Peab

Ny adm. direktør i Swerock

Del

Mats Norberg overtok 1. januar som adm. direktør i Swerock Norden. Han kommer fra NCC, hvor han har hatt flere ulike lederstillinger, sist som divisjonssjef med ansvar for fundamenteringsvirksomheten i Norden.

Mats Norberg, ny adm. direktør i Swerock Norden. Foto: Klas Andersson
Mats Norberg, ny adm. direktør i Swerock Norden. Foto: Klas Andersson

– Jeg tror min erfaring vil være nyttig når vi nå tar neste steg i utviklingen av Swerock og skal dra nytte av at vi er en stor nordisk aktør, sier Mats Norberg.

Han understreker at den nordiske dimensjonen vil være et viktig fokusområde.

Swerock, som er en av Nordens største leverandører til bygg- og anleggsbransjen, får en adm. direktør som setter pris på struktur, orden og å være godt forberedt. Mats Norberg er utdannet sivilingeniør og har i tillegg studert bedriftsøkonomi ved Uppsala universitet. Det er kombinasjonen av ledelse og økonomisk ansvar i rollen som adm. direktør han tiltrekkes av.

En viktig sak for hele Peab-konsernet i fremtiden er bærekraft. Mats Norberg mener utfordringene er både vanskelige og mange.

– Swerock skal være i forkant og drive utviklingen, men det er mange forhold som skal avveies. Swerock opererer i en del av bygg- og anleggsbransjen som har store muligheter til å utgjøre en forskjell og det skal vi selvsagt gjøre. Vi har også et ansvar for å forklare omverdenen hva vi gjør og hvordan vi kan ta klimakloke valg. Jeg håper offentlige innkjøpere og større kunder vil begynne å stille strengere krav til råvarene og produktene de kjøper, sier Mats Norberg.

Mats Norberg begynte i Swerock 1. september og har i løpet av høsten kunne gjøre seg kjent med selskapet før han tiltrådte som adm. direktør 1. januar. Under denne perioden har han fått et meget godt inntrykk av Swerocks ansatte.

– Overalt har jeg blitt møtt av hyggelige kolleger som besitter enormt mye kunnskap og stor yrkesstolthet. Dette føles både trygt og godt. Med de riktige folkene og en godt gjennomarbeidet plan kan vi lykkes med hva som helst, understreker Mats Norberg.

Niclas Winkvist, som er styreleder i Swerock Norden AB, er meget godt fornøyd med valget av Mats Norberg som etterfølger til Karl-Gunnar Karlsson som adm. direktør i Swerock.

– Mats har bred erfaring fra bransjen og har hatt flere ledende roller, blant annet innen asfalt. Dette er av stor verdi for Swerocks fremtid, sier Niclas Winkvist.

Mats Norberg leder den nordiske virksomheten sammen med en ansvarlig leder i hvert land. Disse er:

Joar Caspersen, Swerock i Norge

Stefan Axelsson, Swerock i Sverige

Juha Arvola, Swerock i Finland

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Mats Norberg, ny adm. direktør i Swerock Norden. Foto: Klas Andersson
Mats Norberg, ny adm. direktør i Swerock Norden. Foto: Klas Andersson
Last ned bilde

Om Peab

Peab
Peab
Strandveien 17
1366 Lysaker

+47 23 30 30 00https://peab.no

Peab er Nordens samfunnsbygger med 15 000 medarbeidere og en omsetning på 61 milliarder svenske kroner. Med lokal tilstedeværelse og fokus på egne ressurser utvikler, anlegger og bygger vi hverdagen der livet leves. Hovedkontoret ligger i Förslöv i Skåne, Sverige. Aksjen er børsnotert ved Nasdaq Stockholm. I Norge har Peab ca. 1800 ansatte og en omsetning på ca. 7,5 milliarder kroner.

Følg pressemeldinger fra Peab

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Peab på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Peab

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom