Norstat kjøper DMA Research A/S - styrker stillingen i det danske markedet

Del

Analysebyrået Norstat har inngått avtale om kjøp av samtlige aksjer i DMA Research A/S (DMA). Samlet takter selskapene mot 500 millioner i omsetning i 2021. - Vi har fulgt DMA tett de siste årene og har latt oss imponere over kvalitet, vekst og resultat, sier Erling Eriksen, konsernsjef i Norstat.


Oppkjøpet av DMA Research AB ble fullført mandag 31.mai, og er en viktig milepæl i Norstat-gruppens strategi for videre europeisk vekst. 

Med base i København og feltarbeid i Århus, er DMA en anerkjent, hurtigvoksende leverandør av felttjenester for markedsundersøkelser og meningsmålinger.

Sammen vil Norstat og DMA danne en ledende totalleverandør av høykvalitets, datainnsamlingstjenester. 

Etter oppkjøpet vil Norstat-gruppen være representert i 12 europeiske land, med mer enn 170 fast ansatte og 1500 deltidsansatte intervjuere.

Både Norstat-gruppen og DMA kan vise til lønnsom drift og vekst over tid. Samlet genererer selskapene en årsomsetning på ca. 50 millioner uuro, og svært solide driftsmarginer. 

- Oppkjøpet tilfører Norstatgruppen økt produksjonsevne og ekspertise. Samtidig er det er helt i linje med vår strategi; å vokse på den eksisterende posisjonen som innovativ høykvalitets datainnsamler og skape Europas ledende aktør innen denne bransjen, sier konsernsjef Eriksen.

Jesper Platz, administrerende direktør i DMA, tiltrer som Prosjektdirektør i Norstat-gruppen. Han får ansvar for integrasjon av nye selskaper, og bidra i forretningsutvikling på europeisk nivå. 

Tue Meier-Poulsen, administrerende direktør i Norstat Danmark, vil fortsette å lede Norstat Danmark – som øker med ca. 50 prosent i størrelse ved integrasjon.  

Norstat er i dag ledende på datainnsamling for markedsundersøkelser og meningsmålinger i Nord-Europa. Selskapet har siden etableringen i Norge i 1997 videreutviklet virksomheten, og gradvis utvidet sin geografiske tilstedeværelse. Utover Danmark, Sverige, Finland og Norge, er selskapet per i dag representert i Tyskland, Storbritannia, Frankrike, Italia, Polen og Estland, Latvia og Litauen. I Danmark har Norstat - etter oppkjøpet av DMA  - tre kontorer, i København, Odense og Århus. 

 

Sitater fra Erling Eriksen, konsernsjef i Norstat

«Vi har fulgt DMA tett de siste årene og har latt oss imponere over hvordan kvalitetsfokuset og det sterke teamet har skapt meget solid vekst og gode resultater. DMA har en meget interessant global kundeportefølje og dette oppkjøpet vil styrke Norstats evne til å betjene krevende kunder og ikke minst gir det oss en tiltrengt økt produksjonsevne i det danske markedet. Både respondentene og kundene våre vil nyte godt av sammenslåingen da vi umiddelbart ved sammenslåing vil bli tilført både økt ekspertise evne til å håndtere store oppdrag. Det er også meget gledelig at vi får med Jesper Platz, administrerende direktør i DMA, videre som Prosjektdirektør i Norstat-gruppen og ansvarlig for nye integrasjoner og bidragsytende på Europeisk forretningsutvikling.»

Sitater fra Jesper Platz, adm. direktør, DMA. 

«DMA og våre kunder vil dra store fordeler av Norstats posisjon som kvalitetsleverandør av alle typer datainnsamling i hele Europa. Vi kan nå tilby kundene våre en egenproduksjon av data hvor vi tidligere var avhengige av partnere, og ikke minst har Norstat en bred produktportefølje som vi gleder oss til å presentere. Ressursene hos en stor aktør som Norstat er betydelige og vi ser virkelig frem til å bidra til å gjøre Norstat enda bedre, både i Danmark og Europa.»

Sitater fra Tue Meier-Poulsen, adm.direktør Norstat Danmark. 

«Norstat og DMA har samme skarpe kvalitetsfokus på datainnsamling, så det er en virkelig god match. Jeg har allerede arbeidet sammen med en hel del av det fantastisk dyktige DMA team, og jeg vet hva de står for. Derfor gleder jeg meg også veldig til å møte resten av medarbeiderne. Det blir en fornøyelse å få så sterke folk ombord, slik at vi kan realisere vår ambisjon om å gjøre Norstat til Danmarks ledende virksomhet innen datainnsamling til glede for våre kunder».

Kontakter

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Erling J. B. Eriksen
CEO, Norstat
Telefon: +47 99 22 86 06
E-post: erling.eriksen@norstatgroup.com

Tue Meier-Poulsen
Managing Director, Norstat Denmark
Telefon: + 45 20 33 16 06
E-post: tue.meier.poulsen@norstat.dk

Jesper Platz
CEO, DMA
Telefon: +45 51 23 19 90
E-post: jp@dma-research.com

Om Norstat

NorstatOm Norstat

Norstat er den ledende datainnsamleren i Nord-Europa. Vi utfører datainnsamling online via store representative konsumentpaneler, og også på telefon, personlige intervjuer, fokusgrupper, postale intervjuer og ”Mystery Shopping”, i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Estland, Latvia, Litauen, Polen, Tyskland, Italia, Frankrike og Storbritannia. Årlig gjennomfører Norstat ca 8millioner intervjuer. Norstat leverer data i alle tradisjonelle formater, og også i visualiseringsverktøy og direkte integrert via API og sammenstilt med andre kundedate. Vår kundebase består av velkjente, lokale og internasjonale selskaper innen de fleste bransjer, i både offentlig og privat sektor. Våre største kunder er markedsanalyseselskaper, men vi bistår også et stort antall medie-, reklame-, PR- og konsulentselskaper. Norstat er sertifisert i henhold til ISO 9001:2015.

Mer informasjon: http://www.norstatgroup.com/

Om DMA:

DMA blevetableret i 1979 og har i over 40 år vært en annerkjent analysevirksomhet i det danske markedet. I 2016 fikk selskapet ny ledelse og eiere, og siden da er omsetningen steget markant fra ca. 7 millioner DKK til over 25 millioner DKK årlig. Fokuset ble fra 2016 dreid bort fra analyse, og den nye ledelsen satset fra 2018 utelukkende på effektiv høykvalitetsdatainnsamling med tilhørende høyt servicenivå. DMA leverer i dag datainnsamling innenfor alle tradisjonelle innsamlingsmetoder, telefonundersøkelser, rekruttering til kvalitative oppdrag, mystery shopping, face-to-face og onlineundersøkelser. Selskapet har kontorer i København og Aarhus.

Mer informasjon: DMA/Research A/S – Market research and data collection (dma-research.com)

Følg pressemeldinger fra Norstat

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norstat på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.