Nortura

Nortura og Prior vil gi kyllingen fôr av norske råvarer

Del

Nytt fôrkonsept kan redusere soyabehovet med 75 prosent.

NYTT NORSK FÔR: Målet er at to millioner Prior-kyllinger skal få det nye fôret i løpet av 2021.
NYTT NORSK FÔR: Målet er at to millioner Prior-kyllinger skal få det nye fôret i løpet av 2021.

Nortura og Prior har igangsatt et unikt prøveprosjekt for å teste ut kyllingfôr basert på minst 90 prosent norske råvarer. Målet er at to millioner kyllinger skal få det nye fôret i løpet av det kommende året.

- Bærekraftig

- Vi ønsker å utforske muligheten for mer norskbasert og bærekraftige fôrløsninger. Det nye fôrkonseptet vil kunne redusere soyabehovet med om lag 75 prosent, sier Siw Dejligbjerg Steen, konserndirektør for hvitt kjøtt og egg i Nortura.

I det nye fôret er importert soya blant annet byttet ut med norske erter, åkerbønner og raps. Soya benyttes ofte som proteinråvare i fôr, men det er krevende å produsere dette i Norge på grunn av klima og begrenset med egnet jord.

- Derfor ser vi nå på muligheten for å ta i bruk andre norske fôrråvarer. Selv om det også er begrenset med tilgang på det så må vi starte et sted. Først da vil utviklingen kunne gå mot mer helnorske løsninger, sier Dejligbjerg Steen.

Fremtidsrettet

- Alle Prior sine produkter består kun av norske kylling- og kalkun-råvarer, fordi vi eies av den norske bonden. En større andel norsk fôr vil vi gjøre Prior enda litt norskere – til dyras, bondens og forbrukerens beste, sier Dejligbjerg Steen.

Prosjektet er et prøveprosjekt i ett år. Målet er å kunne utvikle og benytte helnorsk fôr i større grad i fremtiden.

- Dette er et viktig skritt i riktig retning. Vi forventer å få mye verdifull kunnskap fra prosjektet, sier Dejligbjerg Steen og legger til:

- En forutsetning for at dette skal bli vellykket og framtidsrettet er at en slik endring ikke skal gå på bekostning av dyrehelse, dyrevelferd eller bondens økonomi. Utrullingen vil derfor skje sammen med fôrleverandørene og produsentene, kontrollert og gradvis. Det blir spennende å se resultatene.

Om Prior:

Prior eies av samvirket Nortura som igjen eies av norske bønder over hele landet. Prior er en ledende merkevare på hvitt kjøtt og egg i Norge, og jobber hver dag for en sikker og bærekraftig matvareproduksjon.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

NYTT NORSK FÔR: Målet er at to millioner Prior-kyllinger skal få det nye fôret i løpet av 2021.
NYTT NORSK FÔR: Målet er at to millioner Prior-kyllinger skal få det nye fôret i løpet av 2021.
Last ned bilde
Siw Dejligbjerg Steen, konserndirektør for hvitt kjøtt og egg i Nortura.
Siw Dejligbjerg Steen, konserndirektør for hvitt kjøtt og egg i Nortura.
Last ned bilde

Om Nortura

Nortura
Nortura
Lørenveien 37
0585 Oslo

03070http://www.nortura.no

Nortura er en av Norges største matprodusenter, med kjente merkevarer som Gilde og Prior.

Vi jobber hver dag for matglede, helse, bærekraft og verdiskaping over hele landet.

Følg saker fra Nortura

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nortura på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Nortura

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom