Kriminalomsorgsdirektoratet (KDI)

Ny kokebok lansert i Halden fengsel

Del

Kokeboken er laget av innsatte under utdanning, med veiledning fra erfarne ansatte.

7. november 2019 lanserte Halden fengsel en ny kokebok kalt «Læretid – en fortellende kokebok fra Halden fengsel». Boken er et samarbeidsprosjekt mellom arbeidsdriften og skolen i Halden fengsel. Halden fengsel sine to mediegrafikerlærlinger har vært med på fotografering av matrettene, oppsett av tekst og bilder i boken, samt design av forsiden. De har vært veiledet av verksbetjent og fotograf Anders Johansson, som sier at bildekvaliteten på alle bildene i boken er høy. Sentral driver for prosjektet har vært matfaglærer i Halden fengsel, Yngve Mathisen.

- Majoriteten av rettene er laget av vår kokkelærling i Restauranthuset Ærlig Mat her i fengselet – med bistand fra noen elever på videregående 2 nivå, forklarer fengselsleder i Halden fengsel, Are Høidal.

- Felles for lærlingene som har deltatt, er at de alle skulle opp til fagprøven denne høsten. To har allerede bestått, og en tredje har god progresjon og vil bestå etter hvert, sier han.

- Boken er krydret med fortellinger fra ansatte, innsatte, tidligere innsatte, forskermiljøet og folk fra medieverden, og inneholder mange spennende matretter basert på kortreiste og økologiske råvarer fra lokale produsenter. Det kan nevnes småretter, fiskeretter, kjøttretter, vegetarretter, retter fra mange kulturer og ikke minst, desserter på øverste hylle, sier Høidal, som håper den nye kokeboken blir å finne under mange juletrær i år.

Boken er både på norsk og engelsk i samme bok.

Nøkkelord

Kontakter

Kontaktperson i Halden fengsel: Fengselsleder Are Høidal, tel. 40421602, epost Are.hoidal@kriminalomsorg.no

Bilder

Om Kriminalomsorgsdirektoratet (KDI)

Kriminalomsorgsdirektoratet (KDI)
Kriminalomsorgsdirektoratet (KDI)
Solheimsgata 21
2000 Lillestrøm

404 38 800http://www.kriminalomsorgen.no

Følg saker fra Kriminalomsorgsdirektoratet (KDI)

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Kriminalomsorgsdirektoratet (KDI) på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Kriminalomsorgsdirektoratet (KDI)

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom