Entra ASA

NRK og Entra signerer intensjonsavtale for nytt mediehus i Trondheim

Del

(Trondheim, 4. juli 2022) NRK har signert en intensjonsavtale med Entra for leie av ca. 9.000 kvadratmeter i et nybygg i Holtermanns veg 1-13 i Trondheim. Etter planen vil mediehuset NRK Trøndelag flytte fra dagens lokaler på Tyholt til nye og mer tilpassede lokaler i Holtermanns veg senest i 2026.

NRK inngår intensjonsavtale for nytt mediehus i Trondheim. Illustrasjon: Goldbox
NRK inngår intensjonsavtale for nytt mediehus i Trondheim. Illustrasjon: Goldbox

– Vi er svært fornøyde med at NRK og Entra er enige om rammene for et leieforhold i Holtermanns veg 1-13. En endelig avtale vil medføre at vi starter opp det tredje og siste byggetrinnet i vårt utviklingsprosjekt på tomten. Eiendommen utvikles for en digital arbeidshverdag med det siste av teknologi tilgjengelig i bygget. NRK blir et fint tilskudd til det som er i ferd med å etablere seg som en attraktiv næringsklynge, i hjertet av innovasjonsmiljøet i Trondheim, sier Sonja Horn, administrerende direktør i Entra.

Mediehuset NRK Trøndelag har hatt tilhold på Tyholt i Trondheim i mer enn 30 år. NRK Trøndelag er NRKs største enhet utenfor Marienlyst. Her arbeider om lag 250 medarbeidere med å lage et bredt nett-, radio- og TV-tilbud både for et regionalt og nasjonalt publikum. NRK Trøndelag har et spesielt ansvar for NRKs livssyn og populærvitenskapelige tilbud, men det lages også både underholdnings- og naturprogrogrammer av mediehuset. NRK Trøndelag lager de fleste radioprogrammene både på NRK P1 og NRK P1+. Disse produksjonene vil i fremtiden potensielt bli lagt til Holtermanns veg.

– Vi har behov for lokaler tilpasset den nye mediehverdagen og de kravene som stilles til et moderne mediehus som NRK, slik at vi best mulig kan levere på vårt samfunnsoppdrag. Vi har vært på utkikk etter mer egnede lokaler en tid, og da fortrinnsvis sentralt i Trondheim og gjerne i nærheten av NTNU. Dette vil sørge for gode kommunikasjonsmuligheter for både medarbeidere og besøkende. Vi ser frem til videre prosess med Entra, med mål om finne den beste langsiktige løsningen for NRK Trøndelag, sier Eivind Undrum Jacobsen, regionredaktør for NRK i Midt-Norge.

Holtermanns veg 1-13 ligger på Elgeseter, rett ved Lerkendal, og med innovasjonsmiljøet i Trondheim med NTNU, Sintef, St. Olavs hospital og NINA som nærmeste naboer. Prosjektet er Entras største utviklingsprosjekt i Trondheim med totalt nesten 50.000 kvadratmeter kontor- og næringsarealer. Første byggetrinn på 11.700 kvadratmeter ble ferdigstilt i 2020. Byggetrinn to er på 20.900 kvadratmeter, og de første leietakerne flytter inn første halvår av 2023. Intensjonsavtalen med NRK gjelder for deler av det tredje og siste byggetrinnet i prosjektet. Forventet byggestart på byggetrinn tre vil være i løpet av 2023 med en forventet innflytting senest i 2026. Bygget er på 15 etasjer og utgjør ca. 15.000 kvadratmeter. Rundt 9.000 kvadratmeter av disse vil være forbeholdt NRK. I tillegg til kontorareal, består prosjektet av felles parkeringskjeller med blant annet 170 sykkelplasser, ladestasjoner for elsykkel og store garderober.

Eiendommen i Holtermanns veg bygges med gode miljøkvaliteter og en mest mulig fossilfri byggeplass. Ferdig bygg vil få BREEAM-NOR Excellent miljøsertifisering og energiklasse A. 

– Entra skal være et klimanøytralt selskap innen 2030, og sammen med NRK ønsker vi å finne de beste løsningene som gir minst negative påvirkninger på klima og miljø. Holtermanns veg har en strategisk beliggenhet rett ved en av innfartsårene til Trondheim. Det gjør det enkelt for medarbeidere og besøkende til NRK å reise kollektivt eller sykle. Dette er en av flere årsaker til at vi mener eiendommen vil være et fremtidsrettet og riktig valg for NRK Trøndelag, avslutter Horn.

I henhold til intensjonsavtalen skal NRK og Entra enes om endelig avtaleverk innen 30. september 2022.

Nøkkelord

Kontakter

Sonja Horn, administrerende direktør i Entra, tlf. 905 68 456, epost: sh@entra.no
Stine Hostad, leder for Entra i Trondheim, tlf. 477 06 686, epost: sho@entra.no
Eivind Undrum Jacobsen, regionredaktør i NRK Midt, tlf 957 94 699, epost: eivind.undrum.jacobsen@nrk.no

Bilder

NRK inngår intensjonsavtale for nytt mediehus i Trondheim. Illustrasjon: Goldbox
NRK inngår intensjonsavtale for nytt mediehus i Trondheim. Illustrasjon: Goldbox
Last ned bilde

Om Entra ASA

Entra ASA
Entra ASA
Biskop Gunnerus' gate 14A
0185 Oslo

21 60 51 00https://entra.no/

Entra er et av Norges ledende selskaper innen forvaltning og utvikling av næringseiendommer. Entra eier og drifter over 100 bygg, med et samlet areal på omlag 1,6 millioner kvadratmeter, i Oslo og omegn, Bergen, Stavanger og Trondheim. Entra har en solid kundeportefølje med en høy andel offentlige leietagere. Selskapets forretningsstrategi er å være ledende på kundeopplevd kvalitet, levere lønnsom vekst og å være miljøledende i bransjen.

Følg pressemeldinger fra Entra ASA

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Entra ASA på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Entra ASA

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom