Norske arbeidstakere møter digitaliseringen med selvtillit.

Del

Den siste undersøkelsen fra Randstad Workmonitor viser at nordmenn har større tro på egne ferdigheter enn de fleste av sine europeiske kollegaer. Hele 83 % av oss føler at vi har kunnskapen som skal til for å møte digitaliseringen i arbeidslivet.

Eivind Bøe, daglig leder i Randstad
Eivind Bøe, daglig leder i Randstad

Det er kun arbeidstakere fra Portugal og Spania som har større tro på at de er godt rustet for å håndtere utfordringene som ligger foran oss. Både Svensker og Dansker har i mindre grad tro på egne ferdigheter, mens det globale gjennomsnittet ligger på 78 %

- Samlet sett er dette godt nytt for norske arbeidsliv. Randstad ser i stadig større grad at digitale ferdigheter er etterspurt, og i enkelte bransjer er det stor mangel på den kompetansen som trengs. Vi opplever at norske arbeidstakere har både selvtillit, men også vilje til å ta de grepene som skal til for å tilegne seg ny teknologi, forteller Eivind Bøe, daglig leder i bemanning og rekrutteringsselskapet Randstad. 

Arbeidsgiveransvar

Samtidig er det ingen tvil om at arbeidstakerne forventer at virksomhetene selv må ta et ansvar for å sørge for at de er oppdatert. Hele 64 % av de spurte mener at arbeidsgiverne må investere mer for å sørge for at de styrker den digitale kompetansen. Tidligere undersøkelser fra Randstad har vist at virksomhetene har en stor vilje til å investere i teknologi, men at investeringer i opplæring og utvikling av de ansatte ikke prioriteres på samme måte.

-Randstad Workmonitor viser at det er vilje blant norske arbeidstakere til å dra sin del av lasset i forhold til å tilegne seg digitale ferdigheter. 82 % av oss ønsker å heve kompetansen slik at vi er aktuelle som morgendagens ansatte. Da er det også helt avgjørende at norske bedriftsledere tar sitt ansvar og legger til rette for utvikling, sier Bøe.

Flere skifter jobb – for å lære

Gjennomsnittstiden hos en og samme arbeidsgiver er nå under 6 år. Vi vet fra samme undersøkelse at 17 % skiftet arbeidsgiver siste år. Hele 46% av dem som skiftet arbeidsgiver i fjor planlegger å skifte jobb også til neste år. Jobbskiftetakten øker.

En av grunnen til at folk skifter oftere er ønske om å lære og utvikle seg. Bytte av arbeidsgiver og arbeidsoppgaver gir en bratt læringskurve. Frykt for å miste ansatte kan ironisk nok være en av grunnene til at arbeidsgivere ikke tør investere i opplæring av egne ansatte. Man kommer med andre ord inn i en ond sirkel hvor skiftene av jobb kommer stadig hurtigere.

Både rekruttering og opplæring blir viktigere fremover

- Som arbeidsgiver må man ta inn over seg at rekruttering blir stadig viktigere i en verden som endrer seg hurtig. Samtidig må man i større grad sørge for god videreopplæring av egen ansatte, sier Bøe.

- Det ene utelukker ikke det andre. De bedrifter som har de beste opplæringssystemer vil nok også se at det er enklere å rekruttere og ikke minst beholde egen ansatte, avslutter Bøe 

(For nedlasting av hele rapporten klikk her)

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Eivind Bøe, daglig leder i Randstad
Eivind Bøe, daglig leder i Randstad
Last ned bilde
Eivind Bøe, daglig leder i Randstad
Eivind Bøe, daglig leder i Randstad
Last ned bilde
Eivind Bøe, daglig leder i Randstad
Eivind Bøe, daglig leder i Randstad
Last ned bilde

Lenker

Om Randstad

Randstad
Randstad
Kristian Augusts gate 15
0164 Oslo

400 21 400http://www.randstad.no
Om Randstad


Randstad er verdens største selskap innen fleksibel arbeidskraft og HR-service. Vi hjelper mennesker og virksomheter med å realisere sitt fulle potensial. Dette gjør vi ved å kombinere kraften i dagens teknologi med vår brennende interesse for mennesker. Selskapet håndterer daglig mer enn 600.000 arbeidstakere i 38 land, fordelt på 4826 kontorer, og omsatte i 2018 for 23,8 milliarder Euro. Randstad ble grunnlagt i 1960 av to studenter, er i dag børsnotert i Amsterdam og har hovedkontor i Diemen, Nederland. Se randstad.com.

I Norge har Randstad kontorer over hele landet, og tilbyr tjenester innen rekruttering, bemanning og HR-løsninger. Les mer på randstad.no

Følg saker fra Randstad

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Randstad på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Randstad

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom