Ny løsning hjelper nordmenn vaksinert i utlandet hjem

Del

Ved hjelp av nettlegevakt.no kan du raskt og enkelt etterregistrere vaksine uten å måtte gå til fastlegen. Dermed kan studenter og andre som er vaksinert i utlandet enkelt få grønt koronapass og komme hjem til Norge.

Enklere å få grønt koronapass
Enklere å få grønt koronapass

- Køer, ekstra tid på karantenehotell og obligatorisk tur til fastlegen har skapt stor frustrasjon blant studenter og andre nordmenn som har blitt vaksinert i utlandet. Prosessen med å registrere vaksinasjon har vært vanskelig. Nettlegevakts løsning er kjapp som den er effektiv, en trenger kun å fylle inn informasjon om når vaksinen er tatt, og bilde av vaksinasjonssertifikatet. Etter kort tid blir vaksinen registrert og et grønt koronapass blir tilgjengelig, sier Thomas Bergqvist i Nettlegevakt.

Muligheten til å etterregistrere vaksiner kom i forbindelse med regjeringens lettelser i trinn tre 17. Juni. Personer med norsk fødselsnummer eller d-nummer kan oppsøke fastlege, kommunehelsetjenesten, eller privat helsetjeneste for å dokumentere vaksinasjon og få registrert denne i det nasjonale vaksineregisteret, SYSVAK.

- Løsningen passer perfekt til utenlandsstudenter og andre nordmenn som har blitt vaksinert i utlandet som nå slipper å bruke en uke på et karantehotell, eller vente timevis i grensekontroll. Så fort vaksinen er registrert har du grønt vaksinepass og fulle goder på linje med ande vaksinerte nordmenn, sier Magnus Andersen i Nettlegvakt.

Nettlegevakt ble grunnlagt av de to gründerne Thomas Bergqvist og Magnus Andersen som selv jobber som leger. Magnus, som er fastlege, og Thomas, som jobber på legevakten, etablerte den progressive bedriften i 2014 basert på sine erfaringer i helsesektoren. Ideen bak selskapet kom fra et ønske om en mer effektiv behandlingsprosess.

- Vår forretningsmodell handler om å forenkle pasienters prosess til å få hjelp med enkle medisinske behov. Det var derfor naturlig for oss til å bruke vår unike plattform til å forenkle prosessen rundt vaksinesertifikat, sier Bergqvist.

Her kan du registrere din vaksine: https://www.nettlegevakt.no/koronaregistrering/

Kontakter

Håvard Hjermstad, 95003771

Bilder

Enklere å få grønt koronapass
Enklere å få grønt koronapass
Last ned bilde
Günder Thomas Bergqvist i Nettlegevakt
Günder Thomas Bergqvist i Nettlegevakt
Last ned bilde

Om Nettlegevakt

Nettlegevakt
Vikaveien 29
4817 His

https://www.nettlegevakt.no/

Følg pressemeldinger fra Nettlegevakt

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nettlegevakt på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.