Nortel

Nortel ringer inn på Merkur Market

Del

Bare et drøyt år etter oppstarten er mobilselskapet Nortel notert på Merkur Market. – En stor milepæl, sier gründer Christian Pritchard.

Christian Pritchard (midten) kunne ringe inn Nortel på Merkur Market i dag. Foto: Lin K. Moland
Christian Pritchard (midten) kunne ringe inn Nortel på Merkur Market i dag. Foto: Lin K. Moland

Kl. 9 i dag kunne gründer og adm. direktør Christian Pritchard i Nortel ringe inn teleselskapet på Merkur Market foran Oslo Børs.

– Dette er en stor milepæl for selskapet, og jeg er stolt over den jobben organisasjonen har gjort siden vi lanserte Nortel for 14 måneder siden. Mottakelsen viser at det var behov for en utfordrer i bedriftsmarkedet for telefonitjenester og med emisjonen på 75 millioner kroner har vi finansielle muskler til å øke ambisjonsnivået, sier han.

Kraftig vekst

Nortel har rettet seg mot små og mellomstore selskaper med inntil 300 ansatte, som det finnes over 70.000 av i Norge. Siden lanseringen i fjor høst har selskapet inngått avtaler med kunder som til sammen har 14 000 sim-kort, og i løpet av neste år forventer Nortel å øke dette til 39 000 sim-kort.

Nortel leier nett hos Telenor Norge, noe som sikrer den beste dekningen, men selskapet er også en tydelig utfordrer til Telenor og Telia i bedriftsmarkedet.

– Nortels teknologiske plattform er fleksibel og vi har en forretningsmodell som lett kan skaleres. Det har gjort oss i stand til å drive innovasjon samtidig som vi har vært en knallhard konkurrent på pris, sier Christian Pritchard.

Selskapet ser muligheter for å ta en posisjon i markedet for Mobilt Fast Bredbånd i takt med at 5G rulles ut de kommende årene.

– 5G vil i en del tilfeller kunne erstatte fast bredbånd, som ADSL og fiber, siden overføringshastighetene vil være så høy. Vi forventer å ha 25 000 Fast Mobilt Bredbånd-kontrakter i 2025, sier Christian Pritchard.

– Opp til oss å levere

Pritchard har tidligere startet Mobitalk, som ble solgt til Phonero og deretter en del av Telia. Med seg på Nortel-laget har gründeren en rekke personer med lang fartstid fra telebransjen, blant annet tidligere Tele 2 Norge-sjef Arild Hustad som er styreleder.

– Vi er det første virtuelle teleselskapet som blir børsnotert på lang tid, og vi befester med dette vår posisjon som en utfordrer til teleduopolet. Vi er ydmyke for tilliten investorene har vist oss og nå er det opp til oss å levere, sier Arild Hustad.

Kontakter

Christian Pritchard, adm. direktør, Nortel
Telefon: +47 966 29 966
E-post: IR@nortel.no

Bilder

Christian Pritchard (midten) kunne ringe inn Nortel på Merkur Market i dag. Foto: Lin K. Moland
Christian Pritchard (midten) kunne ringe inn Nortel på Merkur Market i dag. Foto: Lin K. Moland
Last ned bilde

Lenker

Om Nortel

Nortel



  • Mobilselskap som retter seg mot bedriftsmarkedet, hvor Telenor og Telia er de to dominerende aktørene med en samlet markedsandel på ca. 95 prosent
  • Selskapet bruker Telenors nett, noe som sikrer markedets beste dekning. Som første selskap i bedriftsmarkedet kunne Nortel tilby grenseløs databruk til en fast lav pris
  • Målgruppen er bedrifter med mellom 5 og 300 ansatte, som det finnes 73.500 av i Norge
  • Selskapet er etablert av Christian Pritchard, som tidligere har startet og ledet Mobitalk (i dag en del av Telia)
  • Hovedkontor i Ålesund og kontorer i Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger og Kristiansand

Følg pressemeldinger fra Nortel

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nortel på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Nortel