Skanska Norge

Ny leder på plass på Skanska Husfabrikken

Del

Brynjar Finstad har tatt over som adm. direktør i Skanska Husfabrikken AS. Han tar over et veldrevet selskap som er rigget for videre vekst.

Brynjar Finstad tar over som leder av Skanska Husfabrikken AS
Brynjar Finstad tar over som leder av Skanska Husfabrikken AS

Brynjar Finstad er utdannet sivilingeniør og har lang fartstid i Skanska både som prosjektleder og prosjektsjef og har også erfaring fra byggherresiden som regiondirektør i Advansia. Brynjar er opprinnelig fra Steinkjer og kjenner derfor godt til den sterke posisjonen hjørnesteinsbedriften har i lokalsamfunnet:

- Skanska Husfabrikken har vært en pioner innen industriell husproduksjon gjennom over 75 år. Jeg kommer til et veldrevet selskap som er rigget for videre vekst. Jeg gleder meg til å jobbe sammen med alle de flinke folka som jobber i selskapet og sammen skal vi ta ut potensialet som ligger i økt grad av industrialisering og automasjon. For meg ligger det også en ekstra motivasjon i at selskapet har en så viktig rolle for lokalsamfunnet i Steinkjer, forteller Brynjar.

Skanska Husfabrikken er i dag en av de ledende aktørene i Norge innen industriell bygging. Alle moduler og elementer produseres under tak i fabrikken på Steinkjer og selskapet leverer både inn i Skanska Norges prosjekter og til eksterne byggherrer og kunder. De har en unik kompetanse innen modulproduksjon og leverer både komplette ferdige bygg som boliger, fengsler, helsehus, barnehager, skoler og studentboliger eller delleveranser i form av elementer, for eksempel yttervegger eller klimavegger, til bruk i ulike prosjekter. Det siste og foreløpig største prosjektet de har gjennomført er nye studentboliger på Svalbard, som hadde en kontraktsverdi på 330 millioner kroner.

Rigget for vekst

Skanska Husfabrikken AS er organisert som et eget aksjeselskap heleid av Skanska Norge AS. De ble en del av Skanska-familien tilbake i 1983 og er i dag en egen enhet i forretningsområdet Spesialister med 84 ansatte.

Kristian Brende, konserndirektør for Forretningsområdet Spesialister i Skanska Norge, er glad for å ha fått på plass lederen som skal ta ut vekstpotensialet som ligger i selskapet:

– Skanska Husfabrikken har utviklet seg til å bli en svært viktig bidragsyter i konsernet og leverer solide resultater. De vil fremover spille en sentral rolle i konsernets videre satsning innen innovasjon og industrialisert bygging. Vi jobber med konkrete planer om å både modernisere og utvide fabrikken på Steinkjer, og jeg er sikker på at vi under Brynjars ledelse går spennende år i møte.

Brynjar tar over etter Terje Mjøen, som de siste ti årene har ledet både Skanska Husfabrikken og Skanska Stålfabrikken. Bakgrunnen for lederskiftet var behovet for å få mer kraft i endringsarbeidet som begge fabrikkene står overfor. Også på Skanska Stålfabrikken på Øysand skal det satses i årene fremover, og Terje Mjøen vil derfor lede Stålfabrikken på heltid.

- Terje har gjort en god jobb med å utvikle Skanska Husfabrikken de siste ti årene og at han nå kan bruke hele sin tid på Skanska Stålfabrikken, muliggjør de ambisjonene vi også har innen den delen av Skanska Norge sin virksomhet, sier Kristian Brende

For mer informasjon:

Brynjar Finstad, adm. direktør Skanska Husfabrikken AS: 41 57 74 28

Kristian Brende, konserndirektør forretningsområdet Spesialister Skanska Norge AS: 98 21 02 29

Geir Nordal Linge, kommunikasjonssjef Skanska Norge AS: 92 25 11 25

Bilder

Brynjar Finstad tar over som leder av Skanska Husfabrikken AS
Brynjar Finstad tar over som leder av Skanska Husfabrikken AS
Last ned bilde

Om Skanska Norge

Skanska Norge
Skanska Norge
Lakkegata 53
0107 Oslo

40 00 64 00http://www.skanska.no

Skanska er et av verdens ledende entreprenørkonsern med ekspertise innen bygg og anlegg, utvikling av kommersielle lokaler, boliger og prosjekter i offentlig-privat samarbeid. Norge er ett av ni hjemmemarkeder der Skanska har virksomhet.

Følg pressemeldinger fra Skanska Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Skanska Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Skanska Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom