NUPI - Norsk Utenrikspolitisk Institutt

Norsk utenrikspolitisk konferanse 2021: Sikkerhetspolitiske muligheter etter pandemien

Del

Verden i 2021 har store sikkerhetspolitiske utfordringer med økt rivalisering, splittelse i våre tradisjonelle allianser, og store kriser som må løses. Likevel er ikke alt håpløst.

Følg konferansen live her!

Denne konferansen retter søkelyset mot mulighetene innenfor sikkerhetspolitikken – i internasjonal politikk og for Norge. Den markerer samtidig åpningen etter pandemien og begynnelsen på en ny tradisjon: En norsk utenrikspolitisk konferanse i NUPIs regi hvert år.

Med oss har vi en rekke forskere fra NUPI som vil belyse viktige utfordringer og viktige muligheter på fire sentrale områder: Den globale orden og multilateralismen under press, Transatlantiske relasjoner, Europa som en maktpol i verden, og Nordområdene, stormaktene og det norske handlingsrommet.

Konferansen avsluttes med en samtale og diskusjon om disse temaene mellom utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) og leder for stortingets utenriks- og forsvarskomité og utenrikspolitisk talsperson Anniken Huitfeldt (Ap).

Program

13.15 Åpning: Ulf Sverdrup, NUPI-direktør

13.30 Norges utfordringer og muligheter

Innlegg fra hovedtalerne

14.30 Diskusjon ledet av Ulf Sverdrup

15.00 Pause

15.15 Debatt om Norges sikkerhetspolitiske muligheter:

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide og leder for stortingets utenriks- og forsvarskomité og utenrikspolitisk talsperson Anniken Huitfeldt (Ap). Debattleder: Ulf Sverdrup

16.00 Slutt

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om NUPI - Norsk Utenrikspolitisk Institutt

NUPI - Norsk Utenrikspolitisk Institutt
NUPI - Norsk Utenrikspolitisk Institutt
C. J. Hambros plass 2 d
0130 Olso

22 99 40 04https://www.nupi.no

NUPI tilbyr tjenester innen forskning, analyse og utredning, i tillegg til undervisningsrelaterte tjenester rettet mot skolen.

Følg pressemeldinger fra NUPI - Norsk Utenrikspolitisk Institutt

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NUPI - Norsk Utenrikspolitisk Institutt på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NUPI - Norsk Utenrikspolitisk Institutt

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom