NRK

NRK når flere i distriktene

Del

Med nytt sendetidspunkt kl. 19:45 samlet de fem første sendingene av NRKs distriktsnyheter hele 718.000 seere i snitt. Med en markedsandel på 64% knivet distriktsnyhetene med Dagsrevyen om å være det mest sette programmet i Norge gjennom forrige uke.

Regiondirektør Marius Lillelien. Foto: Ole Kaland/NRK
Regiondirektør Marius Lillelien. Foto: Ole Kaland/NRK

NRK økte med det markedsandelene i tilsvarende sendeflate fra i fjor med 25%. 

- Dette er veldig gledelige tall, og understreker hvor viktig nyheter fra lokalsamfunn er for folk. Når Distriktsnyhetene kommer etter Dagsrevyen når vi langt flere seere. Dette gir muligheter til å nå bredere ut og løse oppdraget vårt enda bedre, sier distriktsdirektør i NRK, Marius Lillelien. 

Norge i dag har også fått en god start. Programmet er en videreutvikling av programmet med samme navn som gikk på NRK fra 1996 til 2017. Det tar utgangspunkt i innholdet som produseres hos de ulike distriktskontorene, og hadde et snitt på 368.000 seere forrige uke. Det ga en markedsandel på 32%. Dette er tall Lillelien er svært fornøyd med.

- Det lages ekstremt mye godt innhold i NRKs distriktskontorer, som tar pulsen på folks hverdag over hele landet. Nå får alle våre seere tilgang til alt det flotte som skjer, og kan holde seg oppdatert på alt det NRK sine distriktskontor har å by på, sier han.

Distriktsnyhetene sendes mandag til torsdag kl. 19:45 og 19:30 på fredager. Norge i dag sendes mandag til torsdag kl. 20:40.

Kontakter

Marius Lillelien, regiondirektør: Marius.lillelien@nrk.no // 992 74 631

Bilder

Regiondirektør Marius Lillelien. Foto: Ole Kaland/NRK
Regiondirektør Marius Lillelien. Foto: Ole Kaland/NRK
Last ned bilde

Om NRK

NRK
NRK
Bjørnstjerne Bjørnsons plass 1
0340 Oslo

23 04 70 00http://www.nrk.no
Som allmennekringkaster skal NRK fylle viktige sosiale, kulturelle og demokratiske behov i det norske samfunnet. NRK tilbyr et bredt og variert medietilbud for det norske publikum gjennom NRK.NO, NRK TV, NRK Radio, fem TV-kanaler og 14 radiokanaler. Nær ni av ti nordmenn tar daglig del i innhold fra NRK på en eller flere plattformer.

Følg saker fra NRK

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NRK på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NRK

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom