Xynteo

Ny administrerende direktør på plass i Xynteo

Del

Jorge Pikunic overtar som administrerende direktør i ledelsesrådgivningsselskapet Xynteo fra 15. april. Mangeårig administrerende direktør Osvald Bjelland går over ny rolle rollen som grunnlegger og president, med fokus på samarbeidsvekstinitiativer med Xynteos klienter og partnere som adressererer systemiske globale utfordringer.

Ny Xynteo-sjef: Jorge Pikunic
Ny Xynteo-sjef: Jorge Pikunic

Venezuelanske Jorge Pikunic tar over som administrerende i Xynteo fra i dag. Xynteo ble grunnlagt i 2008 av Osvald Bjelland, og har kontorer i Norge, Storbritannia og India. Selskapet har blant annet Shell, Mastercard, ManpowerGroup og Yara på kundelisten.

– Som grunnlegger av Xynteo, har Osvald Bjelland vært sentral i å hjelpe bedrifter med å forutse samfunnsmessige skift og skape innovative vekststrategier som er skalerbare, bærekraftige og mer rettferdige, sier Xynteos styreformann Rick Haythornthwaite. – Det er på tide for Xynteo å skalere opp, og ny ledelse posisjonener oss for å skape enda større verdi for kundene våre. Jeg har kjent Jorge Pikunic i nesten et tiår – og han har ledererfaring og ferdigheter til å ta Xynteo til enda større høyder.

– Jorge tar med seg gründertankegangen, lederegenskapene og næringslivserfaringen som styret og jeg søkte i min etterfølger, sier Bjelland. – Vi har vårt mest talentfulle team noensinne – og med Jorges ledelse vil Xynteo spille en enda større rolle i å hjelpe kundene med å utvikle vekstmodeller tilpasset fremtiden.

Som administrerende direktør vil Pikunic fokusere på strategi, gjennomføring og utvidelse av Xynteos kundetjenester. Gjennom både deres direkte kundetjenester og koalisjoner som Europe Delivers, hjelper Xynteo bedrifter med å utvikle innovative strategier som leverer veksten investorer søker og bidragene til samfunnet som myndigheter og andre interessenter nå forventer.

– Jeg identifiserer meg sterkt med Xynteos entreprenørånd og samfunnsoppdrag,» sier Picunic. – Xynteo har en unik evne til å gjøre det mulig for bedrifter å gjøre en konkret forskjell kommersielt, miljømessig og sosialt. Behovet for dette har aldri vært større, og jeg er beæret og klar til å gjøre en innsats. 2021 har kommet med en fornyet forpliktelse fra bedrifter og myndigheter til å ta på seg de globale utfordringene vi står overfor, og jeg er klar til å gjøre disse forpliktelsene til handling.

Jorge slutter seg til Xynteo fra Centrica PLC, hvor han sist var administrerende direktør for organisasjonens Business Solutions-avdeling. Før han begynte i Centrica, jobbet han for McKinsey & Company, Procter & Gamble og PDVSA (Venezuelas nasjonale oljeselskap). Han er styremedlem i The Faraday Institution, et uavhengige britisk institutt for elektrokjemisk energilagringsvitenskap og teknologi.

– 2020 var det beste året i Xynteo shistorie, sier Osvald Bjelland. – Våre sterke resultater gjennom vanskelige tider gjenspeiler engasjementet til våre medarbeidere og verdien våre kunder setter på arbeidet vi gjør.

– Verden forandrer seg raskt. Fem år etter Parisavtalen er det en fornyet forpliktelse fra bedrifter og regjeringer til endelig å ta på seg de eksistensielle utfordringene verden står overfor. Jeg er spent på mulighetene for Xynteo og våre partnerkunder til å lede an mot en fremtid som har netto nullutslipp, er sosialt rettferdig, og er fylt med mer økonomisk mulighet.

Kontakter

For spørsmål, vennligst kontakt:
Olve Hagen Wold, pressekontakt, Geelmuyden Kiese
+47 911 30 645
olve.wold@gknordic.com

Bilder

Ny Xynteo-sjef: Jorge Pikunic
Ny Xynteo-sjef: Jorge Pikunic
Last ned bilde

Lenker

Om Xynteo

Xynteo
Xynteo
Henrik Ibsens gate 100
0255 Oslo

+47 24 14 02 30

Xynteo samarbeider med et fellesskap av visjonære bedriftsledere, og utstyrer dem og deres organisasjoner til å transformere systemene de opererer i. Vi tilbyr rådgivningstjenester for strategi, innovasjon, engasjement, læring; og bygge samarbeid på tvers av sektorer, inkludert Xynteo Exchange, Leadership Vanguard, India2022 og Europe Delivers. Xynteo produserer også The Performance Theatre.

Les mer her: https://xynteo.com/

Følg pressemeldinger fra Xynteo

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Xynteo på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.