Norges Kampsportforbund

Norsk VM-medalje i thaiboksing

Del
Oliver-Mathias Kongsgård Hansen (18) fra IL Skrim Silverdragon Muaythai i Kongsberg har tatt seg til en historisk semifinale under årets verdensmesterskap i muay thai (thaiboksing).
Oliver Hansen under EM i muaythai, februar 2022. Foto: Brandon T. Moen
Oliver Hansen under EM i muaythai, februar 2022. Foto: Brandon T. Moen

Dette er det første verdensmesterskapet i muay thai som arrangeres etter at det internasjonale muay thai forbundet (IFMA) fikk IOC-anerkjennelse og siden idretten ble tatt opp i Norges Idrettsforbund gjennom kampsportforbundet.

Årets VM arrangeres i Abu Dhabi, med 500 utøvere fra 70 nasjoner. Hansens klasse, elite herrer -75 kg, teller 20 utøvere.

Historisk medaljør

Tross sin unge alder har 2003-modellen vist at han kan hevde seg mot de beste i verden. Under europamesterskapet i Tyrkia tidligere i år tok han seg hele veien til finalen, hvor han tapte mot Ukraina.

Årets VM startet forrykende med seier på overlegenhet/teknisk knockout mot India i første runde. I sin andre kamp beseiret han Italia med sifrene 29-28 etter full tid, dermed var det klart for kvartfinale mot den regjerende U23 europamesteren Mehmet Ali Meric fra Tyrkia, en kamp han også vant med sifrene 29-28 etter en imponerende sisterunde.

Nå venter den svært meritterte utøveren Zoltan Nardelotti fra Ungarn i semifinalen. Nardelotti har vunnet 17 av 21 kamper under IFMA og tok sølv under fjorårets VM.

Semifinalen finner sted på torsdag 2. juni og man kan følge mesterskapet, samt få lenke til live stream på kampsportlandslagenes instagram-konto.

*I fullkontaktsidretter opererer man med såkalt "juxtaposition" på tredjeplass, det vil si at tapende semifinalister ikke møtes til bronsefinale og at det deles ut to bronsemedaljer. Dermed er VM-medaljen sikret for Oliver Hansen, uansett utfall i semifinalen.

Se turneringstreet for muaythai VM her.

Stor prestasjon

Sportssjef i Norges Kampsportforbund, Dag Jacobsen er imponert over Hansens prestasjoner i Abu Dhabi:

- Vi ser at thaiboksing har hatt en stor utvikling internasjonalt og med den nylige IOC-anerkjennelsen kommer det til å bli enda tøffere å nå toppen fremover. Derfor er vi utrolig glade og stolte over å ha med en ung utøver som hevder seg i verdenstoppen i et offisielt VM allerede nå.

Muaythai er både på programmet under European Games og World Combat Games neste år. Dermed er VM i tillegg til prestisjen det allerede bærer med seg også være et viktig kvalifiseringsstevne til disse mesterskapene.

Innen thaiboksing og kampsport generelt ser man at en rekke større og mindre organisasjoner forsøker å arrangere mesterskap og stevner. Kampsportforbundet ønsker derfor å informere om at det kun er International Federation of Muaythai Associations (IFMA) som er IOC-anerkjent og arrangerer de offisielle verdensmesterskapene i thaiboksing. IFMA er også den største internasjonale organisasjonen for thaiboksing/muaythai med over 120 medlemsland i alle verdens kontinenter.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Oliver Hansen under EM i muaythai, februar 2022. Foto: Brandon T. Moen
Oliver Hansen under EM i muaythai, februar 2022. Foto: Brandon T. Moen
Last ned bilde
Turneringstre VM. Foto: IFMA
Turneringstre VM. Foto: IFMA
Last ned bilde

Om Norges Kampsportforbund

Norges Kampsportforbund
Norges Kampsportforbund
Ullevål Stadion, Sognsveien 75K
0840 Oslo

+47 21 02 90 00http://www.kampsport.no

Norges Kampsportforbund er et fleridrettsforbund i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF). Norges Kampsportforbund er landsdekkende med rundt 450 medlemsklubber og 41.000 enkeltmedlemmer. Forbundet organiserer over 20 ulike kampsporter og målet er å være den ledende organisasjonen for kampsport i Norge.

Følg pressemeldinger fra Norges Kampsportforbund

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Kampsportforbund på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges Kampsportforbund

Norge får nye landslagstrenere i taekwondo poomsae fra 1. februar 202330.12.2022 14:19:23 CET | Pressemelding

Ky Tu Dang, tidligere verdens- og europamester i poomsae, har blitt engasjert av Norges Kampsportforbund. Dang har en lang og imponerende karriere som trener bak seg, med erfaring fra landslaget i Danmark og andre nasjoner. Som assistenttrener vil han ha få med seg Kine Solvang Tellnes. Hun har en bachelor – og mastergrad innen idrett fra NTNU, og har erfaring som instruktør, landslagutøver, personlig trener og coach.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom