Vipps

Ny funksjon i Vipps: Nå digitaliseres penger på et blunk!

Del

Tro det eller ei, kontanter finnes fortsatt. Ja, de brune, blå, røde og grønne lappene som ligger og støver ned på kommoden er fortsatt en ting. Endelig kommer teknologien som lar deg gjøre noe med det.

Ta norgesglasset fullt av vekslepenger. Du husker knapt du hadde det, før du står og graver i lomma mens du nikker til en stilig saksofonsolo på torget, uten ei krone å putte i hatten til musikanten. Eller den krølla femtilappen du fant i dressjakka i forfjor, som hverken ble investert i kakelodd eller skjenket bøssebærerne under tv-aksjonen. 

De siste årene har analoge penger gått fra å være noe man verdsetter og passer på, til å bli noe man sjelden har bruk for. Mynter og sedler har det med å dukke opp ut av det blå på de merkeligste steder, men bruksområdet for pengene blir stadig smalere.

Endelig har Vipps løsningen på problemet. Som siste nytt i appen introduserer vi nå kontantscanneren, som enkelt lar deg overføre fysiske kroner til penger på bok.

Slik funker det:

  1. Åpne Vipps og trykk å scannerknappen øverst til høyre
  2. Rett kamera mot seddelen, og vent på bekreftelse
  3. Velg om du vil sette pengene inn på konto eller vippse til en venn

 Gamle penger gjenopplives

Sitter du på sedler fra den utgåtte VII-serien, har vi gode nyheter til deg. Frem til 31.12 2020 vil nemlig lappene med Munch, Undset og Asbjørnsen godkjennes i kontantscanneren, slik at du slipper den lange turen til banken bare for å veksle. Har du en vintage Camilla Collett på lur, skal vi også se hva vi får gjort.

 Rene og pene penger

Fillete hundrekroninger og ripete mynter, særlig eksemplarer av eldre årgang, vil være noe mer utfordrende å få scannet. Selv om det kanskje høres litt rart ut, kan et tips være å kjøre de skitneste pengene en runde i vaskemaskinen før du scanner. NB, myntvask bråker en del, mens sedler må vaskes på skånsomt program. Vaskepose anbefales alltid.

 Valutakurser

For deg som planlegger utenlandsferie i sommer, gjør vi det superenkelt å overføre lokal valuta til appen, men på grunn av ulike nasjonale regelverk, vil det foreløpig kun fungere mens du befinner deg i det aktuelle landet. Hard valuta som euro og amerikanske dollar, vil gå gjennom samme hvor du er.

Tips til kontantscanning:

  • Let mellom sofaputene og under bilsetet, der finner du ofte mer enn gamle brødsmuler.
  • Pass på at hele seddelen er med i bildet
  • Vask mynter og sedler hvis de er ripete eller skitne
  • Sedler må være så rette som mulig. Bruk strykejern, men pass på varmen!

Kontakter

Bilder

Om Vipps

Vipps
Vipps
Robert Levins gate 5
0154 Oslo

+47 22 48 28 00https://www.vipps.no
Over 3,5 millioner nordmenn har nå lastet ned Vipps.

Vipps gjør det befriende enkelt å betale og ta betalt, du trenger ingen bankterminal eller kontanter og pengene får du rett inn på konto. Vipps har ingen etableringsgebyr eller abonnementspris, du betaler kun for bruk av Vipps.

I 2018 fusjonerte BankID, BankAxept og Vipps, og er nå Nordens største aktør innen betaling og identifisering. Følg saker fra Vipps

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Vipps på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Vipps

Shake shake! Eller….?2.4.2020 11:12:48 CESTPressemelding

Har du prøvd å riste på mobilen for å sjekke saldo uten hell? Da har du gått fem på aprilsnarren fra Vipps. Men det er fortsatt ganske enkelt å vite hvor mye du har på konto – også om de er i forskjellige banker. I Vipps har du muligheten til å legge til totalt 8 betalingskilder, som kan være både kort og konto. Har du derfor flere ulike kontoer du bruker til å betale fra kan det være smart å legge de til i Vipps, og se saldo når du logger inn i appen.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom