NRK

NRK flytter til Ensjø

Del

NRKs framtidige hovedkontor skal være på Ensjø i bydel Gamle Oslo.

Foto: NRK
Foto: NRK

NRKs generalforsamling ved kulturminister Abid Raja har i dag gitt NRK fullmakt til å kjøpe Ensjøveien 3, 5 og 7 fra hhv. Ferd Eiendom og Axer Eiendom. NRK betaler til sammen 800 millioner kroner for eiendommene. Dermed er det klart hvor NRKs nye hovedkontor skal være.

– NRK er en av våre viktigste samfunnsinstitusjoner. Nå og i årene som kommer er utfordringen å treffe norske seere, lyttere og lesere som kan velge hva de vil, når de vil, fra et globalt innholdsmarked. For å lykkes må NRK ha gode vilkår for utvikling og innovasjon. Et moderne hovedkontor på Ensjø øst i Oslo vil bli et viktig bidrag til dette, sier kulturminister Abid Raja.

Den drøyt 14 mål store tomta ligger sentrumsnært på en høyde over byen, i krysningspunktet mellom Kampen, Tøyen og Ensjø. NRKs styreleder, Birger Magnus, er sikker på at det er et godt valg for NRK.

– Det er gjort grundig arbeid. Nærmere hundre tomter i og utenfor Oslo er undersøkt og vurdert. Vi er trygge på at dette er det beste valget og at det blir et godt sted for NRK å etablere et nytt hovedkontor, sier Magnus.

Fremtidsrettet og moderne hovedkontor

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen er glad for at en stor milepæl er nådd.

– Ved valg av tomt er vi ett skritt nærmere et framtidsrettet, moderne og miljøvennlig hovedkontor. Det blir viktig for NRKs videre utvikling som allmennkringkaster og fellesarena i det norske samfunnet. Det er lagt stor vekt på å finne en tomt med god tilgjengelighet for ansatte og besøkende, forteller han.

I området rundt NRKs nye tomt er det transportårer og sykkelveinett i alle retninger. Ensjø T-bane ligger i umiddelbar nærhet og Tøyen T-bane kun fem- ti minutters gange unna.

– Dette blir et flott sted å jobbe, og et hyggelig sted for publikum og samarbeidspartnere å komme til. Det er nærhet til kollektivknutepunkt og ligger i en mangfoldig og spennende bydel. Samtidig vil NRK bli et positivt tilskudd til området med arbeidsplasser, nyhetsproduksjon, kultur og underholdning hele året, fortsetter Eriksen.

Kringkastingssjefen understreker at det fortsatt er et godt stykke fram til et nytt hovedkontor står klart for innflytting.

– Etter tomtekjøpet setter vi i gang med regulering og prosjektering. Det er prosesser som tar sin tid. Derfor er det fortsatt ikke klart når NRKs nye hovedkontor står ferdig.

Invitasjon til pressetreff

Velkommen til pressetreff i Ensjøveien 7 tirsdag 18. mai kl. 11:30.

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen, NRKs styreleder Birger Magnus, kulturminister Abid Raja og byrådsleder Raymond Johansen vil være til stede og tilgjengelige for spørsmål, intervjuer og fotografering.

Arrangementet skjer utendørs og vil avholdes i tråd med gjeldende råd og regler for smittevern. Forhåndspåmelding til pressevakt@nrk.no eller per telefon til 414 28 800.

________________________________________________________________________

Last ned

Dronevideo av tomt 

Oversiktvideo av tomt 

Video av tomt med avgrensning 

Dersom ditt mediehus ønsker video i høyere oppløsning, ta kontakt med pressevakt.

________________________________________________________________________

Nytt NRK-kontor

Etableringen av NRKs nye hovedkontor skal finansieres av inntektene fra salget av NRKs eiendom på Marienlyst til Ferd Eiendom. Om lag to tredeler av NRKs 3250 ansatte vil få det nye hovedkontoret på Ensjø som arbeidsplass.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: NRK
Foto: NRK
Last ned bilde
Nord-sør. Foto: NRK
Nord-sør. Foto: NRK
Last ned bilde
Oversiktsbilde. Foto: NRK
Oversiktsbilde. Foto: NRK
Last ned bilde
Panorama. Foto: NRK
Panorama. Foto: NRK
Last ned bilde
Sør-nord. Foto: NRK
Sør-nord. Foto: NRK
Last ned bilde
Flytofoto tomt. Foto/grafikk: NRK
Flytofoto tomt. Foto/grafikk: NRK
Last ned bilde
Kart hvit bakgrunn. Grafikk: NRK
Kart hvit bakgrunn. Grafikk: NRK
Last ned bilde
Kart sort bakgrunn. Grafikk: NRK
Kart sort bakgrunn. Grafikk: NRK
Last ned bilde

Om NRK

NRK
NRK
Bjørnstjerne Bjørnsons plass 1
0340 Oslo

23 04 70 00http://www.nrk.no

NRK skal styrke demokratiet, samle og engasjere alle som bor i Norge. NRK er Norges offentlig eide allmennkringkaster med et bredt radio-, TV-, nett- og podkasttilbud, og ni av ti nordmenn bruker minst ett NRK-tilbud daglig. NRK har cirka 3300 ansatte fordelt på om lag 50 kontorer rundt om i landet.

Følg pressemeldinger fra NRK

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NRK på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NRK

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom