Nortura i rute med påskematen

Årets påske blir annerledes for de fleste av oss, men selv om mulighetene for reise og aktiviteter er begrenset, har vi fortsatt mattradisjonene. På Nortura sine anlegg jobbes det for fullt med å sikre matforsyningen i disse spesielle tider – også påskematen!
«Nok egg til påske?»
Hvert år, og kanskje spesielt i år, får vi spørsmål om det blir nok egg til påske. Salget av egg har økt det siste året, de siste ukene har folk handlet ekstra mye og i tillegg vet vi at eggforbruket vanligvis dobles i påskeuken. Direktør for Nortura Egg, Bjørn Tore Hansen, forteller at det er ingen grunn til å hamstre.
- På våre eggpakkerier er det full aktivitet og vi henter inn ekstra egg fra produsentene våre for å ha en buffer. Selv om det har vært noe mindre egg i butikkene den siste tiden, er vi rute med påskeleveringene og skal levere det samme volumet vi vanligvis gjør til påskeuken, sier han.
Selvsagt påvirkes også arbeidshverdagen i Nortura av korona og på eggpakkeriene er det innført en toskiftsløsning som et av flere smittevernstiltak.
- Det innebærer at vi er færre medarbeidere på jobb om gangen, men utvider dagene slik at vi har et ekstra skift som jobber frem til ti/elleve på kvelden. Vi har samtidig forsterket våre allerede strenge hygienerutiner og renhold, sier han.
Mer tid på kjøkkenet
Også de andre typiske påskevarene er i rute. I tillegg til ca. 25 millioner egg, spiser nordmenn ca. 2 millioner pakker bacon og ca. 16 millioner grillpølser i påskeuken. Når det kommer til påskens festmat, lammelår og lammestek, kjøper vi ca. 1500 tonn i påsken og ukene før.
- Det er selvfølgelig mulig at kjøpemønsteret endrer seg i år. Med færre skiturer og mer tid til å lage mat, blir kanskje noen av grillpølsene byttet ut med flere lammemåltider, sier innsiktssjef i Nortura, Knut Jacobsen.
Hvordan påskesalget vil preges gjenstår å se, men Gilde og Prior vil uansett tilby produkter for enhver smak.
Kontakter
Marthine Haugen PetersenKommunikasjonsrådgiver
Tel:90 50 30 21marthine.petersen@nortura.noBilder

Om Nortura
Nortura er en av Norges største matprodusenter, med kjente merkevarer som Gilde og Prior.
Vi jobber hver dag for matglede, helse, bærekraft og verdiskaping over hele landet.
Følg pressemeldinger fra Nortura
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nortura på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Nortura
Resultatforbedring og økt omsetning for Nortura12.6.2025 08:00:00 CEST | Pressemelding
Nortura øker omsetningen med 646 millioner kroner og styrker resultatet før skatt og avskrivinger (EBITDA) i 1. tertial med 112 millioner sammenlignet med fjoråret.
Norturas årsresultat preges av omstilling14.2.2025 08:17:31 CET | Pressemelding
Til tross for sterke kommersielle prestasjoner på flere områder i 2024, preges årsresultatet av fortsatt omstilling og høyere driftskostnader.
Egg tilbakekalles grunnet mulighet for helseskade6.2.2025 15:58:53 CET | Pressemelding
Nortura og andre produsenter tilbakekaller flere ulike egg. Grunnet feil hos fôrleverandør, Felleskjøpet, kan noen av eggene ha et forhøyet nivå av vitamin D. For høyt inntak av vitamin D kan være helseskadelig. Forbrukere som har kjøpt de aktuelle eggene bes om å kaste eller returnere dem til butikk.
Nortura styrker satsingen på halal9.12.2024 11:58:58 CET | Pressemelding
Den 1. september overførte Nortura all slakting av halalkylling til sitt oppgraderte anlegg på Hærland som fra før har håndtert all skjæring og pakking av halal. Gjennom å samle produksjonen på et sted styrker Nortura sin satsing på halal og skaper muligheter i et marked i vekst.
PRIOR lanserer proteinpulver - kun laget av 100% norsk eggehvite18.11.2024 09:59:44 CET | Pressemelding
PRIOR Matprotein er et nytt smaksnøytralt proteinpulver, egnet for bruk i både mat og drikke. Matproteinet er laget av tørket eggehvite og uten bruk av tilsetningsstoffer.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom