Grønt Punkt Norge

Ny administrerende direktør i Plastretur AS

Del

Styret i Plastretur AS har ansatt Karl Johan Ingvaldsen (53) som ny administrerende direktør for selskapet. Ingvaldsen kommer fra stillingen som direktør for bærekraft og klimarisiko i PwC.

ANSATT: Karl Johan Ingvaldsen er ansatt som ny administrerende direktør i Plastretur.  FOTO: PWC
ANSATT: Karl Johan Ingvaldsen er ansatt som ny administrerende direktør i Plastretur. FOTO: PWC

Styret i Plastretur AS er svært fornøyd med at Karl Johan Ingvaldsen har takket ja til å lede selskapet.

– Gjennom denne i ansettelsen får Plastretur en sterk og erfaren leder som tidlig i karrieren forstod nødvendigheten av miljø- og bærekraft i næringslivet, en overbevisning han siden har fulgt i nye lederstillinger, sier styreleder Elias Eriksen i Plastretur.

Ingvaldsen starter som administrerende direktør i Plastretur senest 1. november 2022.

– Jeg kan ikke tenke meg en mer givende oppgave enn å få være med på å videreutvikle den sirkulære økonomien, noe av det viktigste arbeidet i det grønne skiftet. Jeg gleder meg til å engasjere meg i arbeidet og bygge et lag sammen med dyktige kolleger i Plastretur og Grønt Punkt Norge. Sammen skal vi levere kostnadseffektiv miljønytte for medlemmene, eierne og samfunnet, sier Ingvaldsen.

Karl Johan Ingvaldsen er utdannet innen Industriell økonomi og teknologiledelse ved NTNU og startet karrieren i Lilleborg. Han jobbet nesten 20 år i Orkla og selskapene Lilleborg og OLW i Sverige som han ledet. I 2013 overtok Ingvaldsen som administrerende direktør i Kavli Norge og ledet O. Kavli AS og Q-Meieriene AS.

Samler spisskompetansen i Plastretur

Returselskapet Plastretur AS har siden 1995 tilbudt produsentansvar for plastemballasje gjennom medlemskap i Grønt Punkt Norge. Grønt Punkt Norge har driftet Plastretur siden 2008. I tillegg til plastemballasje tar også Plastretur ansvar for den norske innsamlingen og gjenvinningen av landbruksplast. I 2020 besluttet styret i Plastretur å prosjektere et finsorteringsanlegg for husholdningsplast i Norge. I 2021 ble det besluttet at Plastretur også skal gjenoppta egen drift, ved å overføre dagens gjenvinningsavdeling fra Grønt Punkt Norge til Plastretur, og ansette daglig leder i selskapet.

Økte miljømål spesielt for plastgjenvinning og mer oppmerksomhet rundt sirkulær plastøkonomi både innen forvaltning og samfunn, krever spisskompetanse, som vi nå samler i Plastretur AS. I tillegg har plast en kompleks rolle i retursystemene og er krevende å gjenvinne.

Det er en løpende utvikling innenfor bærekraft og sirkularitet. Grønt Punkt Norges 7000 medlemsbedrifter og Plastreturs eiere har ambisjoner om at selskapet skal levere på, og helst overprestere, de økende og krevende miljømålene og ha en viktig samfunnsrolle i en sirkulær fremtid.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

ANSATT: Karl Johan Ingvaldsen er ansatt som ny administrerende direktør i Plastretur.  FOTO: PWC
ANSATT: Karl Johan Ingvaldsen er ansatt som ny administrerende direktør i Plastretur. FOTO: PWC
Last ned bilde
Last ned bilde

Om Grønt Punkt Norge

Grønt Punkt Norge
Grønt Punkt Norge
Karenslyst Alle 9A
0212 Oslo

22 12 15 00http://www.grontpunkt.no

For bedrifter som tar miljøansvar
Grønt Punkt Norge AS sikrer og administrerer finansiering av returordningene for plast-, metall-, og glassemballasje, emballasjekartong, drikkekartong og bølgepapp. I tillegg drifter Grønt Punkt Norge AS innsamling og gjenvinning av plastemballasje, emballasjekartong og drikkekartong på vegne av Plastretur AS og Norsk Returkartong AS ut året. Grønt Punkt er Europas mest brukte varemerke. Merket betyr at det er betalt inn vederlag for emballasjen - det vil si at produsent eller importør har betalt for forsvarlig innsamling og gjenvinning.
Grønt Punkt Norge eies av materialselskapene for emballasje. Det vil si Sirkel Glass AS, Norsk Metallgjenvinning AS, Norsk Resy AS, Norsk Returkartong AS og Plastretur AS.

Følg pressemeldinger fra Grønt Punkt Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Grønt Punkt Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Grønt Punkt Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom