Google Norge

Ny assistent med skjerm til hjemmet: Google Nest Hub lanseres i Norge

Del

Oslo, 28.mai 2019: I dag blir Google Nest Hub endelig tilgjengelig i norske butikker. Nest Hub har alt det de velkjente Google Home og Google Home Mini har – pluss skjerm! Det åpner for blant annet helt nye fotoopplevelser for familien, hjelp på kjøkkenet og enkel kontroll av husets smarte enheter.

Google Nest Hub er tilgjengelig i norske butikker 28. mai
Google Nest Hub er tilgjengelig i norske butikker 28. mai

Familien av stemmestyrte hjelpere fra Google har fått et nytt medlem.

Google Nest Hub har en syvtommers skjerm som tilpasses lyset i rommet med Ambient-sensoren, en kraftfull høyttaler og selvfølgelig kommer den med Google Assistent innebygget.

«Tanken bak Google Nest Hub er at den skal være aktiv og hjelpsom på de riktige tidspunktene - og tre anonymt inn i bakgrunnen resten av tiden. Nest Hub lar også brukerne velge om de vil bruke skjermen eller stemmen, eller litt av begge, til å styre enheten. Det er noe vi tror folk vil sette pris på» sier Google Norges informasjonssjef Helle Skjervold.

Google Nest Hub kan plasseres hvor som helst i hjemmet og kan brukes av alle husstandens medlemmer. Setter man opp stemmegjenkjenning for de ulike familiemedlemmene vil Nest Hub for eksempel skille mellom ulike personers kalenderoppdateringer eller God Morgen-rutiner, når man ber om det.

Henter frem minner

Nest Hub er også en fantastisk bilderamme, som ved hjelp av den kraftfulle teknologien bak Google Foto henter frem både gamle og nye minner. Bildene kan enten gå som en karusell i pausemodus, eller kan søkes frem med stemmen, ved å for eksempel be Nest Hub vise bildene fra sommeren i fjor, fra et bryllup eller fra hytta.

«Vi tar kanskje flere bilder enn noensinne, men ofte ser man aldri på dem igjen. Med Nest Hub og Google Foto får du gledelige gjensyn med blinkskuddene dine» sier Skjervold.

Den nye hjelperen fra Google gjør det enda enklere å styre alle de andre smarte enhetene du måtte ha i huset. Med skjermen kan man sjekke hva som skjer på Nest Cam-kameraer, styre lys, musikk eller de hundrevis av andre enhetene som fungerer med med Google Assistent.

Norsk kjøkkenhjelp

På kjøkkenet er Nest Hub en god medspiller når man lager mat, ikke minst fordi den styres med stemmen. Sett på flere nedtellinger på en gang, be Nest Hub konvertere utenlandske måleenheter eller be om en oppskrift. Og står man fast eller ønsker inspirasjon ber man bare Nest Hub vise instruksjonsvideoer fra YouTube, og vipps - så står middagen straks på bordet.

Google jobber med norske partnere som lager eget innhold til Nest Hub. Sier man for eksempel «Vis meg siste nytt fra VG» viser Nest Hub en egen nyhetssending fra VGTV. Mer innhold og partnere kommer til etterhvert, samtidig som funksjonaliteten til Nest Hub utvikler seg ettersom Google-assistenten blir stadig bedre.

Nest Hub er tilgjengelig i butikker i dag, og veiledende pris er 1299 kroner. Samtidig setter vi ned prisen på Google Home og Google Home Mini til henholdsvis 999 og 599 kroner i Google Store.

Fakta om Google Nest Hub

  • 7-tommer skjerm med 16 millioner farger.
  • Ambient EQ sensor justerer lysstyrken på skjermen automatisk ut fra lyset i rommet
  • To mikrofoner plukker opp “OK Google”-kommandoen selv om du spiller musikk eller folk prater i rommet.
  • Forstår og svarer på norsk.
  • Kraftig høyttaler for avspilling av musikk.
  • Innebygget Chromecast lar deg sende videoinnhold fra telefonen til Nest Hub.
  • Innebygget Google Assistent lar deg snakke med Nest Hub og styre de andre smarte enhetene i hjemmet ditt.
  • Kommer i to farger: Kritt og kull.
  • B 178mm x H 118 mm x D 67 mm, veier 480 gram.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Google Nest Hub er tilgjengelig i norske butikker 28. mai
Google Nest Hub er tilgjengelig i norske butikker 28. mai
Last ned bilde
Last ned bilde
Last ned bilde
Last ned bilde

Om Google Norge

Google Norge
Google Norge
Bryggegata 6 - Aker Brygge
0250 Oslo

Følg saker fra Google Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Google Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Google Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom