Apollo

Norske barn lærer å svømme med Apollo i ferien

Del

Er det én ting norske foreldre ønsker at barna skal lære i ferien, så er det å svømme. I sommer øker Apollo antallet familieorienterte konsepthoteller som tilbyr svømmekurs.

I en undersøkelse* nylig gjennomført av Apollo spurte reisearrangøren det norske folk hvilken kunnskap de helst vil at barna deres skal ta med hjem fra ferie. Hele 8 av 10 svarte svømming. Det er ikke så rart; Langt ifra alle norske barn kan svømme. I en undersøkelse Ipsos gjennomførte på oppdrag fra Norges Svømmeforbund og Redningsselskapet kom det frem at kun 41 prosent av de spurte 10-åringene kunne svømme 200 meter. 28 prosent svarte «vet ikke».

De aller fleste norske barn tilbringer likevel mye av sommerferien i vannet. Da Apollo lanserte hotellkonseptet Mondo Family rettet mot familier i 2015 var svømmeskole derfor noe av det første som ble etablert.

For de fleste barn er ferie synonymt med å bade, derfor var det helt naturlig for oss at svømmeskole skulle være en del av vårt familiekonsept. Samtidig er ferien det beste stedet for barna å lære, fordi bassenget er rett utenfor døren og man virkelig får øvd hver eneste dag, sier Beatriz Rivera, kommunikasjonssjef i Apollo.

 

Rekordstor etterspørsel

I samarbeid med profesjonelle instruktører fra Svenska Simförbundet tilbyr Apollo idag svømmeskole fem dager i uken på totalt 16 ulike Mondo Family-, og Mondo Selected-hoteller. Kursene retter seg først og fremst mot barn mellom 4-11 år, og er delt inn i tre klasser tilpasset ulike ferdighetsnivå.

Siden lanseringen i 2015 har etterspørselen rundt svømmeskolen økt jevnlig, med 2019 som hittil det store rekordåret. Til tross for at majoriteten først melder barna på svømmeskole ved ankomst på hotellet, kunne Apollo da melde om en dobling i antall forhåndsbestillinger - og en total salgsøkning på 60 prosent sammenliknet med 2018.

Nå ligger derimot 2022 an til å bli det største “svømmeåret” i reisearrangørens historie. I sommer lanserer nemlig Apollo fire nye familieorienterte konsepthoteller hvor alle tilbyr svømmeskole. I tillegg øker forhåndsbestillingene markant for hver uke jo nærmere fellesferien vi kommer. Dermed kan det se ut til at rekordmange barn vil lære seg å svømme med Apollo i år. 

 

Dette er Apollos svømmekurs:

Minos Poolare

Pollys Poolare

Poseidons Poolare

 • Ingen forkunnskaper kreves.
 • Vi jobber med målene for svømmemerkene Baddaren grön, blå og gul samt Sköldpaddan.
 • Vi trener på vannsikkerhet med øvelser og lek.
 • En forelder er med i vannet.
 • Forkunnskap: Sikker i vann.
 • Vi jobber med målene for svømmemerkene Bläckfisken, Pingvinen silver og Pingvinen Guld.
 • Vi trener på vannsikkerhet med øvelser og lek.
 • Svømmetrening - to svømmestiler.
 • En forelder er med i vannet.
 • Forkunnskap: svømme 10-50 meter i en svømmestil.
 • Vi jobber med målene for svømmemerkene Silverfisken, Guldfisken, Hajen brons, Simborgarmärket og Vattenprovet.
 • Vi øver vannsikkerhet med øvelser og lek.
 • Utvikling av svømmeteknikk for lengre strekker.

*Undersøkelsen er gjennomført av Mantap Global AB på vegne av Apollo i januar 2022. Resultatene er basert på 4045 besvarelser, i overkant av 1000 pr. land i Norge, Sverige, Danmark og Finland.  

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Apollo

Apollo
Apollo
Kirkegata 15
0153 OSLO

+47 22 33 45 00http://www.apollo.no

Apollo er en av Nordens ledende reisearrangører med en million reisende i året. Vi arrangerer tradisjonelle pakkereiser, treningsreiser, cruise, storbyferier og fleksible pakkereiser der du selv velger reisemål, reiselengde og hotell.

Sammen med spesialistarrangørene Golf Plaisir, Lime Travel og Xtravel samt treningshotellet Playitas er Apollo en del av gruppen DER Touristik Nordic AB. Vi jobber aktivt med bærekraftige reiser og har vært Travelife-sertifisert siden 2016. Les mer på www.apollo.no.

Følg pressemeldinger fra Apollo

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Apollo på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Apollo

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom