Sony Music Norway

NorthKid slipper lydsporet til årets sommerflørt

Del

Etter å ha fått over 1,2 millioner streams på låten «Done Fighting», som også var A-listet hos P1 i 17 uker, er NorthKid tilbake med ny musikk. Fredag 19. juni slipper bandet «I Don’t Love You» – en søt, men litt trist, låt om midlertidig kjærlighet. Et perfekt lydspor til din sommerflørt, med andre ord.

NorthKid slipper "I Don't Love You" fredag 19. juni
NorthKid slipper "I Don't Love You" fredag 19. juni

«I Don’t Love You» ble skrevet bare noen dager før Bilal hadde sin første Stjernekamp-sending. Gutta forteller at de hadde veddemål innad i bandet om når Sørøyas store sønn kom til å ryke ut. Heldigvis fikk de en hyggelig overraskelse noen måneder senere, da 21-åringen gikk velfortjent av med seieren.

Bilal trenger nok ingen introduksjon, men NorthKid er så mye mer enn bare gullstrupen fra Hasvik kommune.

På trommer finner du Sebastian – han er en viktig del av det som skal bli Norges beste pop-band, uten ham hadde de manglet både takt, slagverk og mye humor. Seb er absolutt en joker å se opp for. Vegard på bass er den som passer på flokken når de er på turné, til tross for at Helge prøver å påberope seg mamma-rollen, så er det han som holder roen på veien. Det er nettopp Helge og Håkon som skriver og produserer de aller fleste låtene. Økonomisk og kortreist pop er flotte greier. Bilal har for øvrig også begynt å være med på låtskriver-siden.

Kort oppsummert så er NorthKid et band å følge med på. Mulig du kommer for Bilals fløyelsmyke toner, men du blir for samholdet, musikken og det lille ekstra de fem guttene har. Hvis du får muligheten til å møte dem over en øl, så anbefales det også. PS! Spør dem om turen til Svalbard.

Sjangermessig beveger NorthKid seg i det skamløse poplandskapet, med store refreng og catchy låter. Man kan nok best sammenligne lydbildet med artister som Dagny og Sigrid. Selv beskriver de sounden sin slik: «Du kan digge under parasollen på stranda, eventuelt i reinflyttinga på vidda». Noe for enhver her, altså.

Som så mange andre band og artister, har også NorthKid fått sommerplanene snudd på hodet. Med over 20 kansellerte konserter er det lov å bli litt fortvila, men bandet støtter selvsagt alle tiltak som har blitt innført.

Heldigvis kan du fortsatt få oppleve NorthKid live i sommer; den 27. juni kjører de en livestream sammen med Aronnesrocken, som du kan oppleve hjemme i egen stue.

Vi gleder oss skikkelig! Ikke bare for å få lov å spille igjen, men fordi vi har planlagt så sykt mye til dette showet. Mulig vi har tenkt litt stort, men det føler vi at er på sin plass. Publikum kan forvente seg fiskestang, mye pyroteknikk, seilbåter (i flertall, ja) og parkour (en liten overdrivelse må være innafor).

Å være band i Disse Tider kan by litt på utfordringer når medlemmene befinner seg både i Alta, Hasvik, Tromsø og Oslo. Det meldes om at sessions på Zoom funker bra, men samtidig er de litt bedrøvet over å ikke kunne møtes ansikt til ansikt.


Her er en liten oppsummering av hva NorthKid har gjort den siste tiden:

  • Bilal har fisket mye, og tydeligvis fått en sjelden fisk.
  • Sebastian har levert bachelor!
  • Æ har sovve mye, Vegard.
  • Helge og Håkon har produsert opp de neste låtene til NorthKid og det  blir amazing!

«I Don’t Love You» er skrevet av er skrevet av Helge Moen, Jethro Fox, Bilal Saab og Håkon Mathias Guttormsen. Samt produsert av Helge og Håkon. Låten er tilgjengelig på alle plattformer 19. juni.

NorthKid er Bilal Saab (vokal), Håkon Mathias Guttormsen (vokal/gitar), Helge Reinsnes Moen (vokal/keys), Sebastian Willassen (trommer), Vegard Olaussen (bass)


INSTAGRAM

FACEBOOK

SPOTIFY

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

NorthKid slipper "I Don't Love You" fredag 19. juni
NorthKid slipper "I Don't Love You" fredag 19. juni
Last ned bilde

Om Sony Music Norway

Sony Music Norway
Sony Music Norway
Gjerdrums vei 10A
0484 Oslo

+47 22 88 00 00http://www.sonymusic.no

Vi er Norges ledende plateselskap, og representerer et bredt spekter av aktive internasjonale og norske artister, i tillegg til en omfattende katalog av stor musikkhistorisk betydning, kvalitet og innflytelse.

I Sony Music Entertainment Norway respekterer og beundrer vi våre artister og vi er stolte av å kunne representere og støtte deres visjoner og kreative tiltak. Vi er 40 ansatte som medvirker til å skape et vekstgrunnlag som fremmer musikkens utvikling og som skaper det gode arbeidsmiljøet som kjennetegner oss som virksomhet.

Sony Music Entertainment Norway A/S utgir bl.a. Beyoncé, Madcon, The Chainsmokers, Kygo, Alan Walker, Maria Mena, Camila Cabello, Jesper Jenset, Khalid, Rat City, Calvin Harris, Stina Talling, Miley Cyrus, HAYES, Justin Timberlake, Katastrofe, EMIR, Amanda Delara, Foo Fighters, Morgan Sulele, Ina Wroldsen, Hkeem, P!nk, Lars Vaular, Bruce Springsteen m.fl.

Følg saker fra Sony Music Norway

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Sony Music Norway på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Sony Music Norway

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom