NTB

NTB inngår forlik med nevrokirurg Per Kristian Eide

Del

Nyhetsbyrået NTB har inngått forlik med Per Kristian Eide i den såkalte hjernekirurgsaken. Dermed er alle rettsprosesser knyttet til saken avsluttet.

– Vi er glade for at denne saken nå er avsluttet, sier sjefredaktør og administrerende direktør  i NTB Mads Yngve Storvik.

Eide rettet første gang søksmål mot NTB i 2016, med krav om oppreisning etter omtalen av et forskningsprosjekt ved Oslo universitetssykehus i 2012.

Rettsprosessen startet etter at TV 2, NTB og Aftenposten i 2015 ble felt i Pressens faglige utvalg (PFU) for dekningen av et forskningsprosjekt ved sykehuset. Dekningen omhandlet pasientkomplikasjoner rundt prosjektet.

Eide vant første runde i erstatningssaken mot TV 2 i 2017, men tapte i ankesaken i Borgarting lagmannsrett i 2019. Han fikk ikke føre saken i Høyesterett.

Eide har tidligere inngått forlik med Aftenposten og Bergens Tidende.

Kontakter

Om NTB

NTB
NTB
Langkaia 1 – Havnelageret
0150 Oslo

22 00 32 00http://www.ntb.no

NTB har formidlet nyheter i over 150 år. I dag er vi landets største leverandør av redaksjonelt innhold i tekst og bilder til norske medier. I tillegg tilbyr vi en lang rekke kommunikasjonstjenester, som kommunikasjonsplattform, oppdragsfoto, produksjon av ferdigsider, bildelagring og språktjenester.

Følg saker fra NTB

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NTB på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NTB

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom