reTyrereTyre

Norske reTyre, kjent fra sine revolusjonerende glidelåsdekk, har i et samarbeid med den svenske rullestolprodusenten Panthera brakt til live en ny innovasjon; Traction - en avtagbar dekkoverflate for rullestoler

Del

Det norske startupselskapet reTyre, kjent for modulære sykkeldekk som enkelt lar elsyklister skifte mellom forskjellige dekkoverflater, "skins", har nå kommet med enda en ny innovasjon - denne gangen for rullestolmarkedet. reTyre Traction er en avtagbar dekkoverflate, tilpasset aktive rullestolbrukere.

Sammen med Panthera AB, den svenske rullestolprodusenten som er kjent for å lage letteste rullestolene i verden, lanserers nå reTyre Traction. Traction er en helt unik dekkoverflate som gir brukeren godt grep både på snø, myke, våte og glate underlag, samt på sand og grus. Som alltid med reTyre sine modulære produkter kan brukerne enkelt sette på eller ta av overflaten på sekunder. Oppfinnelsen benytter ikke glidelås som festemetode slik som på sykkeldekkene, men borrelås som er tilpasset formålet og brukergruppen.

Lav rullemotstand i dekket er blant de viktigste egenskapene for aktive rullestolbrukere, både når man er ute og innendørs. Resultatet er at de fleste rullestoldekk er designet med minimalt med mønster og knaster på overflaten. Utfordringen med denne tilnærmingen er at det er utfordrende for brukerne å komme seg rundt dersom terrenget er vått, glatt og løst, for ikke å nevne omtrent umulig på snø. Det finnes dekk med mye mønster og knaster for denne typen terreng og forhold, men å bytte mellom to hjulsett innebærer flere ulemper slik som at man må kjenne til/planlegge turen og forholdene godt på forhånd, og ta høyde for tiden og plassen det tar å skifte hjulsett. Slike løsninger gir derfor liten fleksibilitet i forhold til hvilke situasjoner man kan havne i. 

reTyre Traction løser disse utfordringene ved å være en unik, avtagbar dekkoverflate med store og fleksible knaster som brukeren enkelt fester utenpå sitt eget rullestoldekk på sekunder, noe som gir brukeren både grep og trygghet i hverdagen. reTyre Traction veier lite, er både kompakt og enkelt å ta med seg, og kan festes på sekunder, uten assistanse eller verktøy. 

Panthera har sikret seg de eksklusive rettighetene til global distribusjon av reTyre Traction og vil være kontaktpunkt for alle som er interessert i å kjøpe eller forhandle produktet. Allerede før produktet nå lanseres har distributører, butikker og individuelle rullestolbrukere både fra hjemmemarkedene og andre markeder som Canada, Spania, Australia, Tyskland, Japan, Frankrike, Polen m.fl forhåndsbestilt den nye oppfinnelsen. 

Gründer av Panthera, Jalle Jungnell, sier at: «Årsaken til at vi valgte å jobbe med reTyre er at dette produktet gjør livet så utrolig mye enklere for meg som er rullestolbruker selv. Tidligere hadde jeg 2 rullestoler – en for innendørs bruk, og en for utendørs, men med reTyre Traction trenger jeg bare en rullestol og er likevel forberedt på ulike værforhold og situasjoner som kan oppstå. Denne fordelen har jeg utrolig lyst til å dele med rullestolbrukere verden rundt, og som en distributør og rullestol produsent har vi som selskap muligheten til å få det til å skje».  

«Panthera er spydspissen for innovasjoner i rullestolbransjen og med våre modulære dekksystemer skjønte vi raskt at et partnerskap mellom våre to firmaer passer som hånd i hanske. Etter 3 år med utvikling og kontinuerlige tilbakemeldinger fra rullestolbrukere over hele verden lanseres nå reTyre Traction etter å ha blitt optimalisert til perfeksjon. Kort oppsumert har vi funnet opp skoen for rullestoler» - sier Alexander Gjendem Gjørven, COO og Co-founder i reTyre. «Vi synes det er stas å kunne hjelpe til med å øke mobiliteten hos aktive rullestolbrukere ved å gi de et fantastisk godt grep på ulike typer overflater hvor de ellers ville hatt problemer med å komme seg frem ved å lage en dekkoverflate som enkelt kan monteres på 30 sekunder av brukeren selv, uten bruk av verktøy. Jeg kan ikke se for meg en bedre distribusjonspartner enn Panthera til å sørge for at reTyre Traction når ut til rullestolbrukere verden rundt».       

Fordeler med reTyre Traction:

  • Raskt og enkelt å bytte overflate etter behov
  • Tilfører trygghet og stabilitet på glatt terreng (snø, gjørme o.l.)
  • Tilfører bedre grep og stabilitet i løst terreng (grus, sand o.l.)
  • Gir brukeren mer frihet og fleksibilitet (kompakt oppfinnelse som er enkel å ha med seg. Brukeren er alltid forberedt på endringer i forhold og terreng)
  • Ekstra punkteringsbeskyttelse (Det ekstra laget med gummi i overflaten beskytter slangen i det opprinnelige rullestoldekket)
  • Enklere og renere overganger mellom utendørs/innendørs bruk (Ved å benytte reTyre Traction utendørs, som en sko, blir de opprinnelige dekkene renere, og man tar ikke med seg like mye skitt inn i huset/leiligheten)
  • Borrelåsløsning som er tilpasset rullestoler og aktive rullestolbrukere

reTyre Traction er nå tilgjengelig for bakhjul i 24 tommer størrelse, og passer til alle 24x1.00 dekk med en omkrets på 1885 mm (+/-10mm). Mer informasjon om reTyre Traction finner du på Panthera.no Ved interesse for å bli forhandler av produktet eller for å kjøpe det til eget bruk, ta kontakt med Panthera Norge: post@panthera.no

reTyre AS er et Norsk selskap med utspring fra NTNU som har som visjon å skape en bærekraftig dekkindustri. reTyre er dedikert i innsatsen for å skape innovasjoner i dekkindustrien og utfordre hva et dekk er og hvilke egenskaper det kan ha. reTyre har utfordret sykkelbransjens måte å tenke på med sine unike modulære og patenterte glidelåsdekk. Teknologien har blitt utviklet med støtte fra blant annet EU, Innovasjon Norge og Forskningsrådet, har mottatt flere prestisjefylte priser og er blitt annerkjent verden over. reTyre er i dag i salg hos store sportskjeder og finnes på tusenvis av elsykler i markeder som Norge, Sverige, Finland, Sveits, Grønland, Østerrike, Japan, Frankrike, Sør-Korea, Canada og Storbritannia.    

Panthera AB produserer og selger verdens letteste rullestoler for voksne og barn, og fokuserer på brukervennlighet, kvalitet og lav vekt. Panthera designer sine produkter basert på å lage rullestoler som gjør det mulig for brukeren å være så aktiv, mobil og selvstendig som mulig. Panthera AB produserer og distribuerer i dag rullestoler og annet mobilitetsutstyr, deler og gjennomfører service. Firmaet er en ledende distributør mot aktører innenfor helse, klinikker og forhandlere med medisinsk utstyr både i Sverige, Norge - Panthera Norge AS og internasjonalt.

For å se denne videoen, må du gi ditt samtykke øverst på denne siden.

Kontakter

Bilder

Om reTyre

reTyre
reTyre
Rosenholmveien 25
1414 Trollåsen

22 33 40 00http://www.retyre.co

Følg pressemeldinger fra reTyre

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra reTyre på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.