NRK

NRK flytter distriktssendingene inn i beste sendetid

Del

NRK ønsker å nå bredere ut med distriktsnyhetene og vil derfor legge distriktssendingene rett etter Dagsrevyen på NRK1. Endringen er planlagt fra 2020.

Marius Lillelien, direktør Distriktsdivisjonen
Marius Lillelien, direktør Distriktsdivisjonen

- Vi vet at nyheter og innhold fra distriktene er attraktivt innhold for NRK1-seerne. Ved å flytte distriktssendingene til beste sendetid vil vi nå langt flere seere, og vi vil løse distriktsoppdraget vårt enda bedre. Distriktsnyhetene før Kveldsnytt skal videreføres som i dag, sier distriktsdirektøri NRK, Marius Lillelien 

Endringen er en del av videreutviklingen av sendeskjemaet for NRK1 i 2020. 

NRK må tilpasse seg endringer i folks mediebruk. Store deler av befolkningen beveger seg over til strømming, og NRKs satsing på NRK TV vil fortsette. Men samtidig bruker nesten halvparten av befolkningen NRK1 hver dag, og vi ønsker at NRK1 skal være en samlende nasjonal kanal også de neste årene. Vi jobber derfor med å utvikle tilbudet til det publikummet vi treffer på NRK1 tidlig “prime time” på hverdager, sier TV-sjef i NRK, Arne Helsingen 

I tillegg til å gi distriktsnyhetene bedre sendetid, vil NRK utvikle et nytt program som skal dekke hele Norge. “Norge nå”, som har sendt fra 140 forskjellige steder i Norge, var planlagt for to år og sendes ut 2019. Det nye programmet skal sendes på NRK1 fra våren 2020.

- Norge nå er et flott program som har tatt nye steder i landet inn i stua til folk hver kveld og et prosjekt som vi har lært mye av. De skal fortsette ut året. Så skal vi utvikle et nytt program som gir seerne historier fra hele landet hver dag, sier Marius Lillelien. 

Kontakter

Bilder

Marius Lillelien, direktør Distriktsdivisjonen
Marius Lillelien, direktør Distriktsdivisjonen
Last ned bilde

Om NRK

NRK
NRK
Bjørnstjerne Bjørnsons plass 1
0340 Oslo

23 04 70 00http://www.nrk.no
Som allmennekringkaster skal NRK fylle viktige sosiale, kulturelle og demokratiske behov i det norske samfunnet. NRK tilbyr et bredt og variert medietilbud for det norske publikum gjennom NRK.NO, NRK TV, NRK Radio, fem TV-kanaler og 14 radiokanaler. Nær ni av ti nordmenn tar daglig del i innhold fra NRK på en eller flere plattformer.

Følg saker fra NRK

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NRK på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NRK

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom