Nortura produserer 150 tonn kokt skinke til skolestart
– Nå jobber vi på høygir for å produsere nok pålegg til matpakkene. Det blir alltid et ekstra trykk før skolestart, så dette er vi vant til og vi klarer det fint, sier fabrikksjef Svein Ingar Johansen og legger til at det også er mer produksjon av flere populære kjøttpålegg som servelat, hamburgerrygg, roastbiff og Priorpålegg.
Produksjonen av ekte kokt skinke har gått med ekstra trykk frem til skolestart hos Norges største produsent av kjøttpålegg. På en vanlig uke går det ut cirka 45,7 tonn av Gilde Ekte kokt skinke. En økning på nesten 10%.
– Skolestart er viktig for oss, sier fabrikksjef Svein Ingar Johansen ved Nortura Sarpsborg. Mange spente barn begynner på skolen igjen etter en lang sommerferie, og noen møter på skolen for aller første gang. Da kan det være godt å lene seg på noe trygt hjemmefra, nemlig matpakken. Brødskiver er fortsatt favoritten til skolebarna. Nortura har forberedt seg på matpakkeproduksjonen i mange uker allerede.
Den populære skinken har blitt produsert av Gilde siden tidlig på 80-tallet. Ekte kokt skinke er så og si uforandret siden den kom på markedet for 40 år siden. Fabrikksjefen forklarer hvordan Nortura lager den populære skinken.
– Først og fremst er kjøttstykkene som brukes i Ekte kokt skinke de aller beste delene av skinka på grisen, og består utelukkende av renskåret kjøtt, der stykkene som brukes er flatbiff, mørbrad og bankekjøtt. Det gjør at det er høy kvalitet på smak og tekstur. Ekte kokt skinke består av hele 85 prosent magert kjøtt, forklarer han, og legger til at Nortura er veldig stolte over å lage så mange matpakkefavoritter til både store og små.
Nøkkelord
Kontakter
Pål EnghKommunikasjonsrådgiver
Tel:90767095pal.engh@nortura.noBilder
Om Nortura
Nortura er en av Norges største matprodusenter, med kjente merkevarer som Gilde og Prior.
Vi jobber hver dag for matglede, helse, bærekraft og verdiskaping over hele landet.
Følg pressemeldinger fra Nortura
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nortura på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Nortura
Seier i retten for Nortura – vinner på alle punkter.19.3.2024 14:54:25 CET | Pressemelding
Nortura har i dag fått medhold på alle punkter i tingretten for vår tolkning av forskriften og vår håndtering av denne i underskuddssituasjonen vi har stått i den siste tiden.
Produktnyheter fra Nortura: Gode og smakfulle nyheter fra både Gilde og PRIOR20.2.2024 11:20:50 CET | Pressemelding
Til årets første lanseringsvindu kommer Nortura med seks spennende og smakfulle nyheter: Slakterens Beste kjøttboller fra Gilde og Crispy sticks fra PRIOR. I tillegg lanseres løvtynn grillet kyllingfilet fra PRIOR og to nye smaker i serien Gilde Turmat.
PRIOR i gang med ny og mer etisk produksjon av egg - uten avlivning av nyklekkede hanekyllinger15.2.2024 14:17:03 CET | Pressemelding
Som første eggleverandør i Norden har Nortura tatt i bruk ny teknologi som gjør det mulig å kun klekke høner. De første PRIOR-eggene fra den nye produksjonsformen kommer i butikk denne sommeren, og på sikt er målet en ny nasjonal standard.
Resultatforbedring i Nortura14.2.2024 09:40:25 CET | Pressemelding
Nortura leverer en resultatforbedring på over en halv milliard kroner i 2023. Driftsresultatet endte (EBIT) på 258 millioner kroner, og Norturas omsetning er for første gang over 30 milliarder kroner.
PRIOR-egg er nå rikere på jod!30.1.2024 06:00:00 CET | Pressemelding
PRIOR-egg fra Nortura er nå rike på jod, et tiltak for å styrke folkehelsen.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom