Norges Kampsportforbund

Norsk VM-deltakelse i Indonesia

Del

Kim Andersen Gibson fra Oslo Wushuklubb blir eneste norske bidrag under årets VM i Wushu (kung fu) som arrangeres i den indonesiske hovedstaden Jakarta fra 10-18. november.

Kim Gibson
Kim Gibson

Norge har tidligere deltatt i tre offisielle wushu-VM og har blant annet to kvartfinaler i kampgrenen sanda som bestenoteringer. Det var også i år tatt ut en sanda-utøver til verdensmesterskapet, men da han takket nei, gikk den ledige plassen videre til Gibson. Han har siden sommerens treningsleir med Norges Kampsportforbund i Kina har trent hardt og målrettet inn mot dette mesterskapet, både hos Oslo Wushuklubb og på Olympiatoppen.

Erfaren og i god form

Kim Gibson har gjennom en ti år lang konkurransekarriere i oppvisningsgrenen taolu representert det norske landslaget i en rekke EM og VM og vunnet flere åpne internasjonale konkurranser. Han har vunnet seks NM-gull, én Kongepokal og en rekke idrettsutmerkelser fra Oslo Kommune for sine prestasjoner i idretten. Blant annet har han tre bronse i de tradisjonelle verdensmesterskapene innen wushu og i fjor tok han sin første EM-medalje samtidig som hans elev Milos Joksimovic ble tidenes første norske europamester i wushu.

Det siste året har han vunnet Stockholm Open og ikke minst gull i Beijing International Wushu Competition som var en del av forbundets treningsleir i juli.

Under årets VM deltar han i den nye taolu-klassen xingyiquan for herrer. Da dette er en ny klasse i mesterskapssammenheng er det knyttet stor spenning og usikkerhet til hva man kan forvente, men et optimistisk mål er en topp 10-plassering, noe som vil være en kjempeprestasjon tatt Norges ressurser innen idretten målt opp mot våre konkurrenter i betraktning.

Veien mot OL

Dette er den 13. gangen International Wushu Federation (IWUF) arrangerer et offisielt verdensmesterskap for kinesisk kampkunst i oppvisningsgrenen taolu og kampgrenen sanda. I tillegg har IWUF arrangert konkurranser som en del av programmene under OL i Beijing 2008 og ungdoms-OL i Nanjing 2014 for å bli inkludert som fullverdig gren under lekene innen 2024.

Det er ventet ca 1000 utøvere fra 85 nasjoner til årets verdensmesterskap og mediedekningen i de asiatiske nasjonene er stor under det som er den største internasjonale begivenheten i wushu, også kjent som konkurranseidretten innen kung fu. IWUF sin «image ambassador» Jet Li er blant de som vil være til stede under mesterskapet. Li var selv verdens fremste utøver på 70-tallet med fem kinesiske mesterskapstitler før han ble en superstjerne i filmverdenen med storfilmer både i Hong Kong og Hollywood.

Wushu er med sine 180 millioner utøvere i Kina og 45 millioner utøvere i 141 land, kanskje verdens største kampsport. Wushu har vært en IOC-godkjent idrett siden 2002, men er ikke på selve OL-programmet.

For mer informasjon om Wushu VM i Indonesia 2015, se mesterskapets hjemmeside, hvor det også blir mulig å følge resultater og live TV feed her: 13th World Wushu Championships 2015 Jakarta – Indonesia

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Kim Gibson
Kim Gibson
Last ned bilde
Milos Joksimovic og Kim Gibson
Milos Joksimovic og Kim Gibson
Last ned bilde
Kim Gibson
Kim Gibson
Last ned bilde
Kim Gibson
Kim Gibson
Last ned bilde

Lenker

Om Norges Kampsportforbund

Norges Kampsportforbund
Norges Kampsportforbund
Ullevål Stadion, Sognsveien 75K
0840 Oslo

+47 982 05 267http://www.kampsport.no
Norges Kampsportforbund (NKF) er det niende største særforbundet under Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF). Forbundet er lokalisert på Ullevål stadion i Oslo. NKF organiserer over 20 kampidretter, hvorav karate, taekwondo, jujutsu, wushu og kendo er de fremste konkurranseidrettene.

Følg pressemeldinger fra Norges Kampsportforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Kampsportforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges Kampsportforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom