TV 2

Ny låt fra «Norges nye megahit» topper hitlistene

Del

Bare tre dager etter at «Norges nye megahit»-deltaker Truls Svendsen og hans samboer Charlotte Smith fremførte julelåten «Når julefreden senker seg» på direkten, har låten inntatt førsteplassen på Spotifys norske topp 50-liste. Nå er hele tre låter fra programmet blant de ti mest spilte sangene.

Låten «Når julefreden senker seg», fremført av Charlotte Smith og Truls Svendsen, topper nå Spotifys norske topp 50-liste. Foto: Thomas Andersen/TV 2
Låten «Når julefreden senker seg», fremført av Charlotte Smith og Truls Svendsen, topper nå Spotifys norske topp 50-liste. Foto: Thomas Andersen/TV 2

– At enda en av låtene fra «Norges nye megahit» nå har klatret til topps på hitlisten er helt utrolig morsomt. Gratulerer så mye, spesielt til Truls Svendsen og Charlotte Smith, som fremførte låten på nydelig vis under lørdagens «Norges nye megahit»-sending på TV 2, og selvsagt til Daniel Kvammen, produsent Anders Nilsen og alle de flinke folkene i produksjonsselskapet Montreux og interne TV 2-ere som har jobbet med denne produksjonen. Dette er bare så stas, sier TV 2s programredaktør, Kathrine Haldorsen.

– Fantastisk og absurd

Truls Svendsen kom inn som utfordrer i tredje program av «Norges nye megahit», der seks kjendiser - sammen med noen av landets beste artister og produsenter - forsøker å knekke koden for hvordan man skriver og produserer en landeplage. I sin første sending som deltaker klarte han og samboeren Charlotte altså nettopp det, med førsteplass på Spotifys topp 50 over landets mest spilte låter - foran stjerner som Sia og Mariah Carey. 

 Det er veldig stas at folk der ute liker låten så godt, og at det lyttes så mye til den i de tusen hjem. For oss er det både fantastisk og absurd. Folk skriver mye direkte til oss, og tilbakemeldingene har vært enormt fine. Folk skriver at de sitter hjemme og gråter til den. Vi føler oss heldige som får lov å fremføre en sånn sang, sier Truls Svendsen.

Låter fra programmet herjer hitlistene

Og Truls er ikke den eneste deltakeren som har klart å knekke koden. Allerede etter første program havnet Helene Olafsens låt «Ludvig Daae» på førsteplass på Spotifys toppliste. I tillegg har flere av de andre låtene fra programmet herjet på hitlistene, og nå ligger hele tre av Norges nye megahit-låtene blant de ti mest spilte låtene i Norge: Truls Svendsen og Charlotte Smith på førsteplass med «Når julefreden senker seg», Oskar Westerlin med «God jævla jul»  på sjuende og Martine Lunde med «Fuckboy» på niende.

 Vi har i løpet av de siste ukene hatt flere låter fra «Norges nye megahit» inne på Spotifys norske topp 50-liste. Dette var noe vi drømte om da vi satte i gang dette prosjektet. Men at det skulle komme såpass mange store hits ut av programmet, overgår forventningene, sier Haldorsen, som kan konstatere at det i dag ligger hele sju låter fra programserien inne på topp 50.

– Truls har uttalt at drømmen var å lage en julelåt som kunne leve på folks jule-spillelister i årene som kommer, og man skal vel ikke se bort i fra at «Når julefreden senker seg» kan bli en moderne juleklassiker, mener hun.

Førstekommende lørdag sendes finalen av «Norges nye megahit» på TV 2 og TV 2 Play kl. 20.00. 

Hvis du vil se dette innholdet fra open.spotify.com, gi ditt samtykke øverst på denne siden.

Nøkkelord

Kontakter

Håvard SolemSenior PR- og medierådgiver

Pressekontakt for Norges nye megahit, Skal vi danse, The Voice, Allsang på grensen, Gullruten, TV 2 Sporten og TV 2s høstlansering.

Tel:+47 934 35 922hvl@tv2.no

Siril Vatne MelingPR- og medierådgiver

Pressekontakt for Kompani Lauritzen, Skal vi danse, Norges nye megahit, Hjerteslag, Petter og Svein stikker og Etter lørdag.

Tel:+47 970 43 166siril.vatnemeling@tv2.no

Bilder

Låten «Når julefreden senker seg», fremført av Charlotte Smith og Truls Svendsen, topper nå Spotifys norske topp 50-liste. Foto: Thomas Andersen/TV 2
Låten «Når julefreden senker seg», fremført av Charlotte Smith og Truls Svendsen, topper nå Spotifys norske topp 50-liste. Foto: Thomas Andersen/TV 2
Last ned bilde

Om TV 2

TV 2
TV 2
Lars Hilles gate 30
5020 Bergen

02255http://www.TV2.no

Vi er TV 2

Vi er TV 2, et redaktørstyrt mediehus og kommersiell allmennkringkaster. Vi formidler, skaper og forteller historier som gjør nyheter, aktualiteter, sport og underholdning tilgjengelig for folk uansett når, hvor og hvordan de måtte ønske. Gjennom en rekke ulike kommersielle TV-kanaler, digitale plattformer og tjenester tilbyr vi et bredt spekter av innhold som spenner fra lett underholdning til tung journalistikk.

TV 2 er en del av Egmont, som er et av Nordens største mediekonsern med 6600 ansatte og aktivitet i 30 land. TV 2s eier Egmont er en stiftelse, som årlig deler ut over 100 millioner kroner til et bedre liv for barn og unge.

Følg pressemeldinger fra TV 2

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra TV 2 på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra TV 2

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom