Nortura tatt opp som medlem av FNs bærekraftorganisasjon UN Global Compact
Nortura har som første norske landbruksbaserte matvareprodusent sluttet seg til FNs Global Compact, et nettverk som består av bedrifter fra hele verden som ønsker å arbeide for å gjøre næringslivet mer bærekraftig.

- I fjor vedtok vi en nye konsernstrategi for Nortura hvor bærekraftig utvikling av virksomheten og produktene står sentralt i byggingen av fremtidens egg- og kjøttsamvirke. Med dette medlemskapet understreker vi forpliktelsen og at vi ønsker å gå foran i arbeide med samfunnsansvar og bærekraft, sier konsernsjef i Nortura Anne Marit Panengstuen.
Gjennom medlemskapet forplikter Nortura seg til å gjøre UN Global Compact Norges prinsipper til en del av selskapets strategi, kultur og den daglige driften, og å delta i samarbeidsprosjekter som fremmer FNs bredere utviklingsmål, særlig bærekraftmålene.
-Vi ønsker Nortura hjertelig velkomne som medlemmer. Det er bra at de slutter seg til de ti prinsippene for ansvarlig næringsliv, og ønsker å øke sitt bærekraftengasjement- og arbeid innad i selskapet. Nortura vil gjennom bærekraftige matsystemer spiller en svært viktig rolle for å nå bærekraftmålene, sier Kim N. Gabrielli, administrerende direktør i UN Global Compact Norge.
UN Global Compact Norge arbeider med å oppfordre og inspirere selskaper til å tilpasse sin virksomhet og sine strategier til FNs ti prinsipper for menneskerettigheter, arbeidskraft, miljø og antikorrupsjon, slik at de forplikter seg til å iverksette tiltak som støtter FNs mål og utfordringer som er nedfelt i Bærekraftsmålene (SDGs). Medlemsside Nortura - UN Global Compact
– Vår ambisjon er å produsere mat på naturens premisser og med utgangspunkt i det norske arealgrunnlaget. Det innebærer at eggene og kjøttet må produseres slik at jorder, gårder og fabrikker kan overlates til neste generasjon i bedre stand enn når vi overtok dem, sier Kjell S. Rakkenes som er konserndirektør for kommunikasjon, bærekraft og samfunnsansvar.
Egg og kjøtt på naturens premisser er bærekraft i Nortura og det innebærer at:
- vi ønsker å produsere mat med lavest mulig klimaavtrykk fra gård til gaffel
- vi ønsker å bidra til å til å styrke naturmangfoldet og basere matproduksjonen på arealgrunnlaget i Norge
- vi hele tiden arbeider for å forbedre helse og velferden for våre dyr.
- vi bidrar til sikker matforsyning i Norge, et sunt og næringsrikt kosthold
- vi bidrar til et livskraftig jordbruk, økonomisk vekst og rettferdig fordeling, arbeidsplasser og positive ringvirkninger i hele Norge
UN Global Compact ble lansert i 2000 med mål om å skape en global bevegelse av ansvarlige og bærekraftige bedrifter, som skulle forme fremtidens næringsliv. I dag er organisasjonen det største bærekraftsinitiativet for bedrifter i verden, med mer enn 9500 selskaper og 3000 ikke-forretningsmessige underskrivere med base i over 160 land og mer enn 70 lokale nettverk.
Nøkkelord
Kontakter
Mari HagerupKommunikasjonssjef
Tel:920 46 088mari.hagerup@nortura.noBilder
Om Nortura
Nortura er en av Norges største matprodusenter, med kjente merkevarer som Gilde og Prior.
Vi jobber hver dag for matglede, helse, bærekraft og verdiskaping over hele landet.
Følg pressemeldinger fra Nortura
Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nortura på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Nortura
Energi- og transportkostnader svekker Nortura-resultatet22.6.2022 08:01:59 CEST | Pressemelding
Norturas inntekter øker med seks prosent i tredje tertial, og ender på 8,5 milliarder kroner mot 8 milliarder året før. Resultatet svekkes imidlertid i av kraftig kostnadsvekst for innsatsfaktorer.
Gilde blir ny samarbeidspartner til langrennsjentene9.6.2022 12:05:00 CEST | Pressemelding
Skiforbundet langrenn har inngått et nytt sponsorat og samarbeid med Gilde. Det er jentene på Kvinner Elite som fremover skal knytte et tettere bånd til den norske bonden. Blir det full klaff kan forholdet vare helt til VM i Trondheim.
Nortura forlenger avtale som hovedleverandør av rødt kjøtt til Forsvaret7.6.2022 13:01:16 CEST | Pressemelding
Fra 1. juni vil Nortura Proff sikre rødt kjøtt til det norske Forsvaret. Avtalen er landsdekkende og har en årlig verdi på om lag 70 millioner kroner.
Nortura legger frem en bærekraftstrategi for egg og kjøtt20.5.2022 10:00:00 CEST | Pressemelding
På et dialogmøte med statsråd Espen Barth Eide og et bredt lag av interessegrupper la Nortura i dag frem en helhetlig strategi for en mer bærekraftig egg- og kjøttproduksjon i Norge.
Rekordresultater for Nortura under NM i kjøttprodukter13.5.2022 14:52:08 CEST | Pressemelding
Nortura hanket inn hele 18 medaljer og to norgesmestertitler da bransjens beste grill- og spekematprodukter ble kåret torsdag kveld. Med det setter bondens selskap ny personlig rekord for antall medaljer under Norgesmesterskapet.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom