Universal Music Norge

Ny musikk fra Ariana Grande, Rambow, Shawn Mendes og ABBA samt filmmusikk fra West Side Story!

Del

  

Hør musikken fra Julestjerna nå!

  

Snow Boyz følger opp EPen Bare Bangerz (del 1), med ny singel “Alle sammen”

  

Rambow hyller hjemstedet sitt – Furuset

  

Ariana Grande og Kid Cudi samarbeider på “Just Look Up”, som er hentet fra soundtracket til storfilmen Don’t Look Up. De to artistene har også roller i filmen, som er regissert av Oscar-vinner Adam McKay og har blant andre Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence og Meryl Streep på rollelista. Filmen har kinopremiere 10. desember og slippes på Netflix 24. desember.

  

Polly Jean Harvey, bedre kjent som PJ Harvey, slapp i 2011 det legendariske albumet Let England Shake. Albumet, det åttende i rekken, ble produsert av PJ Harvey, Flood og John Parish og ble opprinnelig utgitt i februar 2011. Let England Shake inneholder singlene "The Words That Maketh Murder" og "The Glorious Land" og vant samme år Mercury Music Prize. Abumet har solgt til platina i Norge, og er hennes nest største utgivelse her til lands. I dag ble re-utgivelsen annonsert, som er tro mot den originale innspillingen, men med låter som tidligere ikke har vært utgitt. Re-utgivelsen er mikset av Jason Mitchell på Loud Mastering under veiledning av den originale medprodusenten John Parish.

  

Grammy-nominerte Tierra Whack gjør sin musikalske retur med den nye EPen Rap? EPen følger opp hennes banebrytende 2018-prosjekt, Whack World, en innovativ historiefortelling på 15 ett-minutters vignetter som fanget et fullt spekter av livserfaringer. Albumet høstet gode kritikker og Noisey erklærte det som det beste albumet i 2018. Whack World gikk inn i Topp 10-lister over årets album hos blant andre NPR, Pitchfork og Okayplayer.

  

Askjell har samarbeidet med Emilie Nicolas på låten “dear past I’ve seen the apocalypse and I wanna og home”. Låten er den første i en tre-spors EP som slippes 18. februar. Askjell slipper også sitt første soloalbum på Decca 18. mars til neste år. Det var på mange måter tilfeldig at det ble Emilie Nicolas som endte opp å synge på låten, men i ettertid er det vanskelig å se for seg noen som kunne gjort den bedre - og rent personlig for meg var det skikkelig stort. Jeg er usikker på hvor jeg hadde vært og hva slags musikk jeg hadde laget om det ikke var for Emilie Nicolas. Da debutplaten hennes Like I'm A Warrior kom ut i 2014 hadde jeg produsert musikk i knapt ett år - og sammen med blant annet James Blake var hun med på å definere meg musikalsk i den perioden. «Nobody Knows» må være en av de låtene jeg har hørt mest på noensinne. Ikke bare er hun en fantastisk vokalist og skriver låter på en helt unik måte som omfavner kompleksitet uten at det føles utilgjengelig - og for meg som fersk produsent og låtskriver som kom fra en helt annen musikalsk verden enn pop, så var musikken hennes det perfekte bindeleddet mellom mine referanser og popmusikkens verden – Askjell.

  

Filmmusikken fra Steven Spielbergs versjon av musikalklassikeren West Side Story er ute i dag. Hovedrollene bekles av Rachel Zegler og Ansel Elgort, som også bidrar på filmmusikken.

  

Shawn Mendes slapp balladen “It’ll Be Okay” på torsdag. Tidligere i høst ble det annonsert at den kanadiske superstjernen kommer til Norge i mars neste år for å spille på Telenor Arena.

  

ABBA slipper i dag sin første julesingel “Little Things”, hvor inntektene går til Unicefs Global Child Protection Fund. Låten er en refleksjon over gleden ved julemorgen, familietid og denne spesielle tiden av året. “Little Things” er med på albumet Voyage, som gikk rett til topps på listene her hjemme og har solgt til gull. Vi tror det er umulig å utrydde fattigdom uten å styrke kvinner. Det er derfor vi støtter Unicef i å beskytte jenter mot seksuell vold og styrke dem gjennom Global Child Protection Fund. Vi har gjort det i mange år med sangen vår "Chiquitita" og nå har vi bestemt oss for å gi Unicef en julegave i form av en annen sang: Little Things fra albumet vårt Voyage! - ABBA. Musikkvideoen er også ute i dag og er regissert av Grammy og BRIT-prisvinnende britiske musikkvideoregissør og mangeårig ABBA-fan Sophie Muller (Gwen Stefani, Annie Lennox, Sade, Beyoncé, Rihanna, Radiohead, Björk) og produsentene Juliette Larthe (Arca, Kanye West, Little Simz ) og Chris Murdoch (Kylie Minogue, Franz Ferdinand, Maneskin). Videoen spiller på produksjonen av ABBA Voyage-konsertene som har premiere i London til mai neste år. Se den HER.

  

Tio & Tullerusken, som lager musikk for barn i alle aldere, slipper i dag låten “Juleglede”. Duoen er også aktuell med en tilhørende tredels julespesial i podcastformat.

  

Alternative-bandet Daisy The Great slipper låten “Glitter” i dag - deres andre single på plateselskapet S-Curve. Brooklyn-duoen har gjennom høsten vært aktuell med AJR-samarbeidet “Record Player”.

  

Filmmusikken til vinterens store Disney-eventyr, Encanto, er nå tilgjengelig på norsk. De norske stemmene til filmen er Ulrikke Brandstorp, Unn Vibeke Hol, Nahom Feshatzion, Akuvi Kumoji og Anders Bye.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Universal Music Norge

Universal Music Norge
Universal Music Norge
Drammensveien 88B
0271 Oslo

+47 22 54 14 00http://www.universalmusic.no

Universal Music AS er verdens, og Norges, største musikkselskap og representerer blant annet artister som Astrid S, The Weeknd, TIX, Post Malone, Ariana Grande, The 1975, Dagny, Ruben, Shawn Mendes, The Beatles, Odd Nordstoga, Drake, Imagine Dragons, The Rolling Stones m.fl.

Følg pressemeldinger fra Universal Music Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Universal Music Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Universal Music Norge

Ny musikk fra IMERIKA, Ghost, Lana Del Rey, Holly Humberstone, og nytt album fra Years & Years!21.1.2022 10:14:26 CET | Pressemelding

IMERIKA klar med en personlig og sårbar EP Farmen-kjendis aktuelle Ezzari med ny låt om å føle seg annerledes - "Gategutt" Ghost annonserer nytt album og slipper ny singel! Lana Del Rey slapp i dag sin nye låt "Watercolor Eyes" som er første låt ut fra det kommende Euphoria Season 2 (An HBO Original Series Soundtrack). Det kommende albumet er et samarbeid mellom Interscope Records og HBO, inneholder eksklusive låter som er laget til å passe seriens innhold. Albumet slippes 25. februar. I går slapp Holly Humberstone sin nye singel "London Is Lonely". Dette er hennes mest hjerteskjærende låt til nå, og forteller historien om å flytte til London og føle seg isolert. Den kritikerroste artisten har vunnet fans over hele verden for hennes dypt personlige låtskriving, og har mottatt hver utmerkelse en ung artist kan drømme om. I år skal Holly være med både Olivia Rodrigo og girl in red på deres USA-turneer. Popstjerneskuddet Conan Gray er ute med singelen “Jigsaw” i dag. Den er produsert av D

Farmen kjendis aktuelle Ezzari med ny låt om å føle seg annerledes - Gategutt21.1.2022 09:35:49 CET | Pressemelding

Førstkommende søndag slipper Farmen kjendis aktuelle Ezzari, sin nye låt “Gategutt”, som han også fremfører et utdrag av på søndagens episode av Farmen. Adam forteller om “Gategutt”: "Gategutt" er en låt om å føle seg annerledes, og bli sett ned på. Jeg tror mange, i ulike settinger har følt seg annerledes, og av den grunn følt seg liten. For min del har jeg følt på dette flere ganger, faktisk i flere settinger. I denne låta snakker jeg om å bli sett på annerledes for å være fra Oslos såkalte drabantbyer. Mange ganger har jeg følt meg sett ned på for å være fra Hauketo i Søndre Nordstrand. Jeg har mange ganger hørt at jeg er fra "ghettoen" i Oslo. Der det er farlig. Der det er mye kriminalitet. Der det er mye innvandrere. Og at dit må man aldri gå. For meg har det vært latterlig å høre. Da jeg fikk mitt første gjennombrudd som artist følte jeg veldig mange ga meg masse kjærlighet. Det var selvfølgelig nytt for meg. Jeg fikk reise Norge rundt, spille konserter, jeg ble invitert på brans

IMERIKA klar med en personlig og sårbar EP20.1.2022 12:28:06 CET | Pressemelding

2021 var et svært sterkt år for IMERIKA. Etter deltagelse i Melodi Grand Prix, to store konserter på by:Larm og et storslått singelløp er standarden allerede satt! I morgen slipper hun sin debut-EP My Name Is Erika - en personlig og sårbar EP med søkelys på mental helse. My Name Is Erika representerer forskjellige perioder i Erika sitt liv: fra da hun var ung og flyttet alene til England og frem til hvem hun er i dag. Det er en følelsesladet EP, med et stort fokus på på mental helse. EPen inneholder de tidligere utgitte singlene “Sorry For Me”, “Exhausted”, og “Wouldn’t Fall In Love”, samt to splitter nye låter. Om EPen forteller IMERIKA: Det eneste du e garantert hele livet, e dæ sjøl. Ka gjør du når du ikke kjenne dæ sjøl igjen lenger? Hvis æ legg livet mitt i hendern din, ka hadd du gjort med det? My Name Is Erika utforske selvforakt, dype depresjona og uforsvarlig oppførsel, presentert med dønn ærlige teksta og et musikalsk landskap med mye smerte og sorg, krydra med litt humor på

Ghost annonserer nytt album og slipper ny singel!20.1.2022 06:30:00 CET | Pressemelding

Grammyvinnende Ghost annonserte i dag sitt femte studioalbum Impera som slippes 11. mars. I forbindelse med dette har de i dag også sluppet singelen "Call Me Little Sunshine" med en musikkvideo regissert av Matt Mahurin (Metallica, U2, Tracey Chapman). I høst fikk vi første smakebit på Impera med singelen "Hunter’s Moon". Låten ble sluppet 30. september og gikk rett inn på førsteplass på amerikansk rockeradio. "Hunter’s Moon" ble dermed bandets fjerde førsteplass på rockradio i USA. Singelen var også temalåt til filmen Halloween Kills, den siste filmen i den berømte Halloween-serien. 25. januar starter Ghosts verdensturné hvor de gjester hele 49 arenaer. 30. april står Papa Emeritus IV og hans gjester på scenen i Oslo Spektrum. Ghost har tidligere gitt ut fire studioalbum og er et av verdens største rockeband. Det forrige albumet Prequelle (2018) gikk til førsteplass på albumlistene i Norge, Sverige og Finland, og til tredjeplass på den amerikanske Billboard 200-albumlisten. En topp 10

Ny musikk fra Nils Bech, MGP-deltakerne Subwoolfer og Elsie Bay, samt debut-EP fra Gus Polden!14.1.2022 10:00:00 CET | Pressemelding

Nils Bech debuterer hos Universal Music med en sterk, følelsesladet låt! Årets MGP-deltakere er klare: Subwoolfer - Give That Wolf A Banana Årets MGP-deltakere er klare: Elsie Bay - Death Of Us Tidlig Forhold - En følelsesladet og personlig debut-EP fra Gus Polden Elvis Costello slipper albumet The Boy Named If i dag på Emi Records. Plata består av 13 sanger og er produsert av Sebastian Krys og Elvis Costello. Albumets fulle tittel er The Boy Named If (And Other Children’s Stories) og er en hyllest til barndom og uskyld og reisen frem til det øyeblikket du får beskjed om å slutte å oppføre deg som et barn "som kan være når som helst de neste 50 årene", ifølge Costello. Amerikanske Sofia Carson hyller kvinner verden over med låten LOUD: “LOUD is meant for all of those young women and women worldwide who are now louder than ever and who are the voices of change and this song is inspired by and for them” PJ Harvey, slapp i 2016 albumet The Hope Six Demolition Project. Albumet, det niende

Tidlig Forhold - En følelsesladet og personlig debut-EP fra Gus Polden13.1.2022 15:14:33 CET | Pressemelding

25 år gamle Gus Polden har de siste årene vist seg som en svært dyktig låtskriver og multi-instrumentalist. Etter å ha jobbet tett med Sebastian Zalo både som låtskriver og fast musiker i flere år, debuterte han nylig som soloartist med låten «Hardere vær». Nå er Gus Polden klar med sin splitter nye EP «Tidlig forhold», som gir et komplett innblikk i hans univers. Sjekk ut EPen HER (Tilgjengeliggjøres 14.02.22, 00:00) «Tidlig Forhold» tar for seg Gus Poldens første kjærlighet og er hans nyeste EP fortalt gjennom syv låter. I fjor høst leverte Gus første kapittel av fortellingen med «Hardere vær», “Over” og “Olivengrønn”, nå avrundes historien med tre nye låter: «Om vi var noen andre», «feil perrong» og «Sandefjord». Allerede før slipp har låten «Om vi var noen andre» blitt utpekt som Ukas Låt på NRK P3. Om EPen forteller Gus: «Mange sier at sin første kjærlighet er noe helt spesielt, og at man alltid vil ta med seg noe fra den tiden videre i livet. For meg var dette inget unntak, og de

MGP-aktuelle Subwoolfer ute med musikkvideo12.1.2022 14:32:24 CET | Pressemelding

Mandag ble det klart at en av de finaleklare deltakerne i årets Melodi Grand Prix er duoen Subwoolfer. Brødrene Keith og Jim har kommet hele veien fra månen til jorden for å delta i MGP med låten “Give That Woolf A Banana”. Nå er de også ute med musikkvideo hvor vi får et lite glimt av hvordan livet ute i galaksen er. I løpet av den korte tiden de har vært på jorden, har Subwoolfer selvfølgelig klart å komme seg på TikTok. Her kan du lære deg dansen, The Yum Yum, fra musikkvideoen og danse sammen med en av de to brødrene. Hør låten her. Se musikkvideoen her. For 4,5 milliarder år siden ble galaksens største band «Subwoolfer» til. Bosatt på månen har brødrene Keith og Jim siden den tid erobret hver eneste planet musikalsk, som gjør dem til tidenes mest suksessfulle popgruppe. 20. juli 1969 dukket profeten Neil opp, som fort ble hyllet som mannen med de sterkeste armene. Neil lovte brødrene å komme tilbake og fortelle dem hvordan de kunne bli det største bandet på hans planet også, men f

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom