Universal Music Norge

Ny musikk fra Metallica, Lana Del Rey, Gabrielle, YLVA, Ezzari og flere!

Del

GULE ROSER – Sårbar og personlig debut-EP fra Ylva

  

Metallica markerer 30-årsjubileum med hele to nye slipp!

 

Det norske stjerneskuddet Gabrielle slipper «ting som ILU»

 

Ezzari teamer opp med Daniel Obede på "Mario Kart"

 

Pearl Jam-vokalist Eddie Vedder slapp låta «Long Way», som er første låtslipp fra hans kommende soloalbum «Earthling». Låta er produsert med Andrew Watt, som tidligere har jobbet med blant andre Miley Cyrus, Justin Bieber og Lana Del Rey.

 

Sabrina Carpenter er i dag ute med «Skinny Dipping», som er hennes andre låtsslipp etter å ha signert med Island Records tidligere i år. Skuespilleren og sangeren albumdebuterte som 16-åring og har tidligere gitt ut låter som «Thumbs», som har blitt streamet over 12 millioner ganger i Norge.

 

Common slapp «A Beautiful Revolution Pt. 2», som er andre del av et todelt albumprosjekt fra raplegenden og oppfølgeren «A Beautiful Revolution Pt. 1» fra i fjor. Tidligere denne uka slapp han singelen «Majesty» med R&B-artisten PJ.

 

Remi Wolf er ute med låtene «Guerilla» og «Sexy Villain», som er de nyeste smakebitene fra debutalbumet «Juno» som kommer 15. oktober. Tidligere i år slapp hun remixalbumet «We Love Dogs!» der storheter Beck, Nile Rodgers og Hot Chip bidro med nye versjoner av hennes låter.

 

Tirsdag 7. september slipper Holly Humberstone singelen “Scarlett” fra hennes kommende EP “The Walls Are Way Too Thin”. Om låten som er skrevet til hennes bestevenn Scarlett sier Holly: “This track is my absolute favourite. Sonically and lyrically, Scarlett breaks away from the rest of the EP and in so many ways it feels like such a release”. Låten er produsert av Rob Milton, og er skrevet om bruddet bestevenninnen hennes gikk gjennom. Sammen med låten slippes det en musikkvideo. Den etterlengtede EP’en kommer 5. november.

 

Britiske Sam Fender er denne uken ute med singelen “Get You Down” fra sitt kommende album “Seventeen Going Under”. Låten har en av de mer personlige tekstene Sam har skrevet, og handler om hvordan usikkerhet har påvirket forholdene hans gjennom livet. Som bare virkelig gode låtskrivere kan, forvandler Sam sin egen erfaring til kunst som snakker til og gir gjenklang hos alle med enkle, men fantastiske låter som treffer en midt i hjertet.

 

Kritikerroste og bylarmaktuelle Yard Act slapp denne uken den nye singelen “The Overload”. Samtidig annonserte de debutalbumet med samme navn som slippes 7. januar.
"brilliantly spiky" - The Guardian
“Vivid, witty lyricism from the Leeds post-punks” - The Times
"Brutally hilarious No Wave-tinged bangers" – NME

 

Den seks ganger Grammy-vinnende artisten og låtskriveren Kacey Musgraves slipper i dag sitt fjerde studioalbum «star-crossed» via Interscope Records/ UMG Nashville. Sammen med albumet følger filmen med samme navn, og er regissert av Bardia Zeinali. Filmen streames eksklusivt via Paramount+. «star-crossed» er det første albumet fra Musgraves med nytt materiale siden hun ga ut sitt banebrytende og kritikerroste album Golden Hour i 2018. Musgraves samarbeider igjen med medprodusenter og låtskrivere Ian Fitchuk og Daniel Tashian, og ble spilt inn i Nashville tidligere i år på knappe 3 uker. Albumet består av 15 låter, strukturert som en moderne tragedie i tre akter. Det forteller om en ekstremt personlig reise med hjertesorg og helbredelse, og viser Musgraves stadige vekst som en av vår tids beste låtskrivere.

 

På onsdag slapp Lana Del Rey hennes nyeste singel “Arcadia”. Låten er fra hennes kommende album “Blue Banisters”, som kommer ut 22 oktober.

 

Ólafur Arnalds’ “TREE” får nå sin første offisielle lansering. Låten er dedikert til Ólafurs avdøde venn og kreative partner Joachim Sauter. TREE ble komponert i 2013 til 'Symphonie Cinétique — The Poetry of Motion', en installasjon som var Ólafurs og Joachims første samarbeid. Låten inkluderer Nils Frahm og Viktor Orri Árnason på stryk. Gjennom sitt samarbeid fant de to kunstnene både et kreativt vennskap og en gjensidig respekt. Drevet av deres forkjærlighet for kunst og teknologi inspirerte de hverandre til å produsere noen av sine beste verker.

 

Hellbillies et av Norges mest legendariske rockeband presenterer sitt 12 studioalbum. “Blå Dag” er også en perfekt feiring av deres ekstraordinære 30 års lange karriere.

 

Det stadig voksende indiepopfenomenet Ka2 gir ut "dråpe i havet", en låt om å akseptere det faktum at man bare er en liten brikke i et stort puslespill.

 

Blåsemafian er hornseksjonen som tok Norge med storm etter å ha blitt finalister i årets Melodi Grand Prix. Trioen har samarbeidet med Marcus & Martinus og Angelina Jordan, og til og med spilt på Nobel Freds Pris konserten. Stronger Together er et nytt samarbeid med produsent SFRNG.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Universal Music Norge

Universal Music Norge
Universal Music Norge
Drammensveien 88B
0271 Oslo

+47 22 54 14 00http://www.universalmusic.no

Universal Music AS er verdens, og Norges, største musikkselskap og representerer blant annet artister som Astrid S, The Weeknd, TIX, Post Malone, Ariana Grande, The 1975, Dagny, Ruben, Shawn Mendes, The Beatles, Odd Nordstoga, Drake, Imagine Dragons, The Rolling Stones m.fl.

Følg pressemeldinger fra Universal Music Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Universal Music Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Universal Music Norge

Ny Musikk fra Onkl P, Ingebjørg Bratland, Luke Elliot, Cherie Mwangi, The Beatles, Sam Smith og flere!17.9.2021 10:01:17 CEST | Pressemelding

OnklP, Ingebjørg Bratland og Luke Elliot slipper ny låt "Spring for livet" Handsfree - breial og forfriskende debut fra stjerneskuddet Cherie Mwangi Et kjærlig håndtrykk fra Lukas Graham med ny singel "Call My Name" Sam Smith & Summer Walker slapp i dag en ny versjon av låten «You Will Be Found» fra Broadway-stykket «Dear Evan Hansen» som nå også er filmatisert og har kinopremiere neste uke. Samtidig med kinopremiere slipper Interscope soundtracket som er satt sammen av det Oscar, Grammy og Tony- vinnende teamet bestående av Benj Pasek og Justin Paul (La La Land, The Greatest Showman). James TW er i dag ute med «Heartbeats Changing (Part 1)» i dag, som er første slipp fra et todelt albumprosjekt. Inspirasjonen til prosjektet er hentet fra et brudd han gikk gjennom i fjor. James TW slo gjennom med låta «When You Love Someone» i 2016, og har via hits som «Say Love» og «You & Me» blitt streamet over 60 millioner ganger i Norge. Jonas Brothers slapp låta «Who’s In Your Head” i dag, som de

Et kjærlig håndtrykk fra Lukas Graham med ny singel "Call My Name"17.9.2021 09:47:10 CEST | Pressemelding

«Call My Name» er et nytt popspill fra det danske verdensnavnet Lukas Graham som ikke er redd for å gå tett på. Den nye singelen slippes 17 september. "Jeg ville ønske at flere mennesker i mit liv, havde givet mig den besked, da jeg var yngre: Call My Name! I mange af livets sværeste øjeblikke skal der jo ikke mere til end en ven at holde i hånden, en at tage samtalen med - eller bare en der lytter lidt.” 17 september slipper Lukas Graham det store strykearrangementet og den håpefulle gospelsangen med den fengende nye singelen «Call My Name». At Lukas Forchhammer har lært av, og ikke minst gått gjennom livet er ikke noe nytt. Vi har hørt livshistorien hans utfolde seg på de vakreste måter gjennom sanger som «You’re Not There», «Happy Home» og selvfølgelig «7 Years». «Call My Name» er eksempelet på hvordan de uunngåelige støtene i livets lange reise kan skape den justeringen og opplevelsen som gjør at du forandrer deg. ”Det er nemt at isolere sig selv, når livet bliver svært, og glemme

OnklP, Ingebjørg Bratland og Luke Elliot slipper ny låt "Spring for livet"17.9.2021 09:38:00 CEST | Pressemelding

Fredag 17 september slipper Luke Elliot singelen “Spring for livet” sammen med med OnklP og Ingebjørg Bratland. OnklP var en av de første Elliot møtte da han kom til Norge første gang og har lenge hatt et ønske om å spille inn noe sammen med ham. Sammen med Ingebjørg Bratland og i tillegg Anders Nilsen bak produsentspakene er “Spring for livet” trioens første samarbeid. Den Oslo-baserte amerikanske sangeren, låtskriveren og pianisten Luke Elliot og OnklP skrev skissen over piano og det å invitere med Ingebjørg på laget var noe de begge ønsket sterkt, imponerte som de er av hennes musikalitet og vesen. Resultatet ble en sterk låt, fylt med energi og fortryllende vokaler. «Spring for livet» er en melankolsk låt inspirert av dype samtaler om levd liv og dystre emner som rus og avhengighet. Luke forklarer bakgrunnen for samarbeidet slik: «I just had this idea of recording something with Pål. I’ve had it since we first met in Oslo a few years ago. I was just over in Europe for my first to

Handsfree - breial og forfriskende debut fra stjerneskuddet Cherie Mwangi16.9.2021 15:37:16 CEST | Pressemelding

Fredag 17. september debuterer Cherie Mwangi hos Universal Music Norge med singelen «Handsfree». Cherie Mwangi (21) er den rå, unge kvinnelige rapperen som kan minne om amerikanske Megan Thee Stallion og Saweetie med en fresh norsk twist. Cherie har en stor personlighet og er ikke redd for å tøye grenser, og beveger seg i et landskap som ingen andre i Norge gjør i dag. Hun omtaler seg selv som «every good girls alter ego». 17. september er hun klar med sin breiale og forfriskende debut «Handsfree», som handler om å ta kontroll over sin egen seksualitet: «Generelt handler rap alt for mye om hva en kvinne kan gjøre for en mann og ikke omvendt, og jeg er her for å endre på det. Kvinner ble ikke skapt for å tilfredsstille menn og jeg føler at menn har for mye kontroll over hva kvinner føler de kan gjøre med sin egen kropp.» - Cherie Mwangi Cherie har til tross for sin unge alder et stort og viktig mål: «Jeg er imot misogyni og vil nå ut til frisinnede mennesker og kvinner og menn som vil r

Metallica markerer 30-årsjubileum med hele to nye slipp!10.9.2021 09:33:33 CEST | Pressemelding

Metallica markerer 30-årsjubileet for deres selvtitulerte femte album, også kjent som The Black Album, med hele to slipp: en remastret utgivelse av The Black Album og The Metallica Blacklist, et cover- og hyllestalbum, begge ute i dag. Se Alessia Cara and the Warnings Enter Sandman video HER. The Black Album er en av de mest kommersielt vellykkede og kritikerroste platene gjennom tidene. 1991-utgivelsen inneholdt en rekke singler - Enter Sandman, The Unforgiven, Nothing Else Matters, Wherever I May Roam og Sad But True - og ga Metallica sitt første #1 album i over ti land. Albumet tok bandet til store arenaer verden rundt og gjorde låtene til allemannseie ved spillinger på radio og ikke minst MTV. For å feire 30-årsjubileet slippes albumet, remastret for uovertruffen lyd, i flere formater: 180 grams 2 LP, standard CD og 3 CD expanded edition og digitalt. Albumet kommer også i en Limited Edition Deluxe Box Set som inneholder: remastret 180 grams 2LP, en picture disc, tre live LP-er, 14

GULE ROSER – Sårbar og personlig debut-EP fra Ylva9.9.2021 14:00:00 CEST | Pressemelding

Fredag 10. september slipper stortalentet Ylva sin debut-EP GULE ROSER. Den personlige låtsamlingen følger hennes reise i å stå på egne ben, utforske og finne seg selv og sitt fulle potensiale. Prosjektet GULE ROSER startet da Ylva flyttet hjemmefra for første gang, og forteller en historie om hvordan det er å være ung kvinne i Norge i 2021. Låtene tar for seg de ulike temaene og sinnsstemningene hun og mange andre unge opplever i dag, som kan være til inspirasjon for mange. «Gule Roser setter lys på alle følelsene og utfordringene som jeg måtte gjennom da jeg skulle stå på egne ben.Jeg ble så inspirert av det gamle blomsterspråket hvor gule roser blant annet står for svik, utroskap og falskhet. Roser er noe vakkert, men samtidig ligger det alltid noe bak det vakre. Det var faktisk min mor som nevnte dette for meg og da føltes tittelen enda mer riktig. Jeg har gått inn i dette prosjektet med hele mitt hjerte og jeg er veldig stolt over hva Benjie og jeg har fått til. Jeg må også gi en

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom