Norges Fotballforbund

Norsk Tipping blir generalsponsor for norsk fotball

Del

Avtalen med NFF, NTF og TFK gjør Norsk Tipping til generalsponsor for norsk fotball – i avtale verdt 258 millioner inklusive mva i løpet av fire år.

Norsk Tipping har vært en viktig samarbeidspartner for norsk fotball siden 1948. Nå er de også tilbake som generalsponsor.

Avtalen omfatter blant annet viktige breddeaktiviteter som Kvalitetsklubb og Grasrottreneren, NM-turneringene, A-landslagene, og nå også Eliteserien, OBOS-ligaen, Toppserien og 1. divisjon kvinner, i tillegg til Norsk Tipping-ligaen (nivå fire på herresiden), og skal synliggjøre verdien av bredden i hele norsk fotball. Avtalen ble offentliggjort i forbindelse med presentasjonen av spilleplanen for kommende sesong av Eliteserien og Toppserien.

- Jeg er på vegne av norsk fotball veldig glad og stolt for at Norsk Tipping forsterker sitt engasjement i fotballen sammen med NFF, Norsk Toppfotball og Toppfotball Kvinner gjennom en så stor avtale. 258 millioner inklusive mva er en sum som i høyeste grad vil bidra til å videreutvikle og styrke helt avgjørende kompetanse for å løfte norsk fotball, og vi er takknemlig over å ha Norsk Tipping med på laget. I tillegg til de øverste nivåene på herre- og kvinnesiden, NM og A-landslagene innebærer det også meget viktige breddetiltak som Grasrottreneren og Kvalitetsklubb, sier generalsekretær Pål Bjerketvedt.

Samarbeidet med Norsk Tipping har vært helt avgjørende for den aktiviteten vi ser i norsk fotball i dag, med over 370 000 aktive spillere. Spillemidlene har muliggjort bygging av kunstgressbaner i en skala som gjør at fotballen er en bærebjelke i lokalsamfunn over hele Norge. Samarbeidet rundt den nye avtalen har som mål å styrke satsingen og øke interessen for fotballen i Norge ytterligere.

- Den nye avtalen betyr at vi engasjerer oss bredt, i store deler av norsk fotball. Vi har hatt et nært forhold til norsk fotball siden 1948, og vi kjenner oss som en naturlig medlem av den norske fotballfamilien. Prosjektene som ligger i den nye avtalen skal løfte fotballen på alle plan, og vi gleder oss stort til å være en del av norsk fotballs framtid, sier administrerende direktør i Norsk Tipping, Åsne Havnelid.

Toppfotball Kvinner, Norsk Toppfotball og Divisjonsforeningen er også strålende fornøyde.

- Vi er veldig glade for at Norsk Tipping trapper opp sin satsing på kvinnefotballen, og slik fortsetter å være en viktig støttespiller for like muligheter i idretten vår. Dette vil bidra sterkt i arbeidet med å løfte produktet ytterligere i årene som kommer, sier Hege Jørgensen, daglig leder i Toppfotball Kvinner.

- Midlene fra Norsk Tipping vil bli brukt til å fortsette det gode arbeidet med spillerutviklingen i norsk fotball. Vi er særs glad for at Norsk Tipping er tilbake med full kraft i Eliteserien. Klubbene på kvinne- og herresiden vil sammen med Norsk Tipping ha særlig fokus på at toppen bidrar til bredden med ulike aktiviteter. Avtalen er historiens største for Norsk Toppfotball, sier administrerende direktør Leif Øverland i Norsk Toppfotball.

- For våre 100 medlemsklubber som spiller i PostNord- og Norsk Tipping-ligaen, er den nye avtalen med Norsk Tipping svært gledelig. Vi jobber daglig med klubbutvikling og spillerutvikling, og nettopp dette setter denne avtalen særlig fokus på og innretter sine tiltak mot. Målrettede tiltak både mot barn, ungdom, kvinner og menn som vil bidra med utviklingen i hele norsk fotball. Våre klubber er også store breddeklubber med flere tusen aktive innenfor barne- og ungdomsfotballen for både gutter og jenter, og så er vi jo veldig glade for og stolte av at våre 84 lag i norsk 3. divisjon også de neste fire årene skal bære navnet på denne avtalen. Norsk Tipping-ligaen er et navn som hele landet forbinder med drømmer, fotballglede og fellesskap. Både på og utenfor banen, sier styreleder i Divisjonsforeningen Kari Lindevik.

Bilder

Om Norges Fotballforbund

Norges Fotballforbund
Norges Fotballforbund
Sognsveien 75 J
Oslo

21 02 93 00https://www.fotball.no

Følg saker fra Norges Fotballforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Fotballforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges Fotballforbund

Valgkomiteens innstilling til nytt forbundsstyre7.1.2021 09:52:16 CETPressemelding

Valgkomiteen i Norges Fotballforbund har avsluttet sitt arbeid og innstiller enstemmig på følgende sammensetning av forbundsstyret til forbundstinget i mars 2021: President: Terje Svendsen, Rosenborg BK Ikke på valg Visepresident 1: Ane Guro Skaare-Rekdal, Ottestad IL Ny for 2 år Visepresident 2: Arne Larsen Økland, Bryne FK Gjenvalg 2 år Styremedlemmer: Gunnhild Lærum, Lillestrøm SK Ikke på valg Malin Frantzen Øiseth, Fet IL Ikke på valg Leon Jarle Aurdal, Aalesunds FK Ikke på valg Jon Mørland, Heming IL Gjenvalg 2 år Kristine Haugen, Lavangen IL Ny for 2 år Les mer om valgkomiteens kriterier og vurdering av de nye kandidatene til forbundsstyret på fotball.no

PRIV.RED: Akkrediteringsinformasjon for kvalifiseringskamp Eliteserien22.12.2020 11:44:20 CETPressemelding

Mandag 28/12 spilles den siste og avgjørende kvalifiseringskampen om plass i Eliteserien 2021. Oppgjøret spilles som én avgjørende kamp på nøytral bane, Intility Arena. Lagene som møtes er vinneren av kvalifiseringsspillet i OBOS-ligaen og laget som ender som nummer 14 i Eliteserien 2020. Kampinformasjon: Dato: 28. desember 2020 Sted: Intility Arena, Oslo Lag A – Lag B Avspark kl. 17.00 Akkrediteringsfrist: 26/12 kl. 15.00 Send inn forespørsel om akkreditering her

PRIV.RED: Link til stream av dagens pressekonferanse3.12.2020 11:39:01 CETPressemelding

Media som ønsker egen feed til dagens pressekonferanse kan hente stream her: https://www.youtube.com/watch?v=1Aqk7ED7sWk&feature=youtu.be Pressekonferansen gjennomføres som tidligere informert digitalt via Teams kl 12.00 i dag, og sendes på NFF TV og Fotballandslagets Facebook-side. Følgende personer vil være til stede på pressekonferansen: Terje Svendsen, fotballpresident Ståle Solbakken, påtroppende herrelandslagssjef Pål Bjerketvedt, generalsekretær Lise Klaveness, direktør toppfotball & landslag

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom