Helse Sør-Øst RHF

Ny IKT-løsning kan ha spart sykehusene for opp mot 200 årsverk

Del

Sykehusene i Helse Sør-Øst var helt avhengig av å kunne registrere koronaprøver elektronisk under pandemien. Det ble derfor utviklet og etablert en ny rekvireringsløsning. Løsningen kan ha spart opp mot 200 årsverk for laboratoriene gjennom pandemien.

Foto: Sykehuset Innlandet
Foto: Sykehuset Innlandet
– Løsningen har vært helt avgjørende for å kunne klare det store volumet av prøver. Den har også redusert behovet for bemanning både i kommunene og i laboratoriene, sier Lars Eikvar, avdelingsdirektør, enhet for bildediagnostikk og laboratoriefag i Helse Sør-Øst RHF. 

Han takker de ansatte i Sykehuspartner for å ha utviklet og fått denne løsningen på plass i tide til å håndtere de store prøvemengdene.
– Den elektroniske rekvireringen gjorde det mulig å øke testkapasiteten raskt, og det var til uvurderlig hjelp under pandemien, sier Eikvar. 

Eikvar sier at Sykehuspartner også har bidratt til å utvikle andre løsninger for å understøtte helsepersonell i kampen mot pandemien. 

– Dette viser at Sykehuspartner en unik samarbeidspartner for sykehusene, og at de også kan gi avgjørende bidrag til løsninger i en beredskapssituasjon.

Nøkkelord

Bilder

Foto: Sykehuset Innlandet
Foto: Sykehuset Innlandet
Last ned bilde
Avdelingsdirektør i Helse Sør-Øst RHF, Lars Eikvar
Avdelingsdirektør i Helse Sør-Øst RHF, Lars Eikvar
Last ned bilde

Om Helse Sør-Øst RHF

Helse Sør-Øst RHF
Helse Sør-Øst RHF
Parkgata 36
2317 Hamar

62585500https://www.helse-sorost.no/

Helse Sør-Øst RHF (regionalt helseforetak) er er av fire regionale helseforetak i Norge og eier de 11 statlige helseforetakene i regionen.

Helse Sør-Øst RHF sørger for spesialisthelsetjenester til 2,9 millioner mennesker i fylkene Agder, Oslo, Innlandet, Vestfold og Telemark og Viken.  

Følg pressemeldinger fra Helse Sør-Øst RHF

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Helse Sør-Øst RHF på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Helse Sør-Øst RHF

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom