forekomme i mange former – også som i avhengighet av shopping.

Selveste Oral Bee gjester ukens Høylytt. Her kommer det gamle historier, håp om framtiden og ikke minst; en blindtest på colabrus!

Denne uken er det en god venn av Sondre som gjester Bak Gullmedaljen, nemlig klubbkollega og gode venninne Camilla Gjersem. De snakker om å alltid bli sammenlignet med sin tvillingsøster og hvordan det var da den store tragedien inntraff; tvillingene mistet sin far da de var treningsleir i Tyskland.

Det er kveld på Skraphaugen,og Tio & Tullerusken sitter rundt et bål. De koser seg med saft mens Tio forteller en historie om et monster med kjøttkakemaskin. Da blir det også litt sang og matprat.

En levende legende fra det glade 90-tallet er på plass i Popstalgi for å dele historier fra sin Topp 20-karriere; nemlig Vegard "Shortcut" Olsen! Han byr på superspennende historier om alt fra møter med Beyoncé og Britney, til turné med Backstreet Boys og Ricky Martin. For en CV!

*Alle podcastene produseres av Universal Music.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Universal Music Norge

Universal Music Norge
Universal Music Norge
Drammensveien 88B
0271 Oslo

+47 22 54 14 00http://www.universalmusic.no

Universal Music AS er verdens, og Norges, største musikkselskap og representerer blant annet artister som Astrid S, Post Malone, Ariana Grande, The 1975, Onkl P, Shawn Mendes, Dagny, The Beatles, Odd Nordstoga, Drake, Imagine Dragons, Seeb, The Rolling Stones m.fl.

Følg saker fra Universal Music Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Universal Music Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Universal Music Norge

TIX slipper musikkvideoen til «Fallen Angel»4.5.2021 12:00:00 CEST | Pressemelding

Musikkvideoen til «Fallen Angel» forteller historien til TIX fra barndommen frem til artisten han er i dag. «Det å vokse opp med noe som gjør deg litt annerledes kan være utfordrende. Da vi skulle lage videoen til Fallen Angel var det denne historien jeg ønsket å presentere, med erfaringer fra min egen oppvekst, til inspirasjon for barn og unge der ute som kjenner seg igjen. Jeg vokste selv opp med Tourettes syndrom, og jeg ble kalt «Tics» på grunn av mine ufrivillige lyder og rykninger i ansiktet. Jeg valgte etter hvert å omfavne dette kallenavnet, og karakteren TIX ble født. Nå som en stor andel av befolkningen kjenner meg som den jeg har vokst opp til å bli, tenker jeg at det er viktig å få frem bakgrunnshistorien min og vise at det alltid er lys i enden av tunnelen – selv andunger kan bli til svaner.» - Andreas Haukeland Store deler av videoen er spilt inn på Nordpolen skole, og har med seg brødrene Even og Martin Gjuvsland som spiller TIX som barn, samt Milla Skotnes og Milla Tømm

Ny musikk fra Billie Eilish, Kings of Convenience, Julia Michaels, Hagle og Olivia Rodrigo samt podtips!30.4.2021 09:49:57 CEST | Pressemelding

https://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/billie-eilish-annonserer-album-og-slipper-splitter-ny-singel-your-power?publisherId=6987388&releaseId=17906695 Billie Eilish annonserer album og slipper splitter ny singel: “Your Power”! Bergensduo tilbake med ny musikk etter 12 år! https://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/bergensduo-tilbake-med-ny-musikk-etter-12-ar?publisherId=6987388&releaseId=17906701 https://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/kevin-boine-vil-bara-vara-med-digi-sin-nye-singel?publisherId=6987388&releaseId=17906744 Kevin Boine vil “Bara vara med dig” i sin nye singel Julia Michaels er ute med sitt debutalbum Not In Chronological Order. Albumet gir et 360-graders perspektiv på den kritikerroste låtskriveren og viser alle følelsesmessige og åndelige aspekter av hennes liv. Not In Chronological Order er produsert av The Monsters & Strangerz (Maroon 5, Halsey, Rihanna, Kanye West, Big Sean). Den norske pop soul-artisten Lukas Claude har høstet både nasjonal og internasjonal a

Kevin Boine vil “Bara vara med dig”i sin nye singel30.4.2021 09:25:02 CEST | Pressemelding

Etter at Kevin Boine har blitt omfavnet av svenske raggare slipper han en hyllest til fansen, festperlen “Bara vara med dig”. Låta forteller hvordan den svenske kjernen har tatt imot Boine sin musikk, og hvordan han stiller seg til dette. Raggen stammer opprinnelig fra Sverige, som gjør Boine ekstra nysgjerrig og gira for å være en del av miljøet, der en stor del av fanbasen hans er. «Bara vara med dig» er Kevin Boine’s svar til miljøet og fansen, der han viser tillit og lojalitet. Låta er laget for fest og moro. Det er ikke farlig å synge på svensk, når den norske fansen tar så godt imot mine idéer og låter, forteller Boine og legger til at han gjør alt for at dansefoten skal klikke! Sangen er andre ut i en rekke av mange låter som omfavner raggen, hvorav den første låta “Jag är taggad” plasserte seg komfortabelt på Spotify topp 100. Dette er bare begynnelsen på mye moro! Med over 100 millioner streams bak seg har Kevin Boine i det skjulte vokst til å bli en av Nordens største norsksp

Bergensduo tilbake med ny musikk etter 12 år!30.4.2021 08:57:22 CEST | Pressemelding

Det er 12 år siden vi sist hørte noe fra Kings of Convenience, men i dag er de tilbake med låten "Rocky Trail". Låten blir å finne på det nye albumet Peace or Love som slippes 18. juni. Med "Rocky Trail" er det klassiske Kings of Convenience-soundet tilbake og viser at Erlend og Eirik ikke har mistet noe av sin dyktighet eller emosjonelle veltalenhet siden de sist spilte sammen. "Nok en klassisk Eirik-komposisjon hvor oppbyggingen vers-kor-vers fullstending er ignorert. Det er popmusikk, men ikke slik vi kjenner det", forteller Erlend om den nye låten. Peace or Love er lyden av to gamle venner som utforsker en ny fase i livet sammen og finner nye måter å fange den unnvikende magien på. Albumet er spilt inn over fem år i fem forskjellige byer med elleve sanger om livet og kjærligheten med den forlokkende skjønnheten, renheten og følelsesmessige klarheten som forventes fra Kings of Convenience. Duoen legger i mai ut på en Norgesturné.

Billie Eilish annonserer album og slipper splitter ny singel: Your Power!29.4.2021 18:24:41 CEST | Pressemelding

Hør låten HER! Billie Eilish annonserte nylig sitt etterlengtede andre studioalbum Happier Than Ever til 30. juli via Darkroom/Interscope Records. Allerede i dag er den produktive og kritikerroste artisten ute med sin nye singel "Your Power" med tilhørende musikkvideo. Musikkvideoen er regissert av Billie selv (Your Power er den fjerde musikkvideoen hun selv har regissert), og den ble skutt i Simi Valley. Låten er skrevet av Billie og produsert av hennes faste samarbeidspartner og bror FINNEAS. Happier Than Ever inneholder 16 låter og følger kjent stil uten noen andre låtskrivere eller produsenter. Albumet er i sin helhet skrevet av 19-åringen og hennes bror FINNEAS som har produsert albumet i LA. Debutalbumet WHEN WE ALL FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO? nærmer seg 180 millioner strømninger bare i Norge, og lå #1 på albumlisten i 13 uker totalt. Albumet Happier Than Ever kan forhåndslagres HER! Mer om Billie Eilish: Billie Eilish has fast become one of the biggest stars to emerge since the

Ny musikk fra Torine, The Chemical Brothers, Sonny Alven, CHVRCHES og Lil Yachty samt ukens podtips!23.4.2021 09:46:31 CEST | Pressemelding

https://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/torine-inviterer-deg-inn-i-sitt-musikalske-univers?publisherId=6987388&releaseId=17906130 Torine inviterer deg inn i sitt musikalske univers! https://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/el-papi-slipper-ny-versjon-av-fjorarets-suksess-sykepleierinnen-remix?publisherId=6987388&releaseId=17906105 El Papi slipper ny versjon av fjorårets suksess: “Sykepleierinnen Remix" https://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/sonny-alven-med-you-i-ft-vikki-gilmore?publisherId=6987388&releaseId=17906135 Sonny Alven med “You & I (feat. Vikki Gilmore)” The Chemical Brothers er tilbake med den nye låten “The Darkness That You Fear”, som er første nye musikk siden No Geography fra 2019. “The Darkness That You Fear” er bygget på to distinkte vokalsampler og er en tøff virvel av psykedelisk lyd, man kan nesten si at sangen er den soniske versjonen av “lyset i enden av tunnelen” - et rush av håp og en pekepinn mot en lysere og mer åpen fremtid. CHVRCHES, trioen fra Glasg

Sonny Alven med "You & I" ft. Vikki Gilmore23.4.2021 09:42:05 CEST | Pressemelding

Med over 150 millioner streams på sine tidligere produksjoner, pusher Sonny Alven grensene for musikaliteten sin og utforsker nye sounds når han nå slipper ny musikk. Årets første utgivelse er «You & I» med Vikki Gilmore, en låt som er perfekt for sene sommerkvelder. Gjennom året vil det komme flere singler. Om låten og samarbeidet med Vikki sier Sonny dette: "Vikki og jeg møttes gjennom Soundcloud i 2018 og jeg ble umiddelbart fengslet av den vakre stemmen hennes. Jeg begynte å jobbe med en instrumental, som senere ble til "You & I". Siden den gang har det vært en låt jeg alltid har kommet tilbake til, men det var først i fjor jeg følte at jeg knakk koden når det kom til produksjonen. Det føles veldig godt å endelig slippe denne perlen som jeg har jobbet med de siste årene." Den nå 27 år gamle DJ'en og produsenten startet med å poste ulike remixer på nettet som tenåring, og ble etter hvert inspirert til å lage egen musikk. I 2015 signerte han med Universal Music, og senere samme år sl

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom