Stellantis Norge

Ny DS 7

Del

Med unik komfort og elektrifiserte krefter opptil 360 hestekrefter, kombinerer DS 7 teknikk og eleganse på en ny måte. Nye DS 7 E-TENSE 4x4 360 blir en kraftig modell med et forsterket fokus på kjøreglede.

Dagens DS 7 kom på markedet i 2017. Bilen kjennetegnes av sterkt fokus på håndverk, kvalitet, komfort og detaljer. DS 7 tilbyr en luksuriøs kjøreopplevelse, og nå kommer bilen i en oppradert versjon.

-          Vi ser frem til å få en ny og modernisert DS 7 til Norge. Ny toppmodell er alltid spennende, men vel så spennende er det nye operativsystemet IRIS, med en rekke nye funksjoner. DS fortsetter å tilby luksus og kjøreglede til de som vil ha noe ekstra, sier Lise Prydz Aarstrand, direktør for DS hos Bertel O. Steen.

 

Skarpere linjer

Nye DS 7 kommer med betydelige forandringer både foran og bak. De skarpere linjene skal gi et mer dynamisk og gjennomført uttrykk.

DS PIXEL LED VISION 3.0 optimaliserer effekten av lysene. Det er tre moduler som gjør at lysfeltet totalt er 380 meter langt (fjernlys) og 65 meter bredt. I tillegg til to side- og hovedlys, er det en ytterkant (PIXEL) modul, med tre enheter med 84 LED som styres av rattutslaget. De nye lysene er mer presise og kraftigere enn tidligere Matrix-varianter.

Bak har DS 7 fått nye lykter som er nøye tilpasset det nye uttrykket. Merket på bagasjeluken, som nå bærer navnet DS AUTOMOBILES, er nydesginet med skarpere linjer, og erstatter teksten «Crossback» som nå tas ut av modellbetegnelsen.

Standardmodellene kommer med 19- og 20-tommers felger, mens toppmodellen med 360 hestekrefter kommer med 21-tommers felger.

Materialvalg

DS er kjent for å legge mye arbeid i materialvalg og den håndverksmessige gjennomføringen. Dette er merkets kjerne og skal bidra til å gjøre enhver kjøretur så unik som mulig.

Høyeste utstyrsnivå, OPERA, leveres med Nappa-skinn i to farger, Basalt sort og Perle grå. Dashbord og dører er også kledd i skinn med en drapert effekt og uten skjøter. Dette gir en naturlig følelse av skinnet.

Perlesøm er på plass og ratt er trukket i garvet skinn. DS har brukt mønsteret «Clous de Paris» i flere modeller og det er naturlig nok fortsatt med i DS 7. Klokkeremsmønsteret i setene kommer nå også i en ny farge i tillegg til sort – Perle grå.

I den mer sportslige PERFORMANCE LINE kombineres sort skinn med sort Acantara. Detaljer i rødt og gull understreker det sportslige fremtoningen.

Ny motorisering

DS 7 4x4 E-TENSE 300 og toppmodellen DS 7 4x4 E-TENSE 360 har en bensinmotor med 200 hestekrefter samt en elektrisk motor foran og bak med henholdsvis 110 og 112 hestekrefter. Batteriet har en kapasitet 14,2 kWt og gir en elektrisk rekkevidde på 65 kilometer ved blandet kjøring (WLTP).

Varianten med 360 hestekrefter har ikke bare ytterligere 60 hestekrefter i systemeffekt, den er også bearbeidet på andre områder. Den har en app som hjelper til med å optimalisere regenereringen ved bremsing, bilen er senket med 15 millimeter, bredere sporvidde (24 millimeter foran og 10 millimeter bak), kraftigere bremser og 21-tommers felger. 360 hestekrefter gir en akselerasjon fra 0 til 100 på 5,6 sekunder.

Nytt operativsystem

En stor oppgradering for DS 7 er det nye operativsystemet DS IRIS. Løsningen er helt ny, og det er mulig å konfigurere skjermen ned til minste detalj. Skjermen er 12 tommer, og er intuitiv og komfortabel å betjene. Den er widget-basert og kan konfigureres etter brukerens ønske og har i tillegg progamerbare snarveier.

Teknologi for trygghet og komfort

DS 7 fortsetter med eksklusivt utstyr som DS ACTIVE SCAN SUSPENSION og DS NIGHT VISION. Fjæringssystemet leser av veien foran bilen med et kamera og tilpasser dempingen av hvert enkelt hjul etter det. Nattkameraet «ser» både mennesker og dyr opptil 100 meter foran bilen. Informasjonen kommer opp på instrumentskjermen i tillegg til et varsel.

Ny DS 7 kommer til Norge mot slutten av året.

Bilder

Lenker

Om Stellantis Norge

Stellantis Norge
Stellantis Norge
Solheimveien 7
1473 Lørenskog

67 92 60 00