NRK

NRK-serien Jordbrukerne er tatt ut til seriefestivalen i Cannes

Del

I dag ble det kjent at den nye dramaserien Jordbrukerne er tatt ut til hovedkonkurransen under den internasjonale seriefestivalen i Cannes 8-13. oktober.

Hina Zaidi, Ayaz Hussain, Jonas Strand Gravli, Arben Bala og Nader Khademi. Foto: Dag Jensen/Rubicon/NRK
Hina Zaidi, Ayaz Hussain, Jonas Strand Gravli, Arben Bala og Nader Khademi. Foto: Dag Jensen/Rubicon/NRK

Jordbrukerne er premiereklar på NRK 21. oktober.

Om Jordbrukerne

Jordbrukerne følger en gruppe unge menn fra Oslos østkant som flytter til en gård i billedskjønne Telemark. De later som de er drevet av en felles interesse for landbruk, men egentlig har de helt andre og større planer.

Livet på landsbygda viser seg å være ganske annerledes enn de unge mennene har sett for seg, og alt fra nysgjerrige naboer og en stor flokk geiter, til et etableringstilskudd fra kommunen putter kjepper i hjulene for dem. Én ting leder til en annen, og mer eller mindre mot sin vilje ender gutta fra Oslo opp med å gründe Norges første halal gardsysteri.

Jordbrukerne er en historie om fellesskap og tilhørighet, og om å finne mening i livet der du minst venter det.

I hovedrollene


I hovedrollene finner vi Nader Khademi, Ayaz Hussain, Jonas Strand Gravli, Arben Bala og Erika Strand Mamelund.

- Å bli plukket ut til konkurransen i Cannes er en stor ære, og en solid klapp på skulderen til Izer, Nader og hele den talentfulle gjengen som har laget denne serien. Vi er kjempestolte, sier Anne Bjørnstad som sammen med Izer Aliu har skrevet serien.

Jordbrukerne er produsert av Rubicon for NRK. 

- Det er kun ti serier i verden som er plukket ut til  festivalen i Cannes. At Jordbrukerne er en av de ti gjør meg jublende glad. Det er en bekreftelse fra en krevende jury å bli nominert til pris. Det er stas, men aller mest gleder jeg til å dele denne serien med NRKs publikum 21. oktober, sier Tone Rønning som er prosjektsjef i NRK Drama.

Prisutdeling i Cannes 13. oktober

Jordbrukerne er nominert i en rekke kategorier, og svaret på hvordan det går med serien som har verdenspremiere i Cannes 12. oktober, får vi under prisutdelingen 13. oktober.

Se trailer her: https://tv.nrk.no/serie/trailere/2021/KMMA10002621/avspiller

Kontakter

Bilder

Hina Zaidi, Ayaz Hussain, Jonas Strand Gravli, Arben Bala og Nader Khademi. Foto: Dag Jensen/Rubicon/NRK
Hina Zaidi, Ayaz Hussain, Jonas Strand Gravli, Arben Bala og Nader Khademi. Foto: Dag Jensen/Rubicon/NRK
Last ned bilde

Om NRK

NRK
NRK
Bjørnstjerne Bjørnsons plass 1
0340 Oslo

23 04 70 00http://www.nrk.no

NRK skal styrke demokratiet, samle og engasjere alle som bor i Norge. NRK er Norges offentlig eide allmennkringkaster med et bredt radio-, TV-, nett- og podkasttilbud, og ni av ti nordmenn bruker minst ett NRK-tilbud daglig. NRK har cirka 3300 ansatte fordelt på om lag 50 kontorer rundt om i landet.

Følg pressemeldinger fra NRK

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NRK på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NRK

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom