Nortura pakker mer enn 15 millioner egg til påsken
Nortura opplever i år økning i etterspørsel av egg, sammenliknet med normalår.
- Denne uka pakker vi totalt 15 millioner egg. Dette er en hektisk periode for våre eggpakkeri som gjør at vi er nødt til å oppbemanne i denne perioden, sier Thomas Ulseth, logistikksjef for egg i Nortura, som blant annet står bak merkevaren Prior.
Økning i etterspørsel
Under pandemien opplevde Nortura en enorm etterspørsel av norske egg, da færre nordmenn reiste bort og flere handlet i Norge. Tallene viser at det fortsatt er en stor etterspørsel etter egg før påsken:
- Sammenliknet med et normalår opplever vi en økning i etterspørsel etter egg i år, selv om det er en nedgang fra pandemiårene. Jeg kan ikke gjøre annet enn å virkelig rose både bønder og ansatte som jobber på spreng i ukene før påske for å levere det folket vil til påsken, sier Ulseth
Pakker 1 million egg om dagen
Nortura Heimdal er inne i en av sine mest hektiske perioder i løpet av året, og hver dag pakker de ansatte på fabrikken 1 million egg.
- Vi er nå midt i en høysesong for oss. Det er krevende tid for alle ansatte med stort arbeidspress. En enkelt ansatt hos oss kan pakke oppimot 50.000 egg hver eneste dag ved hjelp av automasjon, det sier litt om hvor hektiske dagene våre er! Samtidig er det veldig gøy å være med å sikre at nordmenn får nok egg til påskekosen, sier produksjonsleder på Nortura Heimdal Karianne Thomassen.
Egg fra høner over hele Norge
Nortura er den eneste aktøren på markedet som henter egg over hele landet og har 380 eggprodusenter fordelt over hele landet. Eggene nordmenn spiser i påsken kommer fra store og små gårder over hele landet.
- Nortura henter egg i hele Norge, fra Finnmark til Agder. Vi er glade for at nordmenn velger gode kvalitetsegg fra den norske bonden. De norske eggene er faktisk i verdensklasse når det gjelder kvalitets- og dyrevelferdskrav, forteller Brit Våga, fagrådgiver for egg i Nortura.
Nortura er et samvirke eiet av 17100 norske bønder, med Gilde og Prior som sine mest kjent merkevarer.
Nøkkelord
Kontakter
Frida AxelsenKommunikasjonsrådgiver
Tel:46614543frida.axelsen@nortura.noBilder
Om Nortura
Nortura er en av Norges største matprodusenter, med kjente merkevarer som Gilde og Prior.
Vi jobber hver dag for matglede, helse, bærekraft og verdiskaping over hele landet.
Følg pressemeldinger fra Nortura
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nortura på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Nortura
Seier i retten for Nortura – vinner på alle punkter.19.3.2024 14:54:25 CET | Pressemelding
Nortura har i dag fått medhold på alle punkter i tingretten for vår tolkning av forskriften og vår håndtering av denne i underskuddssituasjonen vi har stått i den siste tiden.
Produktnyheter fra Nortura: Gode og smakfulle nyheter fra både Gilde og PRIOR20.2.2024 11:20:50 CET | Pressemelding
Til årets første lanseringsvindu kommer Nortura med seks spennende og smakfulle nyheter: Slakterens Beste kjøttboller fra Gilde og Crispy sticks fra PRIOR. I tillegg lanseres løvtynn grillet kyllingfilet fra PRIOR og to nye smaker i serien Gilde Turmat.
PRIOR i gang med ny og mer etisk produksjon av egg - uten avlivning av nyklekkede hanekyllinger15.2.2024 14:17:03 CET | Pressemelding
Som første eggleverandør i Norden har Nortura tatt i bruk ny teknologi som gjør det mulig å kun klekke høner. De første PRIOR-eggene fra den nye produksjonsformen kommer i butikk denne sommeren, og på sikt er målet en ny nasjonal standard.
Resultatforbedring i Nortura14.2.2024 09:40:25 CET | Pressemelding
Nortura leverer en resultatforbedring på over en halv milliard kroner i 2023. Driftsresultatet endte (EBIT) på 258 millioner kroner, og Norturas omsetning er for første gang over 30 milliarder kroner.
PRIOR-egg er nå rikere på jod!30.1.2024 06:00:00 CET | Pressemelding
PRIOR-egg fra Nortura er nå rike på jod, et tiltak for å styrke folkehelsen.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom