NTB

NTB kårer Fardal Opseth til årets spiller i Obosligaen

Del

Bodø/Glimts målmaskin Kristian Fardal Opseth (27) gikk til topps på NTBs spillerbørs i Obosligaen.

Premien er en grafikk av vinneren, Fardal Opseth, laget av illustratør Pål Dybwik.
Premien er en grafikk av vinneren, Fardal Opseth, laget av illustratør Pål Dybwik.

I samarbeid med ligaens hovedsponsor Obos, kårer NTB årets spiller i Obosligaen for tredje året på rad. Dette er en pris som går til spilleren som har fått høyest score på spillerbørsen som settes av NTBs reportere gjennom sesongen.

Årets pris går til Bodø/Glimt-spiller Kristian Fardal Opseth, som ikke bare har imponert med mange scoringer denne sesongen, men som også har vært vital i det oppbyggende spillet for klubben som neste år er tilbake i det gode selskap i Eliteserien.

– Vi i NTB er veldig stolt over at vi kan dele ut denne prisen sammen med Obos. Dette er tredje gang vi deler ut en slik pris, og årets prisvinner er en verdig vinner. Kristian Fardal Opseth har hatt en fantastisk sesong og troner øverst på vår spillerbørs, sier produktsjef i NTB Terje Alstad.

Stort korps
NTB er fysisk til stede og dekker alle fotballkampene i de to øverste divisjonene i Norge. Nærmere 50 reportere fordeler nær 500 norske kamper seg imellom i løpet av en sesong. Etter hver av disse kampene rangeres spillerne på en skala fra 1-10. Spillerne må ha spilt over 30 obligatoriske minutter for å få børspoeng, og for å bli rangert må de ha fått børspoeng i over 60 prosent av kampene.

– Vi har en dyktig stab med kompetente skribenter og fotballhoder som etter hver eneste kamp rangerer prestasjonen til disse spillerne, sier Alstad.

Kristian Fardal Opseth er en spiss som strekker seg 188 cm over bakken. Han er 27 år og spiller for Bodø/Glimt. Han kommer fra Kaupanger utenfor Sogndal, og har gått gradene i de lokale klubbene Kaupanger, Førde (2012-2013) og Sogndal (2014-2017), før han tidligere i år gikk til Glimt. Han har vært på banen i samtlige 30 kamper i år. Neste år får han altså prøve seg på det øverste nivået i Norge. Sammen med Bodø/Glimt.

NTB-tradisjon
Årets spiller i Obosligaen deles ut for tredje året på rad. Premien er en grafikk av vinneren, laget av illustratør Pål Dybwik. Mjøndalens Amahl Pellegrino og Ull/Kisas Niklas Sandberg fulgte på andre- og tredjeplass på årets NTB-børs. Kamer Qaka og Stian Gregersen (begge representerte Kristiansund) vant prisen i henholdsvis 2016 og 2015.

Kontakter

Bilder

Premien er en grafikk av vinneren, Fardal Opseth, laget av illustratør Pål Dybwik.
Premien er en grafikk av vinneren, Fardal Opseth, laget av illustratør Pål Dybwik.
Last ned bilde
Foto: Pernille Nielsen / NTB scanpix
Foto: Pernille Nielsen / NTB scanpix
Last ned bilde

Om NTB

NTB
NTB
Skippergata 24 (Pressens hus)
0154 Oslo

22 00 32 00http://www.ntb.no

NTB er et uavhengig, norsk nyhetsbyrå. Vi produserer og leverer nyheter, visuelt innhold, underholdning, kommunikasjonstjenester og teknologi.

Med 400 millioner bilder og videoer er vi Nordens største bildebyrå. Bildearkivet vårt inneholder historiske bilder tilbake til 1800-tallet og representerer Norges visuelle nyhetshukommelse.

Vi er i front med innovativ teknologiutvikling for mediemarkedet, som robotjournalistikk og mediebank.

Følg pressemeldinger fra NTB

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NTB på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NTB

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom