NRK

NRK ut på turné i «Bokekspedisjonen»

Del

15. august er det premiere for NRKs bokekspedisjon: «Ord vi deler». Ekspedisjonen tar seere med på reise gjennom 12 steder som er representert i det litterære Norge. Programleder blir Pia Rivelsrud.

Pia Rivelsrud. Foto: Javier Ernesto Auris Chavez/NRK
Pia Rivelsrud. Foto: Javier Ernesto Auris Chavez/NRK

– Jeg gleder meg til å reise rundt i Norge for å bli kjent med små og store steder. Dette blir en annen type «guidet tur», sier Rivelsrud.

Bokekspedisjonen «Ord vi deler» starter i Kongsvinger og stopper på i alt 12 steder der de møter en lokal forfatter som har skrevet om stedet, enten i en roman, en sang, et dikt, barnebok eller krimbok.  Sendingene starter torsdag 15. august kl. 19:45 og sendes i tolv uker på NRK2 og på NRK TV.

– Gjennom forfatterens litterære ståsteder skal vi skildre menneskene som bor der og deres historie på godt og vondt. Det blir lærerikt, inspirerende og utrolig gøy, sier Rivelsrud.

Pia Rivelsrud har i mange år vært programleder i FBI der hun har testet «gadgets» for publikum. Hun er nå i NRK Sporten, men gleder seg til å lede Bokekspedisjonen i høst.  Fra sitt rullende studio skal hun møte lokale forfattere i hele landet.

– Vi kommer alle fra et sted! De forfatterne som er med i Bokekspedisjonen tar utgangspunkt i det lokale for å si noe om det universelle, enten handlingen er lagt til Odda eller Kongsvinger. Vi kjenner oss igjen i kjærlighet, tapte drømmer, hat, sjalusi og lykke. Slike historier utspiller seg overalt, sier prosjektsjef Ida Scheie.

Scheie er ansvarlig for Bokåret 2019 i NRK. I Bokåret 2019 fyller den eldste trykkede boka i Norge 500 år, og Norge er gjesteland under bokmessen i Frankfurt i oktober. NRK er med i feiringen av den norske boka i Bokåret 2019 der Bokekspedisjonen er hovedsatsingen. Dette kommer i tillegg til alt bokstoffet som NRK tilbyr publikum hver eneste dag.

Reiseruta for Bokekspedisjonen:

Kongsvinger. Torsdag 20. juni
Karasjok. Torsdag 15. august
Alstadhaug. Tirsdag 27. august
Namsos. Torsdag 29. august
Lom. Mandag 9. september
Vanylven. Onsdag 11. september
Stavanger. Onsdag 25. september
Flatland. Fredag 27. september
Ål. Tirsdag 8. oktober
Odda, Torsdag 10. oktober
Larvik. Tirsdag 22. oktober
Oslo. Lørdag 26. oktober

Kontakter

Prosjektleder: Ida Scheie, tlf: 926 82 926
ida.scheie@nrk.no

Kommunikasjonsansvarlig: Linda Reistad, tlf: 971 63 360
linda.reistad@nrk.no

Bilder

Pia Rivelsrud. Foto: Javier Ernesto Auris Chavez/NRK
Pia Rivelsrud. Foto: Javier Ernesto Auris Chavez/NRK
Last ned bilde

Om NRK

NRK
NRK
Bjørnstjerne Bjørnsons plass 1
0340 Oslo

23 04 70 00http://www.nrk.no

Norsk rikskringkasting AS (NRK) skal fylle viktige sosiale, kulturelle og demokratiske behov i det norske samfunnet. NRK tilbyr strømmetjenester for radio og TV, fem TV-kanaler og 14 radiokanaler. I tillegg har NRK et bredt tilbud til publikum på nett. 

Følg saker fra NRK

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NRK på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NRK

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom