Kriminalomsorgsdirektoratet (KDI)

Ny brosjyre for barn med pårørende i fengsel

Del

Kriminalomsorgsdirektoratet (KDI) har i samarbeid med Kriminalomsorgens høgskole og utdanningssenter KRUS utarbeidet en nasjonal brosjyre for «Barn som ønsker å besøke noen i fengsel».

- Vi har utarbeidet en brosjyre for barn som skal besøke noen i fengsel, fordi vi tror det er et viktig tiltak for denne gruppen. Det kan oppleves som litt skummelt å skulle besøke noen som er i fengsel, og derfor har vi tilrettelagt en helt egen brosjyre for disse barna, og håper det vil kunne hjelpe dem når de skal på besøk, sier Lise Sannerud, direktør i Kriminalomsorgen.

Regionene og de barneansvarlige i kriminalomsorgen har gitt gode bidrag i utformingen av brosjyren.

I disse dager sendes den nasjonale brosjyren ut til regionene for videre fordeling til sine fengselsenheter. Alle fengselsenhetene har fått tilbud om å lage sin lokale variant av brosjyren med sine bilder og tilpasset tekst. Ca. 25 enheter har ønsket dette, og disse variantene vil bli trykket opp og sendes ut fortløpende.

- Barn har rett til å ha kontakt med sine foreldre hvis det er til deres beste. Vi håper at denne brosjyren vil gi barna god nok informasjon om hva som skjer i forbindelse med et besøk. Barn er ofte veldig interessert i hvordan sine foreldre bor og hva de gjør i fengselet. Slik informasjon kan bidra til at barna unngår å være unødvendig bekymret for sine foreldre og få bedre forståelse av familiesituasjonen, sier Sannerud.  

Kriminalomsorgen har et felles ansvar om å informere, benytte og distribuere brosjyren til alle relevante samarbeidspartnere. Brosjyren anbefales å vedlegges alle besøkstillatelser som involverer barn.

- Vi tror og håper at denne brosjyren kan være nyttig for små og store, avslutter Lise Sannerud.

Brosjyren kan lastes opp under "Dokumenter" nedenfor

Kontakter

Bilder

Dokumenter

Om Kriminalomsorgsdirektoratet (KDI)

Kriminalomsorgsdirektoratet (KDI)
Kriminalomsorgsdirektoratet (KDI)
Solheimsgata 21
2000 Lillestrøm

404 38 800http://www.kriminalomsorgen.no

Følg saker fra Kriminalomsorgsdirektoratet (KDI)

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Kriminalomsorgsdirektoratet (KDI) på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Kriminalomsorgsdirektoratet (KDI)

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom