Nortura og Too Good To Go reddet nesten 39 000 poser med mat
Overskuddsvarer fra serveringsmarkedet kom forbrukerne til gode i 2020. Tiltaket har bidratt til å redusere matsvinn.

I løpet av fjoråret reddet Nortura og brukerne av appen Too Good To 38.989 poser med overskuddsmat.
- Da restauranter og hoteller stengte ned i mars, satt Nortura med mye overskuddsmat som skulle vært solgt til restaurant- og storkjøkkenmarkedet. Mye av dette ble i stedet ble solgt gjennom Too Good To Go. I tillegg selges det også en del andre produkter via appen, for eksempel produkter som er i ferd med å gå ut på dato, forklarer bærekraftsjef i Nortura, Cecilie Hultmann.
Reduksjonen i matsvinn tilsvarer et utslippskutt på 97,5 tonn CO2-ekvivalenter, ifølge Too Good To Go.
26.644 av posene er reddet hos Nortura Sarpsborg, Norges største påleggsfabrikk. 11.979 er reddet hos Nortura Tønsberg og resten hos Nortura Forus og Nortura Egersund.
- Kommer andre til gode
- Det er viktig å unngå matsvinn, og når situasjonen har vært sånn som den har vært i 2020 så er det fint at dette kan komme andre til gode, sier Hultmann.
Nortura har samarbeidet med Too Good To Go i tre år.
- Det er flott å se innsatsen som gjøres både av Nortura og folk flest, og at Too Good To Go blir brukt som et verktøy i arbeidet med å bekjempe matsvinn. Tallene er et bevis på at det fungerer. Etterspørselen i lokalmiljøet er høy, og posene blir gjerne solgt med én gang de legges ut i appen, sier Ann-Kristin Raknes Pfründer, daglig leder i Too Good To Go Norge.
Ambisiøse klimamål
Nortura har gjennom matbransjens avtale med regjeringen forpliktet seg til å halvere matsvinnet i sin produksjon innen 2030, i tråd med FNs bærekraftsmål og EUs handlingsplan for sirkulærøkonomi.
- Nortura har valgt å gå lenger enn vår forpliktelse overfor regjeringen og vil redusere matsvinnet med 60 prosent innen 2030. Det handler ikke bare om mat som går ut på dato, vi har over mange år arbeidet med å redusere svinn fra produksjonsprosessene våre og vil forbedre presisjon og planlegging ytterligere fremover slik at minst mulig går til spille, sier Hultmann, og legger til:
- Utover det jobber vi med å gjøre anleggene våre 100 prosent fossilfrie, benytte mer bærekraftig emballasje og vi vil kutte 80 prosent av utslippene fra transport innen 2030. Nortura skal gå foran for å utvikle en bærekraftig matindustri basert på sirkulærøkonomiske idealer, samtidig som skal bidra til klimasmart gårdsproduksjon.
Nøkkelord
Kontakter
Tanita Wassås KveinåKommunikasjonsrådgiver
Tel:95233503tanita.kveina@nortura.noBilder


Om Nortura
Nortura er en av Norges største matprodusenter, med kjente merkevarer som Gilde og Prior.
Vi jobber hver dag for matglede, helse, bærekraft og verdiskaping over hele landet.
Følg saker fra Nortura
Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nortura på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste saker fra Nortura
Dette er årets første produktnyheter fra Nortura18.2.2021 10:57:57 CET | Pressemelding
Frysetørket turmat, nye type ferdigretter og fem nye pålegg er noe av det som nå er på vei ut i butikkene.
På vei mot et nytt og sterkere Nortura17.2.2021 09:00:00 CET | Pressemelding
Norturas omsetning økte med en milliard kroner (4,2 prosent) i 2020. Samtidig styrker lønnsomheten seg med over 100 millioner kroner. Konsernstyret har avsatt 135 millioner kroner til utbetaling av medlemskapital til eierne.
Nortura Proff og ESSO Deli de Luca fortsetter samarbeidet9.2.2021 10:50:00 CET | Pressemelding
Ny avtale sikrer levering av pølser, hamburgere, pålegg, egg og hvitt kjøtt fra Gilde og Prior i to nye år. Avtalen er en av de største i servicehandelsmarkedet.
Nortura Proff forlenger samarbeidet med Gress-gruppen21.1.2021 09:25:24 CET | Pressemelding
Nortura Proff skal være hovedleverandør av kylling og egg til en rekke hoteller, flyplasser, restauranter og kantiner over hele landet. Nye avtaler sikrer leveranser i minst to nye år.
Lise Finckenhagen er Priors nye ambassadør12.1.2021 14:40:48 CET | Pressemelding
Prior har inngått et langsiktig samarbeid med Lise Finckenhagen, som er en merittert kokk og populær matprofil, blant annet kjent fra flere TV-produksjoner.
Mer Gilde hos NorgesGruppen11.1.2021 09:00:00 CET | Pressemelding
Fra uke åtte vil Gilde-produkter få mer plass i hyllene i NorgesGruppens butikker. – Det er gode nyheter for at forbrukerfavorittene fra Gilde blir mer tilgjengelig for folk i Norges største dagligvareselskap. Nå blir det enda enklere å velge norsk kjøtt i butikken, sier Karolina Henriksen, Konserndirektør i Nortura.
I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom