BAMA

Norske epler på sitt beste

Del

En usedvanlig god vekstsesong for norske epler gir større avlinger. BAMA forventer 12,5 prosent flere epler enn i fjor, og de er bedre enn noensinne.

Det er allerede full dekning i det norske markedet, og de største norske eplesortene er Discovery, Summerred, Rød Gravenstein og Rød Aroma.

­­­­– Nordmenn får mer og mer smaken på norske epler, noe vi synes er veldig hyggelig. Oktober er den virkelige store eplemåneden og vi kommer til å sende ut rundt 4500 tonn norske epler til butikkene i høst. Dette er 12,5 prosent mer enn fjoråret, men vi kunne doblet dette salget, sier Hanne Linnert, kommunikasjonssjef i BAMA.

Nye sorter på vei

Norske epler er kjent for å være syrlige og friske i smaken. For å dekke en stadig økende etterspørsel etter norske epler, er det spennende ting på gang.

– Sammen med det ledende eplemiljøet i Norge, har BAMA startet med prøvetesting av nye sorter. Lovende prøvefelt i både Svelvik og Hardanger har allerede båret frem helt nye og smakfulle eplesorter som vi har veldig stor tro på skal falle i smak hos norske forbrukere, forteller Linnert.

– Sortsutvikling av epler er imidlertid en tidkrevende men spennende prosess, hvor planen er å starte storskalaproduksjon av de nye sortene på begynnelsen av 2020-tallet. Så om noen år vil de nye sortene bidra til enda større volumer av norske epler i markedet. Det gleder vi oss til.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om BAMA

BAMA
BAMA
Nedre Kalbakkvei 40
1081 Oslo

22 88 05 00http://www.bama.no

BAMA Gruppen AS er det ledende selskapet i Norge innen fersk frukt, bær, grønnsaker, salater og poteter. Vi opererer også innen andre ferske produkter som blomster og planter, drikker og påsmurte produkter. BAMA håndterer årlig over 500 000 tonn ferske produkter fra 1400 leverandører i 85 land på alle kontinenter.

Følg saker fra BAMA

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra BAMA på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra BAMA

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom