TV 2

NRK og TV 2 samarbeider om videre RiksTV-eierskap

Del

Telenor velger nå å trekke seg ut som eier av selskapet, mens allmennkringkasterne NRK og TV 2 fortsetter som likeverdige samarbeidspartnere.

Siden 2005 har NRK, TV 2 og Telenor samarbeidet som eiere om driften av bakkenettet via NTV og betal-TV selskapet RiksTV. Norges Televisjon AS (NTV) har fått konsesjoner for videre drift av det kringkastingsbaserte digitale bakkenettet for TV ut 2030. NRK og TV 2 vil nå eie 50 prosent hver av aksjene i selskapet.

– Bakkenettet sikrer at NRK oppfyller forpliktelsene som allmennkringkaster. Alle, uansett hvor de bor i landet, skal kunne motta NRKs TV-kanaler uten ekstra kostnader. Det er bare gjennom bakkenettet dette er mulig. Gjennom et fortsatt samarbeid med TV 2 sikres dette inn i neste konsesjonsperiode, altså til 2030, sier NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen.

At NRK og TV 2 overtar Telenors aksjer sikrer at RiksTV kan drive videre, og fortsette å utfordre de andre TV-leverandørene, med gode produkter og smarte løsninger. RiksTV har i dag 250.000 kunder som ikke vil merke noe til endringen i eierskapet.

– Digitaliseringen av bakkenettet i Norge og etableringen av RiksTV har sikret et bredt TV-tilbud til hele landet, og det har skapt økt konkurranse i TV-markedet, til fordel for forbrukerne. Det var allmennkringkasterne NRK og TV 2 som tok initiativet til prosjektet i 2001, og nå sørger vi for at det videreføres, selv om Telenor selger seg ut, sier Olav T. Sandnes, sjefredaktør og administrerende direktør i TV 2. 

Nøkkelord

Kontakter

Sissel Kruse LarsenAnsvarlig kommunikasjon og myndighetskontakt

Kontaktperson for henvendelser fra media om Mediehuset TV 2, datterselskaper, TV 2s leder- og redaktørgruppe, m.m.

400 75 001sisselkruse.larsen@tv2.no

Om TV 2

TV 2
TV 2
Lars Hilles gate 30
5020 Bergen

02255http://www.tv2.no

Dette er TV 2

TV 2 er Norges største kommersielle tv-kanal, og er en del av mediehuset TV 2 som står bak en rekke etablerte merkevarer som TV 2 Nyhetskanalen, TV 2 Zebra, TV 2 Livsstil, TV 2 Sport 1 og 2, TV 2 Sumo, TV2.no og TV 2 Skole.

TV 2 er en del av Egmont, som er et av Nordens største mediekonsern med 6600 ansatte og aktivitet i 30 land. TV 2s eier Egmont er en stiftelse, der deler årlig ut over 100 millioner kroner til et bedre liv for barn og unge. Egmont står bak mer enn 700 magasiner, forlag, Klikk.no, Nordisk Film, kinodrift, samt flere deleide selskaper.

Følg saker fra TV 2

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra TV 2 på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra TV 2

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom