Møller Mobility Group

Ny direktør for Volkswagen personbil

Del

Thomas Meiner blir ny direktør for Volkswagen personbil i Harald A. Møller AS, og nå starter jakten på hans etterfølger som direktør for ŠKODA Norge.

Thomas Meiner, påtroppende direktør for Volkswagen personbil i Harald A. Møller AS
Thomas Meiner, påtroppende direktør for Volkswagen personbil i Harald A. Møller AS

Meiner går inn i sin nye rolle 1. september, og fortsetter som leder av ŠKODA frem til da. I en mellomfase går Ulf Tore Hekneby, administrerende direktør i Harald A. Møller, inn som leder for Volkswagen fra 1. juli.

- Jeg er veldig glad for at Thomas har takket ja til å lede Volkswagen personbil, etter at han gjennom flere år har bidratt til en fantastisk utvikling for ŠKODA i Norge. Thomas er en lagbygger, som kombinerer ledertalentet sitt med en etter hvert solid erfaring både fra importør- og forhandlervirksomhet, sier Ulf Tore Hekneby, administrerende direktør for Harald A. Møller AS.

I jakten på Meiners etterfølger, skal Hekneby og Harald A. Møller følge samme prinsipp som ble lagt til grunn i jakten på ny leder for Volkswagen personbil.

- Det er en stor styrke for oss å finne så solide kandidater som Thomas i egne rekker, og samtidig at vi kan tilby talentfulle og ambisiøse medarbeidere utviklingsmuligheter innenfor egen organisasjon. Jeg forventer at også den nye direktøren for ŠKODA rekrutteres internt, og vi starter denne rekrutteringsprosessen nå, sier Hekneby.

Thomas Meiner gleder seg til å ta fatt på nye oppgaver:

- Jeg har satt uendelig stor pris på samarbeidet og samholdet i ŠKODA-avdelingen, og ikke minst det fruktbare samarbeidet med forhandlerne våre. Sammen har vi slått godt fra oss i et krympende marked for ikke-elektriske biler, før vi for alvor meldte oss på elbilkampen med ŠKODA ENYAQ. Nå er jeg klar for et nytt og spennende kapittel sammen med et offensivt Volkswagen-lag, sier Thomas Meiner.

Meiner er 40 år og kommer fra Oslo. Han har vært direktør for ŠKODA Norge siden 2017, og før det kom han fra rollen som daglig leder i Albjerk Bil AS. Meiner har studert økonomi og ledelse ved Handelshøyskolen BI, og ble nylig trukket frem i Kapitals lederkåring «40 under 40».

Volkswagen personbil har gjennom mange år vært det største personbilmerket i det norske markedet, og kun leveringsutfordringer gjorde at man ikke tok seieren også i 2021. Nå er ambisjonen å gjeninnta toppen av seierspallen så snart som mulig.

Hekneby benytter anledningen til å takke avtroppende Volkswagen-sjef Harald Eibak for solid innsats over flere år. Tidligere i vår ble det kjent at Eibak har takket ja til stillingen som regionsdirektør i Møller Bil.

- Harald har styrt skuta med imponerende stødighet, selv under tidvis røff sjø. Han har i stor grad bidratt til at alt ligger til rette for Volkswagen inn i fremtiden, med en kompetent og sulten avdeling her på Frysja, et ledende forhandlerapparat og dessuten en veldig offensiv fabrikk i ryggen, sier Hekneby.  

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Thomas Meiner, påtroppende direktør for Volkswagen personbil i Harald A. Møller AS
Thomas Meiner, påtroppende direktør for Volkswagen personbil i Harald A. Møller AS
Last ned bilde
Ulf Tore Hekneby, adm.dir i Harald A. Møller AS
Ulf Tore Hekneby, adm.dir i Harald A. Møller AS
Last ned bilde
Volkswagen ID.5
Volkswagen ID.5
Last ned bilde

Om Møller Mobility Group

Møller Mobility Group
Møller Mobility Group
Frysjaveien 31b
0609 Oslo

240 33 300http://www.moller.no

Følg pressemeldinger fra Møller Mobility Group

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Møller Mobility Group på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Møller Mobility Group

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom