NRK

NRK-serien Bamselegen med spesialepisode om virus

Del

Barneserien Bamselegen fra NRK Super ønsker å bidra til å minske legeskrekk og sykehusangst hos barn. Situasjonen vi er i nå kan skape utrygghet for mange barn, derfor kommer nå Bamselegen med en spesialepisode om virus.

I episoden møter vi bamsen Kose som er veldig varm og har ekkel hoste. Bamse-eier Maria og bamselegen Charlotte (Olsen) mistenker at han har et litt vanskelig virus. Derfor må de ha på seg beskyttelsesdrakter når de undersøker Kose, slik at de unngår å bli smitta selv.

Prosjektleder for serien, Jon Arne Hoff Johansen, håper at denne episoden kan hjelpe barn å håndtere usikkerheten en del av dem kjenner på i disse dager.

­- Noe som bidrar til utrygghet for mange barn, er å se leger og annet helsepersonell kledd opp i fullt smittevernutstyr, et skremmende syn både for barn og voksne. Vi ønsker å ufarliggjøre dette ved å forklare hvorfor man må ha på seg dette, samt vise at under alt dette utstyret er det et snilt menneske som bare vil oss godt. I tillegg vil vi forklare hvordan man tar prøver når man mistenker Korona -eller annen virusinfeksjon, noe som flere barn vil oppleve de kommende ukene. Til slutt ønsker vi også å lære barna om smitte og smittevern.

Bamselegen selv er Charlotte Olsen, og jobber til vanlig som barnelege på St. Olavs hospital.

Om serien

I Bamselegen-universet kan bamser bli syke eller skade seg. Heldigvis finnes det noen som kan hjelpe dem - Bamselegen. Barn tar med seg sin syke eller skadde bamse til bamselegen Charlotte, og sammen finner de ut hva som feiler bamsen og hvordan de skal gjøre den frisk igjen. Charlotte har også en assistent, Gilbert (dukke), som er veldig glad i å synge, og i hver episode fremfører en sang om temaet for den aktuelle episoden. TV-serien skal bidra til å spre kunnskap om kroppen, sykdommer og skader. Målgruppen er barn i alderen 4-6 år. Det skal også bidra til å minske legeskrekk og sykehusangst hos denne gruppen.

Kontakter

Bilder

Om NRK

NRK
NRK
Bjørnstjerne Bjørnsons plass 1
0340 Oslo

23 04 70 00http://www.nrk.no
Som allmennekringkaster skal NRK fylle viktige sosiale, kulturelle og demokratiske behov i det norske samfunnet. NRK tilbyr et bredt og variert medietilbud for det norske publikum gjennom NRK.NO, NRK TV, NRK Radio, fem TV-kanaler og 14 radiokanaler. Nær ni av ti nordmenn tar daglig del i innhold fra NRK på en eller flere plattformer.

Følg saker fra NRK

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NRK på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NRK

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom