Avinor

Ny midlertidig terminal på Tromsø lufthavn

Del

29. september åpnes midlertidig terminal C på Tromsø lufthavn. Denne skal ivareta passasjerer i byggeperioden frem til ny terminal står klar.

Midlertidig terminal på Tromsø lufthavn.
Midlertidig terminal på Tromsø lufthavn.

Arbeidet med utbyggingen av Tromsø lufthavn er godt i gang. Det skal bygges en ny terminal på mer enn 10.000 kvadratmeter, inkludert ny avgangshall, nytt innsjekkingsareal, ny bagasjehall og nye flyoppstillingsplasser. I 2023 vil en topp moderne terminal stå klar til å ta imot reisende.

Gammel terminal B stenges

29. september stenger den eksisterende terminal B og en midlertidig terminal åpner for å ivareta passasjerene i utbyggingsperioden.

 – Flytting til midlertidig terminal C vil kunne medføre litt ekstra utfordringer for reisende, men dette er nødvendige tiltak for å få alt til å fungere i en byggeperiode. Vi i Avinor gjør alt vi kan for å legge til rette for at overgangen skal foregå så godt som mulig, sier lufthavnsjef Ivar Helsing Schrøen.  

Slik må du nå bevege deg ved ankomst

Avinor har laget en video som viser hvordan midlertidig passasjerlogistikk vil fungere.

Se video her.

For å se denne videoen, må du gi ditt samtykke øverst på denne siden.Se video her.

Kontakter

PressetelefonKun til bruk for journalister.

Vi svarer ikke på mediehenvendelser mellom kl. 21:00 - 06:30 med mindre det inntreffer større hendelser. For informasjon om flytrafikken ved våre lufthavner, se www.avinor.no, og velg flyplass.

Tel:+47 918 15 614presse@avinor.no

Bilder

Midlertidig terminal på Tromsø lufthavn.
Midlertidig terminal på Tromsø lufthavn.
Last ned bilde
Slik blir nye Tromsø lufthavn etter utbyggingen.
Slik blir nye Tromsø lufthavn etter utbyggingen.
Last ned bilde

Om Avinor

Avinor
Avinor
Dronning Eufemias gate 6
0191 Oslo

+47 67 03 00 00https://avinor.no

Avinor har ansvar for 44 statlig eide lufthavner, og flysikringstjenesten for sivil og militær luftfart i Norge. Dette nettverket binder Norge sammen - og Norge sammen med verden.

Avinor er en drivkraft i miljøarbeidet i luftfarten og en pådriver for å redusere de samlede klimagassutslippene fra norsk luftfart. Selskapet har en ledende rolle i arbeidet med utvikling av elfly, og leveranse av biodrivstoff til fly.

Avinor bidrar hvert år til 50 millioner sikre og effektive flyreiser. Om lag halvparten av disse er til og fra Oslo lufthavn.

Rundt 3.000 medarbeidere har ansvar for å planlegge, bygge ut og drive et samlet lufthavn- og flysikringssystem. Avinors virksomhet finansieres gjennom luftfartsavgifter og salg på flyplassene.

Følg pressemeldinger fra Avinor

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Avinor på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Avinor

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom