Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

NVE: Rødt farevarsel for flom og jordskred onsdag 12. januar

Del

NVE oppgraderer farevarselet for flom, jord-, sørpe- og flomskred fra oransje til rødt nivå for deler av Midt-Norge og Vestlandet. Dette er en ekstrem situasjon som forekommer svært sjeldent, som krever tett oppfølging og kan føre til store skader.

Tirsdag formiddag har NVE oppgradert farevarselet for jord, - sørpe og flomskred fra oransje til rødt nivå for deler av Trøndelag, Møre og Romsdal og Vestland fylke. Flomvarselet er også oppgradert til rødt nivå for deler av Trøndelag og Møre og Romsdal.

Årsaken er ekstremværet Gyda som vil bringe med seg mildvær, vind og ekstremt mye regn onsdag og torsdag.

NVE følger situasjonen tett, og vil oppdatere farevarslene daglig. Følg med på varsom.no og abonner på farevarsler på SMS (tjenesten er gratis). Hjelp oss med å gjøre varslene våre bedreregistrer observerte skred og flomhendelser og overvann på avveie i Regobs - Varsom 

Les også: Stor fare for mye regn, stor flom, flere skred og isgang | Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) (ntb.no)

Hvis du vil se dette innholdet fra platform.twitter.com, gi ditt samtykke øverst på denne siden.

Hvis du vil se dette innholdet fra platform.twitter.com, gi ditt samtykke øverst på denne siden.

*****

Følg med på oppdaterte flomvarsler på varsom.no

Få flomvarsler på SMS og/eller e-post

Varsom er en tjeneste levert av Norges vassdrags- og energidirektorat, i samarbeid med Statens vegvesen og Meteorologisk institutt. Målet er å hindre tap av liv og verdier knyttet til flom, snø-, jord- og fjellskred og isforhold i Norge.

Kontakter

Flomvarslingen:
Telefon: 40 43 60 00 mellom kl. 08.00-21.00 alle dager (ikke SMS)

Jordskredvarsling
Telefon: 40 02 87 77 mellom kl. 08.00 - 21.00 alle dager (ikke SMS)

NVEs pressetelefon: 489 97 667

Bilder

Lenker

Om Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)
Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)
Middelthuns gate 29
0368 Oslo

09575http://www.nve.no

Noregs vassdrags- og energidirektorat (NVE) har ansvar for å forvalte Noregs vatn- og energiressursar. NVE varetek også dei statlege forvaltningsoppgåvene innan skredførebygging. NVE skal sikre ei heilskapleg og miljøvennleg forvaltning av vassdraga, fremje ei effektiv kraftomsetning, kostnadseffektive energisystem og hjelpe til ein effektiv energibruk.

Følg pressemeldinger fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom